Wywiad z Jankiem TVN24 i inne

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Shark
Dostał piwko: 3 razy

Post07 mar 2012, 02:30

Na forum jestem od 2004r, nie udzielam się aktywnie (obserwuje codziennie), przestańcie bo pierd....cie głupoty.
Kiedyś to było prawdziwe kiteforum!!! a teraz...

zbrochaty
Deska: Fanatic TrippleX
Latawiec: North Sails: Duke SuperStar
Dostał piwko: 16 razy

Post07 mar 2012, 02:47

> Czekamy jak to będzie po relacji.

Po jakiej relacji? Przecież gość relacjonuje na bieżąco w TV, w błogiej nieświadomości myśląc, że "rozsławia kitesurfing"
Zbrochaty

Janek nie relacjonuje na bieżąco. Udzielił 2 wywiadów, którymi w tej chwili manipulowały media, co możecie zobaczyć w 2 wklejonych na początku materiałach.

Czy tak ciężko poczekać chwilę na oficjalne oświadczenie ?? Postaramy się wam wszystkim dokładanie wyjaśnić jak doszło do całej sytuacji, jak wyglądały poszukiwania, czego w nich zabrakło etc

Awatar użytkownika
Mincek
Deska: Duotone Jaime
Latawiec: DT Rebel 8/13 Orbit 10
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 76 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 08:11

Manipulacja bardzo prosta..... dlatego tez sie teraz powstrzymuje od komentarzy, ale....

Rekiny, sami wiemy jak urosly...
koszty akcji juz u ludzi tez wzrastaja....
Media na poczatku podawaly ze szukaja 4 lodzie i helikopter, a jak znalezli to juz 16 lodzi i 2 helikoptery......

no i najlepsze z wywiadu:
Mowia ze ani Egipskie, ani Saudyjskie wladze NIC nie wiedzialy... to interesujace, bo sam PREMIER powiedzial:
"Szef rządu przypomniał też, że władze Arabii Saudyjskiej nie popierały przedsięwzięcia Jana Lisewskiego.
- Ze strony gospodarczy nie było oficjalnej akceptacji tego startu, warunki też nie były najlepsze" - zaznaczał premier. -

http://natemat.pl/3573,donald-tusk-nie- ... itesurfera

a ja nadal czekam na oficjalna wersje Janka i calej ekipy.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post07 mar 2012, 08:18

Awatar użytkownika
Mincek
Deska: Duotone Jaime
Latawiec: DT Rebel 8/13 Orbit 10
Dostał piwko: 76 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 08:22

aaaa i gratuluje odwagi koledze, ktory zmienil nicka :clap: wstydzisz sie swoich wypowiedzi czyjak ??

zapewne admini po IP i tak beda wiedziec kto jest kto.....

Awatar użytkownika
konop
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post07 mar 2012, 08:27

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post07 mar 2012, 09:17

Ja nie zamierzam nikogo oceniać, tylko przy tej okazji pozwolę sobie po raz kolejny skrytykować parcie (m.in.Janka, BraCuru i pewnie jeszcze pare innych zasłużonych postaci dla kite) na popularyzację kajta. Mam na myśli promocję zarówno tą pozytywną jak i negatywną (jeżeli coś nie pójdzie). Uważam że doprowadzi do tego że za jakiś czas na cyplu w Rewie czy na plaży w Brzeźnie chcąc popływać przywita mnie tabliczka "zakaz kajtowania".
Dodać do tego działania ekologów na półwyspie i wyjdzie że będziemy sie czaić w krzakach żeby wyjść sobie popływać.
Nie rozumiem narzekań (patrz Zaq o ile sie nie mylę) że piłki kopanej jest pełno w mediach i tv. Zejdźmy na ziemie, nie ma co liczyć że na zawody kite przyjadą lub zasiądą przed tv tłumy i tym samym nie przyciągną sponsorów/mecenasów/mediów itp. Szczerze to ja sam (można powiedzieć maniakalnie uprawiający ten sport od 1,5roku) mam wywalone na oglądanie czołówki freestyle i na KiA w Rewie zamiast sie gapić wolałem popływać w tym czasie po drugiej stronie cypla, może wynika to z ograniczeń czasowych, które zmuszają mnie do takich wyborów, ale nie sądze żeby kawalerskie życie wiele w tej kwestii zmieniło. Myślę że nie bede odosobniony w takim podejściu do kajta.
Tylko czekać jak nasze mądre głowy polityczno-rządowe zaczną wymyślać przepisy kajtowe nie mając zielonego pojęcia o tym sporcie, to będzie dopiero dzieło!
Dlatego zejdźmy do undergroundu :wink: 8) :lol: a pierwsze strony gazet pozostawmy łydce Lewandowskiego a sami miejmy fan z zajawki będąc w 100% nieskrępowani nakazami/zakazami.
Może trochę offtop, może nie, ale tak miałem ochote/potrzebe se poklepać :lol: :naughty: klawiaturę :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 07 mar 2012, 09:22 przez jacamakajta, łącznie zmieniany 1 raz.

bar

Post07 mar 2012, 09:21

bar pisze:
narazie został wykasowany Twoj post skoro nie masz odwagi pisać pod własnym nikiem i nie potrafisz uszanować prośby osób które włożyły w poszukiwania najwięcej wysiłku

Proszę o odrobinę dojrzałości - powiedzmy tak - nie jest to kwestia odwagi, po prostu pod innym nickiem wyraziłem swoją prywatną opinie.
Ona nie powstała po fakcie, tylko podczas siedzenia przez dwie noce na Forum kiedy czekałem kilkanaście minut na odświeżenie strony.
Szanuję każdego który ma odmienne zadanie na ten temat, ale proszę o uszanowanie mojego.
Proszę o przywrócenie tego co napisalem.

Każdemy kto poprosi na PW o przedstawienie się zrobie to z miłą chęcią.

p.s.
Pozdrawiam zbrochatego i chrabcia z czasów świetności ws :idea:

PaKi

Post07 mar 2012, 09:25

Czas pokaże jakie konsekwencje dle Kite w Egipcie spowoduje ta sytuacja szczególnie, że Egipcjanie nakazali prawie natychmiastowy wylot Janka z Egiptu (tak zrozumiałem z jednej z jego wypowiedzi zamieszczonej w tym wątku). Niedobrze ...

zbrochaty
Deska: Fanatic TrippleX
Latawiec: North Sails: Duke SuperStar
Dostał piwko: 16 razy

Post07 mar 2012, 09:38

zbrochaty pisze:> Czekamy jak to będzie po relacji.

Po jakiej relacji? Przecież gość relacjonuje na bieżąco w TV, w błogiej nieświadomości myśląc, że "rozsławia kitesurfing"
Zbrochaty

Janek nie relacjonuje na bieżąco. Udzielił 2 wywiadów, którymi w tej chwili manipulowały media, co możecie zobaczyć w 2 wklejonych na początku materiałach.

Czy tak ciężko poczekać chwilę na oficjalne oświadczenie ?? Postaramy się wam wszystkim dokładanie wyjaśnić jak doszło do całej sytuacji, jak wyglądały poszukiwania, czego w nich zabrakło etc

Udzielił chyba o 2 za dużo...Duży już jest i wie, że manipulują. Po co czekać na oficjalne oświadczenie, skoro zebrała się ekipa osób w celu koordynacji akcji, to takie oświadczenie powinno być już po kilku godzinach, podobno w ekipie byly osoby które miały rozsławić wyczyn, czy nie wiedzą jak działają media?

Jest tu na forum sporo osób, które go znają i pomagały wyciągać go z g... Może ktoś rozsądny mu wytłumaczy, że nie powinien teraz wystawiać napuchniętej buźki do kamer poczas komitetu powitalnego na lotnisku, tylko sp... tylnym wyjściem jak Kopaczowa w Sejmie na początku stycznia. Już widzę tyluły w tabloidach "Powitanie głupiego Jasia", albo znowu coś w wiadomościach jak nie będzie innych gorących tematów...
Zbrochaty
PS. A "komitet powitalny" to kolejny strzał w kolano...

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 09:56

Shark pisze:Na forum jestem od 2004r, nie udzielam się aktywnie (obserwuje codziennie), przestańcie bo pierd....cie głupoty.
Kiedyś to było prawdziwe kiteforum!!! a teraz...

Słuchajcie Shark'a bo wpadnie z 10 kolegami :twisted: :twisted: :twisted:

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post07 mar 2012, 10:03

Panowie, przestancie pierd.olic! Do zobaczenia w piatek i niedziele na kolosach. Bedziecie mieli okazje powiedziec Jankowi prosto w oczy jak ma zyc i co ma robic.
http://www.kolosy.pl/kolosy/item/388-janek-lisewski-jest-w-dobrej-formie

Awatar użytkownika
march_in
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 10:15

ale jak to? co tu sie dzieje? dlaczego mozna wypowiadac sie tylko w tonie patosu i bohaterstwa? dlaczego nie mozna miec odmiennego zdania? dlaczego inne zdania sa kasowane?
nie jest moim celem pastwienie sie nad zawodnikiem, ale nie podoba mi sie to utrzymowanie jednoglosnosci. to stwarza obraz jednowymiarowy i przez to zaklamany.
ponawiam prosbe o opis technikaliow, ktorymi poslugiwal sie janek. no chyba ze teraz to powinienem siedziec cicho i klaskac.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 10:22

march_in pisze:ale jak to? co tu sie dzieje? dlaczego mozna wypowiadac sie tylko w tonie patosu i bohaterstwa? dlaczego nie mozna miec odmiennego zdania? dlaczego inne zdania sa kasowane?
nie jest moim celem pastwienie sie nad zawodnikiem, ale nie podoba mi sie to utrzymowanie jednoglosnosci. to stwarza obraz jednowymiarowy i przez to zaklamany.
ponawiam prosbe o opis technikaliow, ktorymi poslugiwal sie janek. no chyba ze teraz to powinienem siedziec cicho i klaskac.

march_in: Eska prosi o nie wypowiadanie się teraz, ponieważ szum medialny jeszcze nie ustąpił i cały czas zaglądają tu dziennikarze, którzy potem wykorzystują nasze wypowiedzi. Za parę dni szum minie i na spokojnie będziecie mogli podyskutować. Tylko o to chodzi.

gregorg
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 10:24

Ehhhh ludzie ....

Widzę że wszystko już zostało powiedziane. Znawcy wiadomości medialnych już ocenili jak przebiegała akcja, jakie były przygotowania, jaki sprzęt, nawet już żonę Janka wysłali do Arabi :clap:

Janek media podały że Gośka poleciała do Arabi !!! Odpalaj jakąś latawkę i ciśnij z powrotem :D

Poza tym czy uważacie że facet leżący w morzu przez dwa dni nie ma prawa uważać że akcja ratunkowa wyglądała zgoła inaczej niż podają media ? Przecież Janek jeszcze nie wrócił i sam nie wie co się tu działo ...

Prosiliśmy wszystkich o powstrzymanie się z wydawaniem wyroku bo zainteresowany nie może się bronić ...
Dotyczy to przede wszystkim naszego środowiska ...

Zbrochaty ciekawe czy jak poznasz inne fakty to będziesz miał odwagę publicznie potwierdzić to co bzdeczysz .

Wróć do „Forum Główne”