Wywiad z Jankiem TVN24 i inne

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 09:31

zaq pisze:Jest temat himalaistów to i media kołowrotek dalej się kręci...
http://off.sport.pl/off/1,111379,113474 ... tesmy.html
troche Panowie sie wkurzyli jednak.

Za tydzień, dwa miesiąc inny temat...i tak dalej i tak dalej.

jakiś pies pogryzie babcie

ktoś wpadnie na słup samochodem

albo złamie nogę na rowerze.

albo spali sie słońcem na plaży.

media.

Zaq bardzo ciekawa koncepcje prezentujesz w swoich postach. Odczytuje to tak. Media są złe ponieważ, żyją tylko bańkami spekulacyjnymi. Nie ma sensu zajmować się jakimikolwiek tematami bo to czyste spekulacje są. Najlepiej pływać na kajcie. Zamyka to wszelkie dyskusje. :hand:
Swoją drogą ciekawe czy my moglibyśmy takie, podobne do tego alpinistów, oświadczenie wysłać jako kajciarze do mediów.

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post16 mar 2012, 10:03

march_in pisze:.....
Swoją drogą ciekawe czy my moglibyśmy takie, podobne do tego alpinistów, oświadczenie wysłać jako kajciarze do mediów.

Janek - moze.

My, czyli kto? Bo chyba Ty:

march_in pisze:przestań janek prowadzi rozmowy na wysokim szczeblu,
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-u ... nId,592879
przecież ta flotylla to dla niego płyneła.
W życiu nie slyszałem takich kocopałów. :doh:
Zrywam się stąd.
Jan Nowicki, Jan Peszek, Janek
http://www.youtube.com/watch?v=szgoKA9J2RA

:hand:

Awatar użytkownika
razor

Post16 mar 2012, 10:17

unhooked, co z Tobą nie tak? czemuś Ty taki zgryźliwy, marudzący.
tak, my, ludzie z kiteforum (np. instruktorzy itp. którzy mogą mieć w mediach większe zrozumienie), oczywiście może być bez Ciebie - zapewne to miał na myśli march_in

unhooked

Post16 mar 2012, 10:20

razor pisze:unhooked, co z Tobą nie tak? czemuś Ty taki zgryźliwy, marudzący.
tak, my, ludzie z kiteforum (np. instruktorzy itp. którzy mogą mieć w mediach większe zrozumienie), oczywiście może być bez Ciebie - zapewne to miał na myśli march_in

Razor, z calym szacunkiem do Ciebie, ale czy jestes sekretarzem March-ina?

Zeby nie spamowac bardzo waznego watku, wklejam tutaj:

razor pisze:
unhooked pisze:
razor pisze:co do wiz, to chyba Janek pisał do Egipcjan że wybywa, oni nie zgodzili się (AS też pewno by się nie zgodziła)
jedyna opcja żeby kontynuować wyprawę, to jazda hej do przodu ;)

Wy dalej swoje... A ten "ksiaze" w szpitalu, to tak przypadkiem obok przechodzil i pytal chorych jak sie czuja. :clap:

nie rozumiem, co z Tobą nie tak ?

Razor, jesli nie masz 100% potwierdzonych informacji, to nie gdybaj.

Awatar użytkownika
razor

Post16 mar 2012, 10:25

nie, tylko jego beachboy'em :)
widzę że dalsza dysputa nie ma sensu, spadam na poranną kawę.

ale ja to zachowanie Janka rozumiem, jeśli egipt by odrzucił możliwość wypłynięcia to co byś zrobił? wycofał się? czy popłynął na pałę ? ja pewno bym zaryzykował
ok, oglądam film (rmf24), widzę że Janek na wysokim szczeblu to załatwił, no i rodzina królewska czekała

unhooked

Post16 mar 2012, 10:42

Ok :thumb: Chce tylko poprosic o to, zebysmy nawzajem sie nie osmieszali, lecz prowadzili dyskusje na podstawie potwierdzonych faktow (a nie wypowiedziach dziennikarzy, innych niesprawdzonych info uzytkownikow itd...)

unhooked

Post16 mar 2012, 10:48

peg pisze:
unhooked pisze:Wy dalej swoje... A ten "ksiaze" w szpitalu, to tak przypadkiem obok przechodzil i pytal chorych jak sie czuja. :clap:

nieee... zapewne TEN KSIĄŻĘ nic innego nie ma do roboty tylko pierdzenie w szpitalu w stołek i czekanie na przepływających kajterów by sobie z nimi pogaworzyć i ich pozdrowić... jeśli piszesz takie komentarze oznacza to - BEZ URAZY, że pojęcie dyplomacji jest Ci obce...

szczerze mówiąc to już zaczyna mnie w tym temacie trochę zalewać krew. mimo całej sympatii dla Janka i mimo mojego osobistego poparcia dla tripów bez asekuracji ale Z GŁOWĄ to tylko już czekam (bez satysfakcji ale za to z wielkim smutkiem) na to jak się do końca skompromituje...

Janku zastanów się czy kontynuowanie dyskusji w temacie minionego Red Sea Cross jest Ci potrzebne w kontekście Twoich przyszłych planowanych tripów.

ALOHA!

Peg, widocznie nie zrozumiales ironii? Gdyby faktycznie Janek nie zalatwial sprawy rejsu na "wyzszy szczeblu", to uwierz mi, ze zaden czlonek rodziny krolewskiej nawet palcem by nie kiwnal... Wsadzili by takiego topielca do pierdla do wyjasnienia sprawy. Skoro jakis tam "Pan z ochrona" do Janka przyszedl, to jestem sklonny wierzyc, ze faktycznie sprawy administracyjne byly wczesniej zalatwione.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 11:28

unhooked pisze:Chce tylko poprosic o to, zebysmy nawzajem sie nie osmieszali, lecz prowadzili dyskusje na podstawie potwierdzonych faktow (a nie wypowiedziach dziennikarzy, innych niesprawdzonych info uzytkownikow itd...)

Rozumiem, że poniższe to potwierdzone fakty:
unhooked pisze:Skoro jakis tam "Pan z ochrona" do Janka przyszedl, to jestem sklonny wierzyc, ze faktycznie sprawy administracyjne byly wczesniej zalatwione

To czego w końcu chcesz? Faktów czy skłonności w wiarę :doh:
Jak dla mnie zaprzeczasz sam sobie w dwóch sąsiednich postach:
innych niesprawdzonych info uzytkownikow itd...)

unhooked

Post16 mar 2012, 11:57

Bra... wyciagasz cytaty z roznych kontekstow i tworzysz obraz niczym dziennikarze tvn. :doh:

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 12:02

unhooked pisze:Bra... wyciagasz cytaty z roznych kontekstow i tworzysz obraz niczym dziennikarze tvn. :doh:

Wiesz co a moze bys tak sprobowal przeczytac, potem jeszcze raz przeczytac, a potem jeszcze raz tym razem ze zrozumieniem. Zastanowil sie chwile czy to co ktos pisze ma sens, zamiast powtarzac demagogie o tym ze cale dziennikarstwo jest zle. :hand: :hand: :hand:

unhooked

Post16 mar 2012, 12:07

march_in pisze:
unhooked pisze:Bra... wyciagasz cytaty z roznych kontekstow i tworzysz obraz niczym dziennikarze tvn. :doh:

Wiesz co a moze bys tak sprobowal przeczytac, potem jeszcze raz przeczytac, a potem jeszcze raz tym razem ze zrozumieniem. Zastanowil sie chwile czy to co ktos pisze ma sens, zamiast powtarzac demagogie o tym ze cale dziennikarstwo jest zle. :hand: :hand: :hand:

:lol: :lol: :lol: Przeczytalem, to co piszesz... potem jeszcze raz przeczytalem. Przyznam, ze rozumiem tekst za pierwszym razem, ale zrobilem to na Twoja prosbe. No wlasnie, wiec po przeczytaniu, stwierdzam, ze to co Ty piszesz - nie ma sensu :thumb:

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post16 mar 2012, 12:10

march_in pisze:zamiast powtarzac demagogie o tym ze cale dziennikarstwo jest zle. :hand: :hand: :hand:
nie cale ale... http://www.youtube.com/watch?v=-BVApZimRH8
to że my nie pamiętamy wojny nie znaczy ze ona była dawno temu. :hand:

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 12:43

don Komorro pisze:
march_in pisze:zamiast powtarzac demagogie o tym ze cale dziennikarstwo jest zle. :hand: :hand: :hand:
nie cale ale... http://www.youtube.com/watch?v=-BVApZimRH8
to że my nie pamiętamy wojny nie znaczy ze ona była dawno temu. :hand:

Czy probujesz mi dac w ryj? Nie wiem jak potraktowac twoja wypowiedz, bo to dosc dwuznaczne.

Co do tego co napisal unhooked to mam wrazenie, ze nie odniosl sie on do slow bracuru, ktory wskazal tylko ze unhooked opiera sie tylko na wierze, a nie na faktach. Byc moze posiada on jakas tajemna wiedze i na jej podstawie wyciaga wnioski na temat dziennikarstwa w stacji tvn. Natomiast ni jak to sie ma do postow poprzednich, stad tez i moje zdanie na temat medialnych demagogii.
Nie chce mi sie prowadzic takich jalowych dyskusji. A dlaczego?
"Dyskusja jest jedną z form zapobiegania konfliktom między ludźmi."
A zdaje sie ta wymiana tutaj do tego nie prowadzi.
Polecam:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post16 mar 2012, 12:50

march_in pisze:Czy probujesz mi dac w ryj? Nie wiem jak potraktowac twoja wypowiedz, bo to dosc dwuznaczne.

:wink: proszę Cię :wink: miejmy otwarte oczy bo ludziom którzy pamiętają jest za nas wstyd :hand: to tyle pozdro

unhooked

Post16 mar 2012, 12:56

march_in pisze:Co do tego co napisal unhooked to mam wrazenie, ze nie odniosl sie on do slow bracuru, ktory wskazal tylko ze unhooked opiera sie tylko na wierze, a nie na faktach. Byc moze posiada on jakas tajemna wiedze i na jej podstawie wyciaga wnioski na temat dziennikarstwa w stacji tvn. Natomiast ni jak to sie ma do postow poprzednich, stad tez i moje zdanie na temat medialnych demagogii.

Dyskusje z Pegiem wrzucilem do tego postu, aby nie spamowac innego, stad faktycznie ma sie to nijak do poprzednich postow. Natomiast w sprawy administracyjne byly zaangazowane 2 strony: Janek i strona Saudyjska. Czy Panowie pragniecie miec twarde dowody w postaci calej korespondencji miedzy Jankiem a urzednikami Saud.?? Mozecie tez spytac Ksiecia AS na FB czy faktycznie do takiej korespondencji doszlo :doh: A moze tez spytac czy w ambasadzie 12 stycznia doszlo spotkania osobistego pomiedzy Jankiem a urzednikami AS i czy byla pelna aprobata... Skoro dla was slowa Janka nie sa "faktem", to ja nie wiem, jak mozemy prowadzic dyskusje :(

Wróć do „Forum Główne”