Smokie pisze:Legitymacje to ja wiem że są ....Tyle że o tych legitymacjach nikt nic w ministerstwie nie wie. Temat jest rozwojowy więc niebawem szydełko wyjdzie z worka
ZaŻenowany pisze:z papierami ministerialnymi kite będzie tak samo jak z KAŻDYMI innymi papeirami ministerialnymi - nie płaci sie żadnych skladek !
tylko związki, organizacje, ... pobierają składki członkowskie.
i tylko dzieki mojemu oporowi przeciw naciskom składka w PZS wynosi 60 pln za 3 lata
a nie jak w PZN 90 pln za ROK !
pedro
eska pisze:A moźe wreszcie ktoś to ma dośwadczenie w procesowaniu sie złoźy doniesienie do prokuratury czy cuś ???
Bo takie gadanie to woda ....
Dorian :: SurfPoint pisze:
No i przy okazji mozecie naslac kontrole z wszelkich instytucjil na wszystkie szkoly wind&kite, ktore sa w Polsce, pewnie na kazda znajdzie sie jakis hak
Zaba pisze:ZaŻenowany pisze:z papierami ministerialnymi kite będzie tak samo jak z KAŻDYMI innymi papeirami ministerialnymi - nie płaci sie żadnych skladek !
tylko związki, organizacje, ... pobierają składki członkowskie.
i tylko dzieki mojemu oporowi przeciw naciskom składka w PZS wynosi 60 pln za 3 lata
a nie jak w PZN 90 pln za ROK !
pedro
W informatorze SITS (stowarzyszenia które nagle zastąpiło KSPZS i którego jesteś "Prezesem") napisane jest tak:
UWAGA !!!
Przypominamy, że umieszczenie na liście korespondencyjnej SITS, możliwe jest pod warunkiem dokonania opłaty rocznej (składki) w wysokości 50 zł
(3 letnia -150 zł). Kserokopie wszelkich opłat wraz z korespondencją należy przesyłać pod adresem SITS.
p.s. wystawienie nowej legitymacji SITS ile kosztuje ? ...
Ziomek. pisze:Dorian :: SurfPoint pisze:
No i przy okazji mozecie naslac kontrole z wszelkich instytucjil na wszystkie szkoly wind&kite, ktore sa w Polsce, pewnie na kazda znajdzie sie jakis hak
DAJCIE MI CZŁOWIEKA, A JA JUŻ ZNAJDĘ NA NIEGO PARAGRAF - to zasada działania sowieckiego prokuratora generalnego A. Wyszyńskiego powstała w irracjonalnym komunizmie radzieckim dla skasowania opozycji. Aktualnie wykorzystywana często w krajach realnego socjalizmu, dawnego obozu państw zależnych od ZSRR - w tym oczywiście w Polsce. Podobnie słynne jest jeszcze powiedzenie kolejnego "nawiedzonego" - czyli Dzierżyńskiego - jednego z twórców utopijnego komunizmu: Nie ma niewinnego, są tylko źle przesłuchiwani...
Bez wątpienia stalinowski "numer na wariata" ciągle stosowany jest do wyeliminowania niewygodnych dla władz osób.
Czy aktualnie jest inaczej?
..to od której Szkoły zaczynasz?
Dorian :: SurfPoint pisze:Smokie pisze:Legitymacje to ja wiem że są ....Tyle że o tych legitymacjach nikt nic w ministerstwie nie wie. Temat jest rozwojowy więc niebawem szydełko wyjdzie z worka
No to jesli wiesz, ze sa takie legitymacje to po co Ci skan?
Malo kto chcialby wrzucac skany swoich uprawnien na forum...
Ja nie wierze, ze P.Kunysz i pare innych osób z Awfu zdecydowałyby sie na organizacje kursów i wydawanie uprawnien nie majac na to pozwolen. Po co to komu, po co ryzykowac swoja pozycje (a P.Kunysz m.in. w snowboardzie ja posiadada)? Dla paru zł rocznie? Jakby chodzilo o kase to pewnie nie byloby tych kursów tak mało...
Ja mam tylko nadzieje, ze w swoim zachowaniu kierujesz sie Smokie dobrem polskiego kite'a. Chyba kazdemu z nas zalezy zeby instruktor, ktory uczy Ciebie czy Twoje dziecko mial uprawnienia - polskie, prawnie umocowane uprawnienia. Jak wiemy IKO nam za duzo nie daje...
W normalnym kraju to bysmy kibicowali P.Kunyszowi zeby unormowal ta sprawe w Polsce. Przelozcie sily, ktore zuzywacie na odnalezienie "prawdy" na dzialania promujace kite'a i robiace cos co podwyzszy poziom polskich instruktorow, bo czesto w szkolkach sa to osoby z przypadku, posiadajace minimalna wiedze o kite.
Ziomek, Przemass - Wy powinniscie byc pierwszymi zainteresowanymi, zeby polskie uprawnienia bylo mozna zdobyc i zeby byly honorowane. A wy tylko zastanawiacie sie jak tu dowalic waszemu koledze. Jezdzicie po swiecie to zobaczcie jak sie ludzie tam zachwuja. Chyba tylko mu mamy w sobie tyle zawisci...:/
Cygański król pisze:
No włąśnie cały sęk tkwi w tym że w NORMALNYCH krajach chonoruje się IKO a nie wprowadza nikomu nie potrzebne papiery "miniesterialne"
Jestem przekonany że wielu rodziców dałoby swoje dzieci pod opiekę instruktora zrzeszonego w organizacji ogólnoświatowej a nie w zaściankowej polsce gdzie (wiem z praktyki) wiele uprawnień można zdobyć BAAArdzo po znajomości...
W dodatku ja nie mówię że państwowy kurs jest blee, niech sobie będzie, ale jakiś czas temu pan kunysz straszył na forum jakto jescze trochę i ktoś bez ministerialnych papierów nie będzie miał prawa uczyć, czyli dziesiątki osób które wywaliły 2-3 tysiące złotych na IKO mogłyby sobie te papiery wsadzić w dupę, a to chyba byłoby nie fair?
Pozdrawiam
zygi pisze:Nie od dziś wiadomo ze chłopaki po AWF to bystre bestie i pieniądze robić potrafią:)
szkoda ze IKO było pierwsze
a może IKunysz???
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości