hahscilojanusz pisze:Pytanie dla tych co mają woo ,sesja załadowana 78% czy to oznacza że końcówka sesji nie została zaczytana
Kontaktowałem się w podobnej sprawie z supportem woo. Mają problemy z działaniem aplikacji w androidzie. Ich aplikacja nie powinna być naprawiana ale napisana od zera przez innych programistów. Nie używałem gorszej apki. Proponuję napisać do support@woosports.com Przynajmniej woo zatrudnia porządną obsługę pomocy.
Powyższe ujęcia były nakręcone w Grzybowie w sobotę jak nie było już fali. Wiało nierówno 15-20kts. Byłem na Apollo 7m. Piotruś był na TT i Apollo 14m. Przemek na foilu i Apollo 10m. Bądź mądry i pisz wiersze
Mimo słabych warunków udało mi się dwa razy wspiąć powyżej 12m i w sumie z 5 razy powyżej 10m wg woo. Drugi wynik w EU tamtego dnia?! bez jaj. Stary Kontynent umiera
Nie skakałem dużo - 1,5h na wodzie. na filmiku skoki po 6-8m. Faktyczny czas lotu to 5s. jeśli lecę na 12m to lot powinien być dłuższy o min 2 sekundy. A mi pokazuje zwykle 5-6s. Coś jest nie tak. Myślę, że zawyża wysokości lotu. Analizowałem foty. Ciężko zlokalizować miejsce wybicia na fotach z obiektywu 800mm. Mogę zaryzykować jedynie, że mam foty z deską na 10m ale 13 to już nie.
shinnworld polska pisze:Na foilu...no poprzeczka wysoko
Przestań. Obejrzyj sobie jak lata Błaszko. On w sobotę na 9m komórce latałby pod 20m.
Myślę, że dam radę pofrunąć jakieś 15-16m ale warunki muszą być: W 20kts, fala 2m przy porcie w Kg i Apollo 7m. Nie mam odwagi lecieć wyżej.
Więksozść czytających myśli, że to hardcore. Powiem tak: każdy kto nie pływa bardzo dobrze na foilu a szczególnie Ci którzy tylko to widzieli mają zupełnie złe pojęcie o bezpieczeństwie na foilu. Odwróćcie swoje mniemanie o 150 stopni i wyjdzie prawdziwy obraz Foil jest wręcz stworzony do skoków! Przy 10kts mogę polecieć na 6-8m. Przy 12kts już na 10+ W tym samym czasie na TT walczy się o utrzymanie wysokości.
Najpierw było, że foil tylko w słabym wietrze, potem że nie ma mowy na tym pływać jak fala ma 1m i jak w ogóle przejść przez 50cm przybój, następnie że foil zupełnie nie nadaje się do wave, teraz że skoki itd, itd... Godzinki, godzinki...
wybicie wiadomo lepsze... ...lotka na płaskim daje ci pewnie tyle samo co w TT fala ale w powietrzu już się "wyrównujemy" i ja jakbym był z siódemką przy 15 knotach na 8 metrach to w WOO zabrakło by zer w wyniku przeciążenia przy lądowaniu Co prawda ty też lądujesz mocno pionowo ale na TT byłoby gorzej... kusisz...
andrzejwodejszo pisze:wybicie to jedno, ale kąt z jakim możesz płynąc na wiatr jest wg mnie ważniejszy. Z wiatru na poziomie 10m/s robi się 15m/s względem foila
Dokładnie! Do tego dochodzi prędkość z jaką można płynąć na wiatr. Załóżmy że wieje 15kts. Na TT wyskakuje się z prędkości powiedzmy 15kts i kąta 20 stopni (max) na wiatr. Na foilu wyskakuje się z prędkości 20kts i kąta 45 stopni na wiatr. Nie trudno zauważyć różnicę w siłach jakie występują na latawcu w momencie wybicia. Kuicets - policzyłbyś "rzeczywisty" wiatr na latawcu dla powyższego?
Zapomniałem dodać zrzut wyników woo z 14.10. Drugi wynik z 12.4 - musiało słabo wiać w Europie tego dnia. Spodziewałem się rekordów w Irlandii ostatnio. Ofelia dmuchała prawie do 100kts. Najlepszy wynik 12.8m. O co chodzi? http://www.bbc.com/news/uk-41627442
Ponieważ ciąg latawca rośnie do kwadratu prędkości wiatru (pozornego), to petarda jest o ok. 75% większa na foil (przy wszystkich innych czynnikach bez zmian, co oczywiście nie ma miejsca - możliwość wybicia, skill, na foilu pewnie mniejszy rozmiar, itp. itd...). Dodam, że powyższe nie oznacza lotu o 75% wyższego.
Wniosek poboczny - na foil wystarczy wyostrzyć przed samym skokiem 19 stopni, aby uzyskać pełną petardę w postaci prawie 40kts (prawie 20, bo wysotrzenie nas spowolni + 20 wiatr) Na TT musimy bardziej wysotrzyć, tracąc więcej do i tak już mniejszej petardy prawie 35kts.
wczoraaj były waruny na życiówki. Mi zabrakło jaj Oddałem tylko parę skoków i stwierdziłem, że wolę dziś pojechać w jednym kawałku na statek. Byłem na 5m i foilu. Fale nawet do 5m daleko w morzu. Zwykle 2-3m.
Moja trasa:
Warunki w Kg do godz 1300. Potem siadło do 35-40kts.
ja tylko czekałem na ten post z wynikiem 20m a tutaj tak słabo ?? przecież to warun na życiówki był, ja swoją pobiłem, jednak bez czujnika więc sie nie liczy ;/
Mincek pisze:ja tylko czekałem na ten post z wynikiem 20m a tutaj tak słabo ?? przecież to warun na życiówki był, ja swoją pobiłem, jednak bez czujnika więc sie nie liczy ;/
Też myślałem że tak będzie. I też liczyłem że wczoraj poprawię swój najlepszy wynik lub chociaż najlepszy z tego roku. A tu Śródlądowy Grzegorz był trudny do ogarnięcia. Strasznie szybkie zmiany siły, nie mogłem się wkomponować. Dzień zakończyłem z kilkoma 7m i 9.8m z twardym 6g lądowaniem czego nie byłem w stanie ustać i zaliczyłem soczystą glebę Ale była walka i było Czekam na kolejny warunek na skoki
Mikolpa pisze:Też myślałem że tak będzie. I też liczyłem że wczoraj poprawię swój najlepszy wynik lub chociaż najlepszy z tego roku. A tu Czekam na kolejny warunek na skoki
Mało trenowałeś ot co, więcej na wodzie a samo przyjdzie łącznie z wynikami.