zaq pisze: Zastanawialiście się, dlaczego sa tacy którzy się tutaj nie wypowiadają... a kiedyś to robili. Mogliby nie jednego tutaj spokojnie wyjaśnić na wodzie czy w gadce, ale po co?
Nie dziwię się. Więcej takich poszerząjących wiedzę postów choćby z tego wątku:

Glupota nie boli

Jeśli to forum ma pozostać źródłem jakieś wiedzy to chyba byłoby lepiej gdyby moderator dawał ostrzeżenia za posty zawierające personalne jazdy. Parę ostrzeżeń i ban na 3-12 miechów. Jaką wartość dla innych mają powyższe posty? Kogo to obchodzi? Ludzie zamiast pyskówki chcieliby coś konkretnego zrobić lub się dowiedzieć a w zamian otwierają i widzą podobne wypociny.
Regulamin niby wisi a nikt go i tak nie przestrzega. Poza tym regulamin jest niedopracowany. Na jednym żeglarskim forum dostałem zjepke od moderatora, bo pisałem nie używając polskiej czcionki. Nie pomogły wyjaśnienia, że pisałem gdzieś z drugiego końca świata, gdzie trudno było myśleć o zainstalowaniu polskiej klawiatury. 3 ostrzeżenia i wyleciałem z forum. Nie wiem akurat czy to było najlepsze rozwiązanie ale to pokazuje skuteczność przestrzegania regulaminu.
- rangi użytkowników (ale nie za ilość pseudo-postów tylko za przydzielane "plusy" od innych użytkowników"
- "karma użytkownika" czyli plusy od innych użytkowników (ale też na plus, be minusowania)
Myślę, że to jest bardzo skuteczna recepta na poprawienie samopoczucia kf.pl.
Kristoff pisze: Dopóki to nie nastąpi, właściciel ma prawo robić to samo z postami kumpli/znajomych/rodziny bo to jego strona.
Ale w takim razie niech nazywa się to Pabloforum.pl albo RSZforum.pl lub niech w regulaminie będzie punkt wyjaśniający, że pewni uzytkownicy są uprzywilejowani.
Rozumiem frustracje Konia. Albo są zasady jednakowe dla wszystkich albo ściśle określone dla wybrańców albo nie ma żadnych zasad.