Raty na szmaty

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 gru 2005, 09:08

A ja chciałem jeszcze tylko dodać, że dla zwykłego zjadacza chleba może taki kredyt nie jest opłacalny ale jak chce coś kupić a nie ma żeby wyłożyć gotówkę to i tak lepiej jest wziąć kredyt i mieć możliwość zakupu czegoś tam (już nie mówie o latawcu) i zapłacić więcej ale to mieć :).

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej

Post13 gru 2005, 11:33

nie neguje zakupów na raty :) przeciez jest to najstarsza forma zakupu jeśli nie mamy wolnych zasobów gotówki.

jeśli dokładnie poczytasz to zauważysz ze podano przykład dwóch "najtańszych" kredytów konsumpcyjnych na Polskim rynku:

- formuła 10 - wpłacasz 10 % wartość towaru, 10% to jedyny koszt uzyskania kredytu
- limit w koncie - nie masz obowiązku spłacać rat w wyznaczonym terminie bo jako takich nie ma :) jeśli umowę masz na 2 lata wiec okres kredytowania możesz rozłożyć sobie na ten czas, jedyny wymóg to regularne wpływy w wymaganej wysokości, warto tez sprawdzić jakie jest oprocentowanie na Limicie (nie mylić z oprocentowaniem RORu), koszt uzyskania to z 50 zł tyle średnio banki pobierają prowizji za rozpatrzenie wniosku + odsetki zależne od czasu w jakim spłacisz limit.

Zgred, jako ze jesteś studentem, to spróbuj skorzystać z "Kredytu na Miarę" nazwy banku nie podam bo go nie Lubię :twisted:

jesli sie nie lapiesz ze swoja zdolnoscia kredytowa na zakup powyzej np. 4000 zl, mozna zrobic myk :twisted: bierzesz jakies "gówno" na raty np. DVD wplaczas 30% (wtedy masz procedure uproszczoną, nie musisz przedstawiac dokumentów o zatrudnieniu i zarobkach ) splaczasz w TERMINIE :!: :!: wszystkie raty, nastepnie Bank z racji tego ze jestes sumiennym Klietem oferuje ci kredyt na "dowód osobisty" z dosc duzym limitem (duzy limit to nie 100 tys zl ) i wtedy kupujesz kita.
Prosta sprawa :)

ps. jak podał TVN24 POLSKA BANKOWOŚĆ jest w światowej czołówce :!: tyle ze w kategorii najdroższych kosztów prowadzenia konta :)

Pozdr Luk

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post13 gru 2005, 12:11

Dobra rada nie jest zła :) A ten numerek z DVD (może nie konkretnie DVD) tez chodził mi po głowie.

Dzięki za odpowiedzi i mam nadzieję, że komuś tez się rady przydadzą a sprzedawcom dadzą do myślenia :)

toomaj
Kontaktowanie:

Post15 gru 2005, 12:51

Jesli chodzi o raty to najbardziej smieszy mnie robienie z "NIE IDIOTOW", "IDIOTOW" (bo przeciez idioci w MM nie kupuja :lol: )

Trzeba pamiętać, że kredyty 0% są tylko w dużych sieciach handlowych natomiast w innych miejscach kredyty konsumenckie wynoszą w okolicach 15%.

mysle ze trzeba pamietac, ze kredyty 0% to SCIEMA :wink:

Prosty przyklad z zycia wziety:

szukalem moniota LCD 15" - dokladnie ten sam model jako "nieidiota" mogelm kupic sobie za 1500zl, natomiast moglem tez zachowac sie jak idiota i isc kupic dokladnie ten monitor za ok. 150zl mniej np w firmie ZNAK (moze i gdzie indziej, ale ich mam pod nosem i maja tanio - nie jestem z ta firma w zaden sposob powiazany, ale przekonuja mnie - dzis znowu u nich bylem - tym razem sprzet kupilem taniej niz na allegro - no i bez kosztow przesylki czyli w sumie ok 10% taniej)

Nie trzeba miec kalkulatora by policzyc "ile faktycznie % wynosi kredyt 0%"

Pytam wiec: I KTO TU ROBI Z KOGO IDIOTE??

..
Kontaktowanie:

Post15 gru 2005, 15:03

Zauwaz jednak ze ratami nie sa objete poszczegolne artykuly z ofertu a caly asortyment. Ja uwazam ze media jest najtansze jezeli chodzi o elektronike ale owszem moze na niektore tytuly znajdziesz lepsza cene gdzies indziej. Zmierzam do tego ze trafiles na towar ktory akurat byl droszy

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post15 gru 2005, 15:46

RedRocker pisze: Zmierzam do tego ze trafiles na towar ktory akurat byl droszy

To ja zawsze musze mieć pecha i trafiać na droższy lub nie mam możliwości kupna tego w MM ;]

Popieram toomaja - MM robi z nas idiotów ;]

toomaj
Kontaktowanie:

Post15 gru 2005, 17:31

W M1 gdzie miesci sie MM jest tez taki sklep glownie ze sprzetem fotograficznym. Kiedys byl tam wystawiony stojak z napisem, ktory mowil: "Jesli w MM jest taniej, zejdziemy z cena" - bardzo zdziwilo mnie ze takie cos jest dopuszczalne - ale swiadczylo tylko o tym, ze moze byc taniej....

no ale nie rozpisuje sie bo zaczynam odchodzic od tematu....

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post16 gru 2005, 09:07

OOOOOOOOOO
Widzę że forum zmieniło się diametralnie z latawców na RTV i AGD
:?

Waciakowski

Post17 gru 2005, 13:11

Witam,

wszytko co jest na www.abckitesurfing.pl dostępne jest w systemie ratalnym GE Money Bank, od paru lat juz z nimi współpracujemy, najpopularniejszym wyborem jest formula 10/10

zapraszam
W.

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej

Post18 gru 2005, 23:59

:roll: to zostaly jeszcze trzy firmy 8)

Wróć do „Forum Główne”