Hang Time - rzecz ważna

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post14 sty 2004, 20:33

czyli rozumiem że
OOO tak to prawda czasem jest to niemozliwe ale zawsze mozna zamowic u loopa
to jest żart. Balony są ogólnie dostępne do każdego latawca bez problemów.
Teraz pytam poważnie ludzi którzy próbowali takie właśnie balony kupić.
szkoda ze nie mozesz zobaczyc jak wykonane sa dobre balony.

To może wstawisz jakieś foty tych balonów. Chętnie zobaczę jaka jest różnica w wykonaniu bo na plaży tej części nie widać.
A z czystej ciekawości ile zapłaciłeś za nie(komplet)?

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post15 sty 2004, 00:33

panowie...

nie ma sensu się za bardzo sprzeczać- -faktów jest parę:

- balony loopa - nawet te nowe muszą byc jeszcze ulepszone (tu na pewno sam serwis nie wystarczy)
- jeżeli chodzi o sam serwis latawców to loop mają jedne najlepszych w Polsce - jeśli nie najlepszy
- loop 2003 to kopia rhino 2 - czyli gut marka
- mnie nie interesuje czy firma zaplaciła licencję - ja sie cieszę, gdy pływam i gdy przynosi mi to satysfakcję
- rhino czy gaastra to dobre latawce
- jak Adamski pisał skoki to głównie technika, więc pewnie hang time zależy od naszych umiejetnosci - ale nie chce sie wierzyc aby budowa latawca nie miała tu jakiegos znaczenia
- 16 loopa ma wysoki AR więc z tym hang timem rzeczywiście powinno być podobnie jak z innymi latawcami
najwazniejszy wniosek - to niech sie robi ciepło (a juz sie nie moge doczekać) to sam to sprawdzę

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post15 sty 2004, 12:07

Te pytania o balony, o ich dostępność to z ciekawości bo mam zamiar kupić sobie 12m (używkę)i tak się zastanawiam jakiej firmy. Wiesz teraz zadzwonię do dystrybutora z pytaniem czy balony kupię zasze bez problemu to napewno mi odpowie, że TAK. A ja chciałbym się dowiedzieć od was jak jest w praktyce? Jakiś czas temu pojawił się post, że w sezonie trzebabyło czekać 3 tygodnie na balony do cabrinhy aż sprowadzą. Więc takie historie dają do myślenia.
I tu nikt się nie sprzecza. To poprostu wymiana zdań na pewien temat :) :beer:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post15 sty 2004, 14:07

Wyslal bym zdiecie tego balonu tylko niech mi ktos powie jak to zrobic. :? [/img]

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post15 sty 2004, 15:57

Awatar użytkownika
rolnik

Post15 sty 2004, 21:17

Poszlo.Jak chcesz i mozesz Zak to wzuc na forum pod krytyke :wink: Chociaz wiele na zdieciu nie widac :(

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post15 sty 2004, 22:02

A co ja jestem krytyk kajtowy? :lol:
Tak jak napisałeś balona nie widać. Więc co mam poddać krytyce :cry: błagam napiszcie coć do czego mógłbym się doczepić bo już się cały trzęsę :lol: :lol: :lol:
Tak poważnie to :beer:

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post16 sty 2004, 00:04

hey :D

w tych nowszych balonach loopa nie ma praktycznie żadnej różnicy w materiale użytym do produkcji balonów(w porównaniu opieram się na balonach cabhriny, fone i rrd) - największy problem to zły zgrzew kondoma z wentylem... :cry: szkoda, bo mogło byc pięknie...

wracając jeszcze do tematu opatentowania - szczerze to nie wiem czy loop płaci za patent za dmuchawca, ale nawet jeśli nie to znim zaczne to krytykować to najpierw trzeba się zastanowić ile posiadam pirackich płyt mp3 i CD w domu a dopiero potem krytykować loopa...

pozdro

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post16 sty 2004, 00:18

:clap:
Napewno każdy z nas ma coś pirackiego w domu. Może nawet nieświadomie :wink: 8)

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post17 sty 2004, 02:39

a tak przy okazji samodzielnych napraw balonów - czy ktoś ma może jakiś dobry patent :?: :idea: :?:
ja znam jeden naprawdę dobry patent (wymyślony przez kolegę rolnika), bardzo skuteczny i prosty - kupuję się tasme klejącą do rur gumowych, mozna ją dostac prawie na każdej stacji benzynowej - i działa super, szybko i niedrogo :D

pozdrawiam
8)

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post17 sty 2004, 13:05

Ja taśmą na gada zakleiłem rozdarcie w komorowcu o lącznej długości 30cm i trzyma.
Do balonów pewnie się też nadaje ale na dziurę na zgrzewie wętyla z balonem ciężko załatać. Ja do tej pory w balonach loopa małą dzurkę właśnie pod kapturkiem zakleiłem klejem szybkoschnącym CYJANOPAN E do połączeń elastycznych.

Awatar użytkownika
rolnik

Post17 sty 2004, 14:35

To prawda nadaje sie tylko do mikrodziuek na gladkich powierzchniach kondona .

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post18 sty 2004, 02:07

a czy ktoś ma jakiś sposób na klejenie balona właśnie w okolicy wentyla :?: :?: :?:
wiadomo, ze to najgorsze miejsce do napraw... :?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post18 sty 2004, 12:09

Ciekaw jestem jak wygląda taki zestaw naprawczy dodawany do nawych kitów. Czy jest tam cos do balonów czy tylko kawałek materiału do zaklejenia szmaty?

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post18 sty 2004, 16:23

Witam!
Ja przy Rhino 2 miałem zestaw naprawczy zawierający fajniutkie łatki samoprzylepne do balonów, oczywiście kawał dakronu samoprzylepnego do materiału oraz duży kawałek takiej gumy z jakiej zrobiony jest balon i klej i do tego jeszcze specjalny kawałek tworzywa (coś jak papier ścierny) do czyszczenia powieszchni klejonej. Według mnie to to wystarczy bo jest właściwie wszystko.

Wróć do „Forum Główne”