Bar w bagazu podrecznym w RyanAir?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post23 paź 2011, 17:53

czareka pisze:@BraCuru: Z ta gruba berta masz absolutnie racje. Spotkalem taka na lotnisku w Wawie jak sie pakowalem do WizzAir. Byla absolutnie najbrzydsza na calym lotnisku i nawet w w dalszych okolicach. Poszlo o 1,5 cm bagazu i polecialem 1h pozniej odprezony Luftwafe :-). Przy nastepnym locie w WizzAir pytalem sie co i jak, bo na pokladzie zdazylem sie zaprzyjaznic i okazuje sie, ze ci na ziemii przynajmniej w Wawie nie sa z WizzAir tylko z lotniska i dostaja jakas premie za kazdego zlapanego wiec staraja sie jak moga. Ale faktem jest, ze im laska brzydsza tym bardziej restrykcyjna.

hheheh, tylko na lotniskach takie "reguły"? a nie zauważyłeś tej prostej prawidłowości wcześniej? :lol:

Swoją drogą , wracając do meritum postu, czyli bar w podręcznym - to dziwne są sytuacje. Ja przeszedłem kiedyś batalię całą na odprawie w Polsce o zapasowy sznurek do d-power'a, zapakowany oryginał, miałem sobie go w plecaku slinga. Dowiedziałem się, że jeżeli ma więcej niż 1,5 długości, to nie mogę z nim wejść na pokład, ze względów bezpieczeństwa, a bardziej niebezpieczeństwa - jakie może on (ten sznurek) w moich rękach stanowić :idea: . Stąd teraz moje zdziwienie spore, jak tu piszecie o barach :twisted: :twisted: :twisted: , na których jest łączni ze 100m linki, którą możnaby np udusić i związać pół samolotu :mrgreen:
pozdr

stiv a

Awatar użytkownika
pink500
Deska: nobile; skywalker
Latawiec: cabrinha, nobile

Post26 paź 2011, 12:55

więc dla zainteresowanych przeleciałam bez trudy z barem w podręcznych i dodatkowo:

WIZZAIR- deska poszła normalnie jako rejestrowany tylko porozkręcałam wszystko i była doła plus jeden kite w tej torbie wszystko inne -bar strapy stateczniki.. poszły w podręcznym- nikomy oko nie drgnło;
MONARCH- tak samo;
powrotnie
WIZZAIR -nawet nie zapłaciłam za rejestrowany, bo zapomniałam dodać on line a potem w Londynie na lotnisku normalnie przyjęli jako rejestrowany :)
tylko RYANAIR- gnoje- byla afera, że duża torba- guzik prawda- bo przeczytałam od deski do deski ich regulamin i opłaty i miescilo sie w normalnym rejestrowanym a że to sportowy się nie przyznałam- ale ciężko kłócic sie z głupią babą na lotnisku w Teneryfie gdzie kolejka angoli za tobą....

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post26 paź 2011, 16:47

a ryan nie ma przypadkiem max długości bagażu 117cm?

Awatar użytkownika
pink500
Deska: nobile; skywalker
Latawiec: cabrinha, nobile

Post27 paź 2011, 12:39

wymiary rejestrowanego:
1.705 dł
1.194 wys
1.499 szer

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post27 paź 2011, 14:28

To chyba za torbę sportową?

Bo regulamin Ryana mówi:

"W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów linie lotnicze Ryanair nie przyjmują do przewozu sztuk bagażu o wadze powyżej 32 kg lub o wymiarach przekraczających łącznie 81 cm wysokości, 119 cm szerokości i 119 cm głębokości. To ograniczenie wagi nie dotyczy sprzętu ułatwiającego poruszanie się."

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post27 paź 2011, 20:35

no i należałoby zapytać czy sprzęt kite'owy nie ułatwia poruszania się :think:

Awatar użytkownika
jashaka
Deska: F-one signature 5'10''
Latawiec: Wainman Hawaii
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post02 gru 2011, 13:06

Proszę o pomoc : Czy zasadne jest wypożyczenie auta na prywatny transfer sprzętu i ludzi z lotniska do Las Palmas na Gran Canarii . Mamy cztery bagaże sportowe ,cztery podręczne i jak można się domyślić jest nas czworo :wink: ??? Czy można wynająć jakiegoś busa, bądź dwie taksówki i ile to kosztuje ??? Czy do public transport da się z gratami wejść ??? Może ktoś ćwiczył temat .
Nie jest też dla mnie jednoznaczne czy mogę na pokład samolotu zabrać stateczniki ,haki itp., bo bary, jak rozumiem no problem ???
pozdr

robi69 pisze:Witam
Wychodzimy z kumplem z lotniska na Fuercia a tutaj mała niespodzianka : kierowca autokaru życzy sobie po 50 Euro od quiverka za transport do hotelu, ponieważ są w nim deski kite :( Został oczywiście wyśmiany i zaczęła się jazda ...
Po ok 1/2 h kłótni w obecności rezydentki skasował 50 Euro w 1 stronę. Po następnej rozmowie z rezydentką doszliśmy do porozumienia, że transport powrotny bedzie za free a na lotnisku otrzymamy zwro tych 50 Euro. Jakież było nasze zdziwienie jak z autokaru wypadł kierowca i z karteczką od razu do nas po 50 Euro za powrotny kurs a jak nie to wypier.... na taxi. Następna rozmowa telef z rezydentka i dał sobie spokój :)
zaobserwowaliśmy również na miejscu, że kierowcy poprostu wyłudzają takie opłaty (10-20Euro) od posażerów.

Poprostu zapytajcie u organizatora imprezy czy transport bagażu, jeżeli oczywiście mieści sie on w limicie bagażu (my mieliśmy 2 szt quverów po 20 kg każdy i bagaż podręczny-żadnych opłat w samolocie Air Italia) odbędzie się za free. Wiem, że niektórzy organizatorzy mają już w swoich cennikach okresloną opłatę za przewóz sprzętu sportowego bez względu na to, czy mieści sie w wymiarach i wadze, nasz na szczęście nie miał takiej informacji w umowie i na tej podstawie 100 Euro zastało na browarki i inne przyjemności :)

bartmarcz

Post05 gru 2011, 23:35

Witam,
jak macie 4 osoby to najbardziej sie opłaca wynająć na cały pobyt samochód w http://www.cabreramedina.com/ opel astra 5 osobowy wychodzi 120e + benzyna na 7 dni (to na osobe po 30e). Rezerwujesz przez internet, jak przylatujesz to auto czeka na ciebie (na lotniosku jest biuro wypożyczalni). Nikogo sie nie musisz prosić o transport a i możesz se jeździć gdzie chcesz.

A powiedzcie mi jak to jest z pompką do kita? bierzecie ze sobą? ja będę niedłgo leciał na gran canaria z 3 osobami niepływającymi, a chcę wziąść sprzęt do pływania, a pompka zajmje kawał miejsca. Jak to rozwiązujecie?

Pozdro.

Awatar użytkownika
jashaka
Deska: F-one signature 5'10''
Latawiec: Wainman Hawaii
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2011, 15:05

Tak jak napisałem chodzi tylko o sam transfer sprzętu niewymiarowego i ewentualnie ludzi . My wsiadamy na jacht i płyniemy na fuerte a jak nam się znudzi to dalej :wink: .
Co do pompki to bierzemy myślę po jednej pompce i jednym barze na dwa latawce - przy pakowaniu wyjdzie :wink:
pozdro

Lifip
Deska: Kitelement 2013
Latawiec: Royal Solo

Post14 sie 2012, 14:16

Śledzćie na bieżąco www.kitelementboards.com - niedlugo bedzie split board do bagazu glownego pasujacy.
pomyslalem ze w ten wątek sie wpasuje taki rarytasik :clap:

Wróć do „Forum Główne”