Adminów porządki na forum raz jeszcze

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post01 gru 2012, 17:14

zaq pisze: Zastanawialiście się, dlaczego sa tacy którzy się tutaj nie wypowiadają... a kiedyś to robili. Mogliby nie jednego tutaj spokojnie wyjaśnić na wodzie czy w gadce, ale po co?

Nie dziwię się. Więcej takich poszerząjących wiedzę postów choćby z tego wątku:
:lol: swietny jestes :clap: :doh:
Glupota nie boli :lol:

Jeśli to forum ma pozostać źródłem jakieś wiedzy to chyba byłoby lepiej gdyby moderator dawał ostrzeżenia za posty zawierające personalne jazdy. Parę ostrzeżeń i ban na 3-12 miechów. Jaką wartość dla innych mają powyższe posty? Kogo to obchodzi? Ludzie zamiast pyskówki chcieliby coś konkretnego zrobić lub się dowiedzieć a w zamian otwierają i widzą podobne wypociny.
Regulamin niby wisi a nikt go i tak nie przestrzega. Poza tym regulamin jest niedopracowany. Na jednym żeglarskim forum dostałem zjepke od moderatora, bo pisałem nie używając polskiej czcionki. Nie pomogły wyjaśnienia, że pisałem gdzieś z drugiego końca świata, gdzie trudno było myśleć o zainstalowaniu polskiej klawiatury. 3 ostrzeżenia i wyleciałem z forum. Nie wiem akurat czy to było najlepsze rozwiązanie ale to pokazuje skuteczność przestrzegania regulaminu.

- rangi użytkowników (ale nie za ilość pseudo-postów tylko za przydzielane "plusy" od innych użytkowników"
- "karma użytkownika" czyli plusy od innych użytkowników (ale też na plus, be minusowania)

Myślę, że to jest bardzo skuteczna recepta na poprawienie samopoczucia kf.pl.

Kristoff pisze: Dopóki to nie nastąpi, właściciel ma prawo robić to samo z postami kumpli/znajomych/rodziny bo to jego strona.

Ale w takim razie niech nazywa się to Pabloforum.pl albo RSZforum.pl lub niech w regulaminie będzie punkt wyjaśniający, że pewni uzytkownicy są uprzywilejowani.
Rozumiem frustracje Konia. Albo są zasady jednakowe dla wszystkich albo ściśle określone dla wybrańców albo nie ma żadnych zasad.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post01 gru 2012, 18:57

A co mialem napisac? Naprawde nie zdajesz sobie sprawy ze jestes chyba jedyna osoba ktora wprowadza tutaj negatywne emocje ? Jestes chyba gorszy od Ziomka z dawnych czasow . Pozwol ludziom pisac to co chca .To jest forum dyskusyjne a nie PSKite .Kazdy ma ochote pogadac o czym chce .Przestan tu zagladac przez rok jak cie normalni ludzie denerwuja .Zobaczysz czy forum padnie bez Ciebie .Ludzie dalej beda chcieli gadac o kicie i dzielic sie swoja pasja . Zreszta macie swoje forum pskite wiec o co chodzi bo Koniu Eska maKonia 24.surf.pl chca cos sprzedac to zrozumiale

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post01 gru 2012, 19:15

rolnik pisze:A co mialem napisac? Naprawde nie zdajesz sobie sprawy ze jestes chyba jedyna osoba ktora wprowadza tutaj negatywne emocje ? Jestes chyba gorszy od Ziomka z dawnych czasow . Pozwol ludziom pisac to co chca .To jest forum dyskusyjne a nie PSKite .Kazdy ma ochote pogadac o czym chce .Przestan tu zagladac przez rok jak cie normalni ludzie denerwuja .Zobaczysz czy forum padnie bez Ciebie .Ludzie dalej beda chcieli gadac o kicie i dzielic sie swoja pasja . Zreszta macie swoje forum pskite wiec o co chodzi bo Koniu Eska maKonia 24.surf.pl chca cos sprzedac to zrozumiale

No i własnie o to chodzi, aby w poście zawarte były jakieś wartości, treść, przesłanie (tak jak w cytacie powyżej) a nie prostackie docinki (tak jak parę postów wyżej).
PS.Offtopikujesz temat. Jak Cię boli moja osoba to otwórz inny wątek na temat "normalności".

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post01 gru 2012, 19:33

Panowie,

głównym tematem tego wątku jest próba odpowiedzi na pytanie, dlaczego są lepsi i lepsiejsi i na jakiej zasadzie niektóre wątki trafiają do innych działów, czyli są moderowane, a inne są wręcz nietykalne i kwitną na głównym.

Rolnik, BraCuru - jesteście użytkownikami forum od dawna, zarówno jeden jak i drugi sporo zrobił dla tego sportu - od wieloletniej zajawki Rolnika, który wkręcił w kite dziesiątki kumpli, po BraCuru który zrobił porządne prawo drogi, wydał na papierze i aktywnie działa w dobrej wierze w PSKite. Nie o personalia tu chodzi, w kwestii moderowania wątków BraCuru chyba nie jest tu sprawcą całego zamieszania.

Pablo - Ty tu jesteś ostatecznym szefem, wypowiedz się na główny temat, czyli jeszcze raz powtórzę " na jakiej zasadzie niektóre wątki trafiają są moderowane, a inne są wręcz nietykalne ".

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post01 gru 2012, 20:35

No i własnie o to chodzi, aby w poście zawarte były jakieś wartości
nie o to chodzi :idea: zrozum to .
zarówno jeden jak i drugi sporo zrobił dla tego sportu
Eska bez jaj ja nic dla tego sportu nie zrobilem :hand: Marek owszem tego nie mozna mu zabrac bo wzkonal spora prace tylko pogubil sie na tym forum :shock: .
Wracajac do pozrzdkow na forum im mniej moderowane tym ciekawsze szkoda ze hangar wyladowal w biznesie sporo swiezosci jest w tym pomysle

piorek

Post01 gru 2012, 22:00

Jako "złomiarz" sugeruję zobaczyć jak działa forum windsurfingowe www.hotis.pl/forum ;-) Moderatorzy byli wybrani w drodze konkursu na podstawie ich wcześniejszego doświadczenia. Reklamy są płatne, a całość z reklam jest przeznaczona na utrzymanie forum, naklejki itd. Wszyscy na forum działają non-profit, a atmosfera jest miła i przyjemna :-) Na forum działają "Lajki" za pomocą których można podziękować komuś za poradę lub info, a które budują wiarygodność danego forumowicza.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post02 gru 2012, 12:31

Pablo jest wyjechany i raczej rzadko tu zagląda. Bracuru nie ma nic wspólnego z moderowaniem mimo ze się wszędzie wyświetla wiec zejdźcie już z niego. Dlaczego jest teraz bajzel? Dlatego że wielu osobom nie chce się merytorycznie pisać na temat tak jak i moderować. Działa to obusiecznie. Mam pewne propozycje o których rozmawiałem z Eską.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post03 gru 2012, 14:30

Pablo, to jak z tymi porządkami....?

przemj
Dostał piwko: 2 razy

Post04 gru 2012, 13:01

A 24SURFpl dalej swoje. Sorry, ale to jest ordynarny spam i robi się to naprawdę żenujące. Rozumiem, że skoro nikt nie reaguje, to jest to jakiś stary zasłużony dla kiteświata człowiek. Tym bardziej trudno zrozumieć skąd taki absolutny brak wyczucia i smaku.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2012, 13:04 przez przemj, łącznie zmieniany 1 raz.

24SURFpl
Deska: Cabrinha
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post04 gru 2012, 13:04

Ty sie czepiaj RSZ lepiej, news o Marku Cie boli :twisted: :twisted:
Może do Youriego mu brakuje trochę ale wszystkich nas rozpieprza, więc z szacunku nie powinieneś się wypowiadać w takim tonie 8)

kiteandmore
Postawił piwka: 4 razy

Post04 gru 2012, 16:55

ale jazda

moin zdaniem firma powinna kupowac banner, a w zamian za to dostawac mozliwosc pisania o swoim na forum.
kto nie jest zainteresowany, niech nie klika i nie czyta
dzial biznes to porazka.....kto tam wchodzi ?

komus nie pasuje news o Marku, to co z tematami :

Youri + Best
Flysurfer co nowego
RSZ
Rene Egli Center
Dobre promo VW czy core
Film LF
Przeglad sprzetu na 2013
POlski inst. w Brasil
Film Bruna....
........

to kompletny bzdet

Pozdrawiam

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post04 gru 2012, 23:24

a sluchajcie nie mysleliscie zeby np. stworzyc taka hierarchie na forum glownym

dzial
NAISH - wszystko z naisha sie wrzuca
CABRINHA - wszystko z cabrinhy
X - wszystko iksowe

etc

malo burdelu i dla ciekawskich dawaloby rade :)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post05 gru 2012, 09:54

nie jestem powiązany z żadnym biznesem, więc napiszę obiektywnie - jak dla mnie wywalenie tego z głównej nie ma sensu. Część tych postów mnie interesuje, część jest mi całkowicie obojętna. Nie wkurza mnie jak ktoś pisze o nowinkach, przeszkadza mi jak ktoś nachalnie coś reklamuje 10 postami na ten sam temat. Nie chcę - nie czytam tego co mnie nie interesuje, chociaż bez sensu jest się przebijać przez 10 "świecących" postów na temat super promocji w jakiejś tam szkółce.
Może więc dział nowinki? Pisałoby się o spotach, sprzęcie itp. itd. Tylko bez żadnych ograniczeń, poza pisaniem nie na temat. Jak dla mnie takie posty tylko w dziale biznes to porażka. Z kolei jestem przeciwny banerom, które miałyby pozwalać na pisanie gdziekolwiek bo tradycyjnie zacznie się walka na kasę - kto zapłaci będzie pisał i skończy się na tym, że całe forum będzie na temat slingshota i nobile (żart oczywiście ;) )

A więcej dodatkowych działów to jużprzesada :roll:

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2012, 12:43

A tu był mój post o tym, że nie warto opierać sprzedaży o forum.
Gdzieś znikł. A może mi się coś pomerdało. Mam luz.
Eski poduszki fajne.

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2012, 15:53

mandaro pisze:A tu był mój post o tym, że nie warto opierać sprzedaży o forum.
Gdzieś znikł. A może mi się coś pomerdało. Mam luz.
Eski poduszki fajne.

Już doszła ? Fajnie :) Dzięki za miłe słowo. Jeszcze instrukcję prania na maila dostaniesz :)

Odnośnie forum - spróbujemy (Ja i Smokie) wprowadzić małe zmiany. Niebawem podamy ogólny zarys tego co zamierzamy.

W wielkim skrócie, to dział biznes wjedzie gdzieś na górę (większa dostępność to większa szansa na oglądalność = mniejsze zapędy do agresywnej reklamy na głównym), ja osobiście pod każdym przeniesionym postem do innego działu się podpiszę, bo nie chcę żeby były domysły kto go przeniósł i czy to był BraCuru, czy ktoś inny. W gorących momentach sezonu (rozruch szkółek w kwietniu, turbo promocje na jesień i trubo promocje na święta itp.) pozwolę sobie wrzucić newsa na główne przypominającego że w dziale biznes trwa zażarta walka o klienta i użytkownicy zainteresowanie zakupami powinni tam rzucić okiem - chodzi o to, żeby przyzwyczaić użytkowników forum to nowego działu - z czasem pewnie wszyscy będziemy tam klikać odruchowo.

Chciałabym żeby na forum głównym nie było jednak reklamowo - biznesowego terroru i np. Jeśli polski, albo znany zagraniczny (startujący z wynikami w rozpoznawalnych zawodach, albo rozpoznawalna persona) przejdzie z latawcami z firmy X do Y to jasne - walimy to na główne i czy zrobi to forumowicz, czy będzie to radosna twórczość dystrybutora to bez różnicy. Z drugiej strony jeśli rider zdobędzie nowego sponsora, od którego dostanie przysłowiowe 2 pary gaci, albo 5 koszulek na sezon to może pozwólmy sobie darować takiego turbo newsa na głównym...dla jak widzicie granica jest bardzo cienka i po cichu mam nadzieje że nie będzie tego typu zdarzeń za dużo.

Więcej wkrótce. Dajcie nam jeszcze kilka dni.

Eska

Wróć do „Forum Główne”