Airstyle by Toby

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 02:46

Kristoff pisze:Facet robi to co lubi. W krótkim wywiadzie do DVD wyjaśnia dlaczego "strictly hooked riding" i dla mnie ma to sens. Można go krytykować za obciągnięte palce u stóp, "niemieckość" stylu, ale czy on by się tym przejął?

Równie dobrze możnaby zapytać czy na tym forum jest ktokolwiek, kto poświęcił czas na wymyślenie chociażby 100 tricków, a potem sfilmowanie ich? Chociażby jeden trick od drugiego miał się różnić głośnym pierdnięciem? Wątpię.

Ja DVD zamówiłem, czekam aż przyjdzie i nie mogę się doczekać żeby obejrzeć wszystkie 666 tricków. Od każdego można się czegoś nauczyć.

Patrzac na stopke sprzetowa pozostaje Ci tylko zyczyc - powodzenia :hand: :thumb:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post11 mar 2013, 07:59

Patrzac na stopke sprzetowa pozostaje Ci tylko zyczyc - powodzenia :hand: :thumb:
:?: mozesz rozwinac bo zaczyna sie ciekawie :wink: .
Duze napiece wywolal stary Tobi wyczuwalna jest nutka zazdrosci ze tak nie potraficie :hand: . Wiem ze nie chcecie ,wiem ze uh dale wiecej wolnosci i przyjemnosci jak silowe hook . Mimo wszystko co tu omawiac fajnie staruszek sobie lata :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 08:13

rolnik pisze:Duze napiece wywolal stary Tobi wyczuwalna jest nutka zazdrosci ze tak nie potraficie :hand: .

powiem Ci że - ŹLE wyczuwasz
i na ile znam Przemasa oraz siebie - nawet "klucza wiolinowego" zazdrości w obu nas razem wziętych nie wywołał.. :idea:

co do "stopki" to wydawało by się dość jasne, CO Przemas chciał przekazać - do poweru to się ani Speed ani Door nie nadają, W OGÓLE
mam nadzieję, że przynajmniej TU nikt nie ma wątpliwości ani pola do dyskusji?
za to do "Tobie stajl" - jak najbardziej świetnie się taki zestaw nadaje :idea:

peace

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post11 mar 2013, 08:32

Kazdemu co kto lubi :thumb:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 08:46

rolnik pisze:

Kazdemu co kto lubi :thumb:

..jak już kilkukrotnie w TYM topiku napisałem :thumb:

peace

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post11 mar 2013, 09:17

Mi również takie latanie z obciagnietymi palcami, robienie miliona rotacji, podrzucanie deski itd. do gustu nie przypadlo. Dla kogos z zewnatrz moze to jednak sie wydawac dosyc atrakcyjne.

A 'borniac' Tobiego - on jest w pelni swiadom tego co Ziomek i Przemas pisza i pewnie się z nimi by zgodzil ;). W dyskusji na KF.com o RedBull KotA mowil, ze on na takie skoki sie nie pisze i do takiego Big air nie aspiruje. W zawodach Bigair w PKRA chyba poza jendym eventem tez regularnie nie wygrywal, oddajac pola zawodnikom freestyle, ktorzy po prostu wyzej skacza.

Awatar użytkownika
Kristoff
Deska: Shinn Bronq Heritage, LF Foil
Latawiec: Flaj Speed 3, Flaj Boost
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 28 razy

Post11 mar 2013, 10:49

Jeżeli chodzi o moją stopkę sprzętową - idealnie nadaje się do jednego:
-pływania dla przyjemności, tak jak MI się podoba, bez "spinki" na "progres" i bez nadmiernego eksponowania "zajawki" ;-).

P.S. Niedługo (o ile się nic nie zmieni) w tej stopce pojawi się "doniczegosięnienadająca" deska race ;-)

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 19:21

co do "stopki" to wydawało by się dość jasne, CO Przemas chciał przekazać - do poweru to się ani Speed ani Door nie nadają, W OGÓLE
mam nadzieję, że przynajmniej TU nikt nie ma wątpliwości ani pola do dyskusji?

Czy aby na pewno :roll:
Co do " drzwi" to jasna sprawa ale speed przy słabym wietrze to trochę jak prywatny system 2.0 koniec i kropka :D
ps. przepłyńcie się chłopaki w końcu to troszkę zweryfikujecie Swoje konserwatywne opinie :naughty:

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 19:25

...o a tu proszę nasz polski Kusy na "podpasce" jaki procent kiteforumowiczów tak pływa na pompowanych latawcach???

Sory za offa...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 21:26

kowal pisze:ps. przepłyńcie się chłopaki w końcu to troszkę zweryfikujecie Swoje konserwatywne opinie :naughty:

Kowal - ale ja się już napływałem na komorowcach - WYSTARCZAJĄCO , serio :idea:
TO nie dla mnie ..i nie ma potrzeby po raz pięćdziesiąty argumentować "dlaczego"
..dlaczego używa ich łącznie kilka % użytkowników na całym świecie i nawet na śniegu ich ilość stopniała..

kowal pisze: Czy aby na pewno :roll:

..do pływania na takich "komórkach" jak w Twoim filmie - to mnie przekonywać nie musisz :hand:

Obrazek

Obrazek

peace

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 21:26

kowal pisze:...o a tu proszę nasz polski Kusy na "podpasce" jaki procent kiteforumowiczów tak pływa na pompowanych latawcach???
...

..pytanie - JAK Kusy pływałby na dobrym C :idea: :wink: ..bo ja wiem JAK :hand:

peace

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post11 mar 2013, 21:58

hyhy Stary doobry Ziomek :thumb:
Swoim postem nie chciałem oczywiście przekonywać nikogo do zamiany latawców chciałem tylko pokazać, że można ...w szczególności przy bardzo słabym wietrze
Co do filmiku z RRD to akurat Typ na Flaju pływa lepiej :hand:
Pozdro

Awatar użytkownika
Kristoff
Deska: Shinn Bronq Heritage, LF Foil
Latawiec: Flaj Speed 3, Flaj Boost
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 28 razy

Post11 mar 2013, 22:55

Zaczęło się od tego, że Toby ma stalja, a skończyło jak zwykle na "ten latawiec jest do ...."

Nie wiem, nie znam się...Kręćcie sobie te Wasze "potrójne axle z podwójnym tulupem" i miejcie własny program nowoczesny tańca na lodzie, a nie sorry - new-style/wake-style/my-style, cokolwiek.

Jak napisał Ziomek "Co kto lubi". Dla mnie EOT.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post12 mar 2013, 14:26

Heh, Ziomek chyba dosc wyraznie "uzmyslowil" ;) ale mimo wszystko :

@ Rolnik - gdyby byla we mnie choc odrobina zazdrosci dla Toby'ego to bym sie dzis na sesji uczyl jesus jump a nie wylewal zalu na forum...tak mam. Z reguly jak widze COS co mi lezy i pojawia sie na Glownym i nie tylko, na 90% zobaczysz tam moje propsy. :wink:

@ Kristoff - widze ze sie zainteresowales, nic Ci zlosliwego nie napisalem - sprzet masz idealny do takiego stylu wiec jesli masz zajawke - powodzenia. Pozwol tylko sobie zwrocic uwage ze kazda, nawet nieeksponowana zajawka bez spinki na progres staje sie tylko...regresem. :(

@ Kowal, przy slabym wietrze KAZDY dobry pompowany ( dlugo by wymieniac ) latawiec 15-17 tak sie zachowuje, aaale ech....nie zglebiajmy tematu :mrgreen:

A propos Kusego, swietny filmik, pokazujacy jego super potencjal i niestety potrzebe zmiany latawca.

Pzdr

Bady
Deska: nobile
Kontaktowanie:

Post12 mar 2013, 15:50

Jak dla mnie Toby moze byc inspiracja dla riderow sfrustrowanych faktem, ze nie potrafia przelapac handle passa. Zamiast robic trudne technicznie triki wymagajace wielu treningow (nieraz kontuzji), mozna pojsc w strone wysokich skokow w haku z ekstremalnie obciagnietymi palcami u stop. Oczywiscie niech kazdy robi to co lubi, ale prosze mi daleko od zestawiania "takiego" stylu z trikami na powerze! :hand: nie chcialbym zeby kiteboarding sie kojarzyl z jeziorem labedzi :wink:

Wróć do „Forum Główne”