Aaron Hadlow przechodzi do Northa

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 cze 2014, 14:12

Crazy Horse pisze:Ziomek za Tobą nie nadąrzy, BESTY nadal niby najlepsze, a ty na Airusha dałeś się wpuścić, nic z tego do dzisiaj nie kumam :doh:

..Koniu, różnica polega na tym, że mnie nikt w nic nie wpuści, choć od wielu lat próbowali, w tym BEST w zeszłym roku..
zbyt cenię sobie własną przyjemność z pływania, a nie tylko "kitebiznes" :hand:

na Airushu pływam, bo tak się składa, że mają w mojej opinii najlepszego C na rynku :idea:
w życiu nie sprzedałem 1 sztuki Airusha - poza swoimi własnymi egzemplarzami

jakby Cabrinia takiego C miała - że urzekł by mnie tak jak Razor - uwierz mi , że przełknąłbym słąbe germansko/nowicjuszowskie konotacje tej marki i pływałbym na ich C
jednak raczej się na to nie zanosi, by Cabrinia byłą bliska tak dobrego latawca do freestyle jak Razor ..dla mnie na szczęście.. :thumb:

nie wiem też gdzie przeczytałeś, że BESy są najlepsze
napisałem powyżej że BEST KITEBOARDING jest w trójce producentów, podobnie zresztą jak Cabrinia

jednak obie te firmy nie mają najlepszego latawca do freestyle
za to mają jedne z najlepszych modeli dla pozostałych grup docelowych..

czy się z którymś stwierdzeniem nie zgadzasz? i wolisz tanio podopiekać jeszcze?

peace

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post18 cze 2014, 15:52

Nie urwaym się z tematu bo w butach to ja pływałem na Zalewie Zegrzyńskim w roku 2002 i dawmno mnie nie intresują poza ewnetulanym robieniem fotek czy oglądania filmów z osobami fajnie w nich pływającymi. Jestem od kilku lat na etapie "najlepszego na rynku" latawca wave, czyli chyba jak to się mówi zdziadziałem.

Wracając do tematu szkoda, że mimo, że wzięli na Flexi Hadlowa, to się "zawinęli".
W sumie to słyszłąem o tym i jest to jednka jasne, że Hadlow nie miał wyjścia, a że potrzebował firmy z kasą to North jest jak znalazł, poza nim 2-3 firmy mocno obsadzone już.

Zrywam się z tematu.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post18 cze 2014, 16:09

..no to się cieszę, że już "nadąrzasz i kumasz"
nie jesteś pierwszą osobą, która dziwi się, dlaczego prowadzę Szkołę na jednych latawcach a sam pływam a drugich
(pomijając , że kursanci potrzebują nieco innego modelu niż ja)
jakbyś zauważył deskę też mam całkowicie innej marki, do tego buty też, a i pianki - wszystkie z innej parafii
szkoda, że jest to takie niezrozumiałe, że wolę sobie kupić sprzęt jakie sam chcę niż dostać free i pływać na tym co dają
..nieco w sumie się to łączy z tematem wątku ..

peace

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post19 cze 2014, 13:25

Tak offtopowo troche to ta infograficzka już nie aktualna od jakiś niecałych 2 lat ;)

Co do transferów to już kiedyś pisałem apropos Rubena i Youriego. Jak zerkniecie na to po jakiś 2 latach to w dużej mierze droga która obrał Slingshot jednak była w 100 % właściwa :)
Co do Aarona to w sumie dziwi mnie trochę że tak długo zwlekał on ze zmianą brandu.

suburban kite
Deska: Czarna jak węgiel
Latawiec: Rhino 2005
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post22 cze 2014, 02:00

W zamieszłych czasach dostałem kiedyś su2 od Mariusza i Gastre od Puzona w ramach bycia „profesjonalnym sponsorowanym rajderem...”

Katowałem na zatoce nowe tricki i było zamierzenie żeby mieć osiągi na zawodach... W tydzień deskę zgubiłem a latawiec rozwaliłem więc poszedłem popływać dla siebie na morze na sprzęcie szkółki w której wtedy pracowałem.

Pomyślałem trochę nad tym po co pływam i nie wróciłem na żadne zawody ani innego typu rywalizacje.

Porównując tą moją historię do transferów prosów to zastanawiam się co oni tak na prawdę czują i chcą...

Dla mnie kultura surfingowa kite, wind czy inna to trochę takie posiadanie w dupie standardów rywalizacyjno - korporacyjnych i sama rywalizacja i robienie tego dla kasy temu zaprzecza chyba. Mi to psuje zabawę. I ciekaw jestem czy jednak nie przerabia ta machina najbardziej utalentowanych z nas w szczurki koporacyjne...

Surferzy idą pływać a prosi idą trenować...

No i teraz pytanie do Ziomka. Startujesz w zawodach bo lubisz rywalizacje czy dla reklamy szkoły, czy w zasadzie czemu?

Nie odbieraj tego pytania złośliwie, po prostu jestem ciekawy... Jak by Ci zaproponowali starty pod jednym brendem za kasę to byś poszedł tak jak wszyscy Ci których „podziwiamy”? Żaden wstyd wygrać zawody czy w ogóle w nich brać udział po to by się sprawdzić czy waśnie zareklamować swoją szkołę... Tylko mi to jakby gryzie się z moją koncepcją na surfing i dlatego pytam jak to jest u was.

U was czyli u Konia też bo przecież nastartował się i nawygrywał jak by ktoś zapomniał lub nie wiedział.

Myślę że to nie jest off top. Bo z jednej strony podziwiam A H ale z 2giej strony chłopaczyna się natrenował ale czy napływał? Może ktoś z kite’a na świecie więcej wyciąga niż on ale o nim nie wiemy bo pływa sobie na zadupiu przy zachodzie słońca i myśli pocałujcie mnie w dupe...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post22 cze 2014, 23:09

..startuję w zawodach bo to jedna z niewielu okazji spotkać wielu znajomych w jednym miejscu
do tego popływać razem i popatrzeć na nieco wyższy poziom od bekroli w krzakach
a bez tego nie ma szans na rozwój ,
lubię atmosferkę zawodów
nie ma stresu startując w nich, nie mam ambicji zawodniczych

jak pisałem, miałem propozycje pływania na określonym sprzęcie
i jak pisałem - szkoda mi życia, na pływanie na sprzęcie i chwalenie danego sprzętu , wiedząc, że na innym jest mi dużo lepiej

pływanie daje mi wciąż wielką radość i raczej zaganiać mnie na wodę nie trzeba
napływany też jestem i bardzo często pływam sam na zadupiu przy zachodzie słońca..

peace

Awatar użytkownika
P_O_H
Deska: Tona POP / System
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post23 cze 2014, 11:27

suburban kite pisze:Myślę że to nie jest off top. Bo z jednej strony podziwiam A H ale z 2giej strony chłopaczyna się natrenował ale czy napływał? Może ktoś z kite’a na świecie więcej wyciąga niż on ale o nim nie wiemy bo pływa sobie na zadupiu przy zachodzie słońca i myśli pocałujcie mnie w dupe...

No raczej się napływał też :D Po to też zrezygnował na jakiś czas z zawodów w PKRA. I po to, żeby robić na przykład to:

I to: https://www.youtube.com/show/ontheloose?s=1

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post23 cze 2014, 14:12

P_O_H pisze:

3:21 co to? Bel air pass?

Awatar użytkownika
zawodowiec
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post23 cze 2014, 17:42

onzo pisze:
P_O_H pisze:

3:21 co to? Bel air pass?

Raczek bel air2blind Jak dla mnie z waka tantrum2blind :)

Btw . Jak dla mnie w tym filmie widać jak Fuel pasował do stylu Rubena w beście bez zajawy !

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post23 cze 2014, 23:23

zawodowiec pisze:
Btw . Jak dla mnie w tym filmie widać jak Fuel pasował do stylu Rubena w beście bez zajawy !

nie wiem czy jest to kwestia latawca - bo akurat BEST zrobił Rubenowi "Fuela"

pływałem na pro modelu Rubena - to JEST ..Fuel po prostu.. czyli mi np nie pasuje w ogóle..

peace

Awatar użytkownika
zawodowiec
Postawił piwka: 7 razy
Kontaktowanie:

Post23 cze 2014, 23:33

Chodzi mi bardziej ze sam Fuel został wykreowany przez Rubena ,,Mówisz fuel myslisz Ruben'' Jak dla mnie stylem pasował do klimatu firmy :) Od kiedy jest w beście troche mniej go widać w świecie Ks ???

Pozdro

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post24 cze 2014, 15:58

mi się wydaje, że jeszcze przed transferem mało go już było widać ..

ma swoje konkurencje , typu RB KOTA , a to już melodia przeszłości niestety..

peace

orlen
Postawił piwka: 3 razy

Post24 cze 2014, 17:49

suburban kite pisze:
Myślę że to nie jest off top. Bo z jednej strony podziwiam A H ale z 2giej strony chłopaczyna się natrenował ale czy napływał? Może ktoś z kite’a na świecie więcej wyciąga niż on ale o nim nie wiemy bo pływa sobie na zadupiu przy zachodzie słońca i myśli pocałujcie mnie w dupe...

to co dla nas jest pasją niektórzy traktują jako zawód. Dla jeszcze innych na początku była to pasja, ale później się gdzieś po drodze pogubili, albo po prostu nie wybrażali sobie co mogą robić innego w życiu. Moim zdaniem nie ma tu uniwersalnej prawdy tylko wiele indywidualnych historii.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2014, 18:59

zawodowiec pisze:Chodzi mi bardziej ze sam Fuel został wykreowany przez Rubena ,,Mówisz fuel myslisz Ruben'' Jak dla mnie stylem pasował do klimatu firmy :) Od kiedy jest w beście troche mniej go widać w świecie Ks ???

Pozdro

chyba przespałeś okres kiedy pływał Ben Wilson i Jeff Tobias ;) Jeśli chcesz zobaczyć jak sie robiło prawdziwe hardcorowe kiteloopy po których na starośc zostaje operacja biodra to zerknij sobie na fotki Tobiasa właśnie ;)

Wróć do „Forum Główne”