airman pisze: obiektywnie rzecz biorąc to zdecydowana większość kajciarzy zatrzymuję się na etapie prostych skoków z ewentualnymi rotacjami i dla nich styl Toby'iego jest inspiracją.
Nie mierzcie wszystkich swoją miarą!
rozejrzyjcie się po spotach i zwróćcie uwagę jak większość ludzi pływa. Oni po prostu chcą jak najwyżej wyskoczyć i zawisnąć na kilka sekund w powietrzu i tyle... I to dla nich jest esencją kitesurfingu...
Trzeba przyjąć do wiadomości, że jest kilka odmian kite'a i mam szacunek dla tych, którzy są mistrzami w jednej, ale jeszcze bardziej podziwiam tych, którzy potrafią bez uprzedzeń łączyć style i w zależności od dnia, pogody, warunków, samopoczucia wybierają bigair,freestyle, wave...
airman pisze:Chłopaki, Toby pokazuje bez skrępowania swój AIRSTYLE, od pewnego czasu postrzegany jako demode, szczególnie przez młodych kajciarzy.
Natomiast obiektywnie rzecz biorąc to zdecydowana większość kajciarzy zatrzymuję się na etapie prostych skoków z ewentualnymi rotacjami i dla nich styl Toby'iego jest inspiracją.
Nie mierzcie wszystkich swoją miarą!
Ja wiem, że większość z was wypowiadających się w tym wątku jest już mocno zakorzeniona we freestylu i dla was "deadman" czy "boardoff" to żenada, ale rozejrzyjcie się po spotach i zwróćcie uwagę jak większość ludzi pływa. Oni po prostu chcą jak najwyżej wyskoczyć i zawisnąć na kilka sekund w powietrzu i tyle... I to dla nich jest esencją kitesurfingu...
Trzeba przyjąć do wiadomości, że jest kilka odmian kite'a i mam szacunek dla tych, którzy są mistrzami w jednej, ale jeszcze bardziej podziwiam tych, którzy potrafią bez uprzedzeń łączyć style i w zależności od dnia, pogody, warunków, samopoczucia wybierają bigair,freestyle, wave...
airman pisze:Trzeba przyjąć do wiadomości, że jest kilka odmian kite'a i mam szacunek dla tych, którzy są mistrzami w jednej, ale jeszcze bardziej podziwiam tych, którzy potrafią bez uprzedzeń łączyć style i w zależności od dnia, pogody, warunków, samopoczucia wybierają bigair,freestyle, wave...
Maciek kitejunkiesPL pisze:Dlatego uwielbiam Kevina, który jest w tym chyba najlepszy: top w pkra+oldschool+strapless wave, surfing, SUP...
nie da sie ukryc Koniu ze latka Ci leca haha i te extremalne wyczyny przy -10 na faliPogadamy za parę lat jak wszyscy od KL i HP będą chodzić w stabilizatorach na obydwu kolanach i plakac na bóle pleców![]()
rozejrzyjcie się po spotach i zwróćcie uwagę jak większość ludzi pływa. Oni po prostu chcą jak najwyżej wyskoczyć i zawisnąć na kilka sekund w powietrzu i tyle... I to dla nich jest esencją kitesurfingu...
jaki skromny jestesPrawie jak nasz "Korek"
Ziomek pisze:co do "stopki" to wydawało by się dość jasne, CO Przemas chciał przekazać - do poweru to się ani Speed ani Door nie nadają, W OGÓLE
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości