Jakie latawce najbardziej wytrzymale?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 00:33

Kisiel pisze:aha to mi tak moj x-bow poszedl :evil: ale Koniu naprawil i lata jak szalony teraz heheh

no jak go odbierałem od Konia to mowił ze przeszył go tak na swoj sposob zeby lepiej latało :wink:

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 08:05

Heh, to moze tunning na lepsze osiągi bedzie koniu robił? ;]

peace

pozdro

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 11:23

Pare slow o poprzecznych peknieciach brytow w bowach. Pekaja bo lik wolny nie jest wystarczajaco zabezpieczony i przy plaskich uderzeniach o wode tipy daza do wody rozrywajac bryt. Dlaczego wiec konstruktorzy nie wzmocnaja najslabszego ogniwa? Wystarczy np wszyc dwie rownolegle linki na nierozciagliwych tasmach np co 20 cm od liku wolnego. Kajt bedzie moze i troche brzydszy, ciezszy etc ale przeciez tak wygladaja wszystkie bowy po naprawach! Takie wzmocnienia bylyby przede wszystkim przydatne w latawkach przeznaczonych do nauki i snowkitu. Sam sie zastanawialem czy czegos takiego nie zrobic w swoich kajtach ale w miedzyczasie sie naumialem plywac i nie pruc brytow 8)

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post07 paź 2007, 14:38

patron pisze:
kofly pisze:cabrinia mi pękła... ale to wina tego ze powietrze sie ze tak powiem zredukowało od zimnej wody. latawiec się złożył i bum:) ale gdyby nie to powietrze to cabrinha jest spoko... tez sporo wytrzyma :twisted: ładnych pare razy wodowała z dużym impetem :twisted:

możesz powiedzieć jaśniej o co chodzi z tym powietrzem? bo nie zrozumiałem.

a no o to chodzi ze pływałem dość długo i zniosło mnie daleko daleko od pompki a zimna woda zrobiła swoje i latawka zflaczała :roll: mowiąć najprosciej pod wpływem temperatury ciśnienie w tubie głównej zmalało... pzdr

Awatar użytkownika
Tukan
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 14:44

Według mnie pierwsze najwytrzymalsze latawce to , 1 miejsce OCEAN RODEO jakosc wykonczenie i uzyte materialy naprawde sa najwyzszej jakosci, 2 Miejsce Ozon 3 miejsce Fone

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 15:14

W opisie FUEL'a 07 na stronce znalazłem coś takiego:

Legendary Slingshot construction - the most durable kite construction on the market today

:arrow: http://slingshotkiteboarding.com/products.cfm?id=2

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 15:33

kofly pisze:
patron pisze:
kofly pisze:cabrinia mi pękła... ale to wina tego ze powietrze sie ze tak powiem zredukowało od zimnej wody. latawiec się złożył i bum:) ale gdyby nie to powietrze to cabrinha jest spoko... tez sporo wytrzyma :twisted: ładnych pare razy wodowała z dużym impetem :twisted:

możesz powiedzieć jaśniej o co chodzi z tym powietrzem? bo nie zrozumiałem.

a no o to chodzi ze pływałem dość długo i zniosło mnie daleko daleko od pompki a zimna woda zrobiła swoje i latawka zflaczała :roll: mowiąć najprosciej pod wpływem temperatury ciśnienie w tubie głównej zmalało... pzdr

no tak, ale jak to doprowadziło do wybuchu? przewinął się jakoś? cukierek? złożył się i linki go pocięły?

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post07 paź 2007, 16:12

no własnie poderwało mi taki zflaczały latawiec i na moje nieszczęscie złożył się w złą stronę :evil: cisnienie skoczyło nagle i trochę mu się pękło :cry:

barzyk123
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 18:23

Kofly troche delikatnie Cie znioslo wtedy.. hehe..
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 19:24

Tak naprawdę to kto z was może powiedzieć jaki latawiec jest najbardziej wytrzymały :?: Trzeba bybyło opływać oberzeć wszystkie chyba nie wiele osób może się pochwalić pływaniem na wszystkich latawcach :wink: Ja pływałem na dwóch firmach:
-Ozone
-Cabrinha

Ozone: po złym podpięciu linek przez znajomych latawiec dwa razy naprawdę mocno (rozmiar 7, wiało mocno) uderzył w betonowe płyty, z których była zrobiona droga i nic się nie stało. Przy bardzo silnym wietrze na wyspie Tawili ta sama 7 waliła w wodę najmocniej jak kiedykolwiek widziałem. Po pewnym czasie trzeba było ją dopompować, ale żadnych dziur nie było. Według mnie bardzo solidne latawce.

Cabrinha: nic nie wiem o najnowszych modelach, ale Xbow2 i SB2 według mnie nie są nie do zdarcia :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post08 paź 2007, 08:44

Cabrinha: nic nie wiem o najnowszych modelach, ale Xbow2 i SB2 według mnie nie są nie do zdarcia :wink:

Poprawa jakosci w tegorocznych modelach jest chyba najbardziej zauwazalna rzecza w CB i SB. Na pierwszy rzut oka widac, ze zrobione sa w technice bombproof. Najczestszym problem Cabrinhy do tej pory byly rozchodzace sie tuby glowne we wszystkich bowach i tuby poprzeczne w pierwszych bowach. Teraz pompka szybciej strzeli niz rozejdzie sie tuba.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2007, 09:50

Poprawa jakosci w tegorocznych modelach jest chyba najbardziej zauwazalna rzecza w CB i SB. Na pierwszy rzut oka widac, ze zrobione sa w technice bombproof. Najczestszym problem Cabrinhy do tej pory byly rozchodzace sie tuby glowne we wszystkich bowach i tuby poprzeczne w pierwszych bowach. Teraz pompka szybciej strzeli niz rozejdzie sie tuba.[/quote]

Tzn. w 2008;)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 paź 2007, 10:00

Teraz musza nad pompkami popracowac :wink:
Teraz pompka szybciej strzeli

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post08 paź 2007, 10:24

[quote="rolnik"]Teraz musza nad pompkami popracowac :wink:
[quote]

:lol: :lol: :lol:

Ale to juz problem wszystkich producentow :wink: Nawet pompki Slingshota pekaja :wink:

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2007, 21:00

dzis podszas sesji na morzu doszlo do malego wypadku nie bede opisywal w szeg. ale to ze moj x-bow przetrwal to az sam sie dziwie..latem bryt poszedl po delikatnym opadnieciu na wode a dzis po ciosach jak od Taysona przetrwal nietkniety...

moze byc tak ze override sie zapiaszczy i nie bedzie dzialal :?:

Wróć do „Forum Główne”