Kto jest prawdziwym moderatorem?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post15 lut 2013, 15:24

masz na myśli regulaminowe?

darkowic
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post18 lut 2013, 14:38

Skoro Pablo podjął dyskusje to pytanie - kiedy będzie obowiązek podawanie cen w dziale giełda :!:
Landkiting juŻ to wprowadził u nas 80 % ankietowanych jest ZA.
Jedyny wyjątek, żeby wilk syty i owca cała - to przedmioty nowe-mogę to uargumentować, ale mi się teraz nie chce i nie mam czasu . Ale stanowczo, każdy przedmiot używany z ceną wywoławczą. :twisted:

Awatar użytkownika
Bax
Deska: SU-2 ProSeries 2013
Latawiec: Ozone Enduro 12 i 8m
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post18 lut 2013, 16:56

darkowic pisze:Skoro Pablo podjął dyskusje to pytanie - kiedy będzie obowiązek podawanie cen w dziale giełda :!:
Landkiting juŻ to wprowadził u nas 80 % ankietowanych jest ZA.
Jedyny wyjątek, żeby wilk syty i owca cała - to przedmioty nowe-mogę to uargumentować, ale mi się teraz nie chce i nie mam czasu . Ale stanowczo, każdy przedmiot używany z ceną wywoławczą. :twisted:

Zgadzam się w 100%.
Była ankieta, większoś jest za a zmiany regulaminu jak nie było tak nie ma :(

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post18 lut 2013, 19:04

Tak sobie tylko gdybam, ale może... adminowi (który wg opisu też jest związany z biznesem kite) aktualny stan rzeczy po części jest po prostu również na rękę...? :twisted:

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post18 lut 2013, 19:25

A co wam tak to przeszkadza? Ja tam się cieszę, że można tutaj za darmo sprzedawać latawce. A czy ktoś poda cenę czy nie? Niespecjalnie mi to robi, jak jestem zainteresowany latawcem to się spytam, nie jestem to nie i tyle. Nikt przecież nie zmusza do kupna. A jak ktoś sobie statystyki chce robić, co ile kosztuje to niech na allegro wejdzie...

Awatar użytkownika
Bax

Post18 lut 2013, 21:23

jedi1 pisze:A co wam tak to przeszkadza? Ja tam się cieszę, że można tutaj za darmo sprzedawać latawce. A czy ktoś poda cenę czy nie? Niespecjalnie mi to robi, jak jestem zainteresowany latawcem to się spytam, nie jestem to nie i tyle. Nikt przecież nie zmusza do kupna. A jak ktoś sobie statystyki chce robić, co ile kosztuje to niech na allegro wejdzie...

Przeszkadza, bo mój czas jest dla mnie cenny. Szkoda mi go marnować tylko po to żeby dowiedzieć się na przykład że ktoś ma fantazję proponować wytrzepaną i szytą latawkę w cenie prawie nowej. :doh:
Tylko tyle.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post18 lut 2013, 21:36

Bax pisze:
jedi1 pisze:A co wam tak to przeszkadza? Ja tam się cieszę, że można tutaj za darmo sprzedawać latawce. A czy ktoś poda cenę czy nie? Niespecjalnie mi to robi, jak jestem zainteresowany latawcem to się spytam, nie jestem to nie i tyle. Nikt przecież nie zmusza do kupna. A jak ktoś sobie statystyki chce robić, co ile kosztuje to niech na allegro wejdzie...

Przeszkadza, bo mój czas jest dla mnie cenny. Szkoda mi go marnować tylko po to żeby dowiedzieć się na przykład że ktoś ma fantazję proponować wytrzepaną i szytą latawkę w cenie prawie nowej. :doh:
Tylko tyle.

W takim razie szanuj też czas Pabla i moderatorów, którzy potem by musieli ten dział kontrolować. Nikt nie bierze pieniędzy za to forum, więc nie traktujcie go "demokratycznymi" żądaniami.

Awatar użytkownika
Bax

Post18 lut 2013, 21:54

jedi1 pisze:
Bax pisze:

Tylko tyle.

W takim razie szanuj też czas Pabla i moderatorów, którzy potem by musieli ten dział kontrolować. Nikt nie bierze pieniędzy za to forum, więc nie traktujcie go "demokratycznymi" żądaniami.

To po co w ogóle są moderatorzy ( dla sławy ?)
W tym miejscu można oczywiście zacząć dyskusję o np. jakiś pasku na reklamy co by było na "zawodowych" moderatorów.
Wydaję mi się że jasny zapis w regulaminie wyświetlony w dziale giełda załatwiłby sprawę.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post19 lut 2013, 07:35

Zastanow sie ile bedzie ogloszen za zlotowke a po szczegoly dzwon lub na maila .Walka z wiatrakami daj spokoj . Kazdy wstawia jak chce .

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post19 lut 2013, 10:49

zdania są jak zwykle podzielone :).

argumenty za wprowadzeniem cen:
- oszczędność czasu dla użytkowników

przeciw:
- lepsze ceny na sprzęt, szczególnie nowy

może żeby wilk był syty i owca cała wprowadzić obok tytułu ikonkę symbolizującą, że dane ogłoszenie ma konkretną cenę?

Awatar użytkownika
Bax

Post19 lut 2013, 10:54

Chodziło mi tylko o ceny za rzeczy używane.

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post19 lut 2013, 11:14

Pablo pisze:zdania są jak zwykle podzielone :).

argumenty za wprowadzeniem cen:
- oszczędność czasu dla użytkowników

przeciw:
- lepsze ceny na sprzęt, szczególnie nowy

może żeby wilk był syty i owca cała wprowadzić obok tytułu ikonkę symbolizującą, że dane ogłoszenie ma konkretną cenę?

Ceny powinny byc. Jestem moderatorem na 2 forach i tam mamy to jako obowiazek. Sprawdzic ogloszenie to chwila. Jesli chcecie moge trzymac pieczec nad tym. Czasem jest tak ze piszesz do kogos potrzebujesz szybkiej odpowiedzi bo masz na oku jeszcze cos, a odpowiedz dociera za dwa dni.
P.S. Sorki za brak polskich znakow.

robertdr
Deska: biały Yamay
Latawiec: trzy gabrysie
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post19 lut 2013, 11:30

Chodziło tylko o używki, poza tym wiekszośc była za takim rozwiązaniem :D

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post21 lut 2013, 17:51

Ankieta mówi sama za siebie.

garf83

Post21 lut 2013, 23:52

Bicie piany.
Jak ktos juz wczesniej zauwazyl to jest forum Pabla i on ostatecznie decyduje o wszystkim, bez wzgledu na to jakie sa wyniki ankiety, apele na forum, watki o adminach, moderacji, balaganie, itd. Jak sie komus nie podoba moze nie korzystac. Zawsze moza zalozyc nowe forum *).
Oczywiscie jestem za tym, zeby ciagnac TO forum. A sa chetni do moderowania... Bra chce zostac w dziale Bezpieczenstwo, Sonix zglosil sie do Gieldy. Na pewno jeszcze znajdzie sie 4-5 osob, ktore wchodza tu co najmniej co 2-3 dni i i tak czytaja wszystkie nowe posty. Tylko Pablo musialby zadzialac. A Pablo nic nie musi. Kolo sie zamyka.

*) Skoro sa chetni zeby bylo lepiej, to w sumie czemu nie zalozyc nowego. Obstawiam ze 75% postow na obecnym forum to smieci lub przeterminowane watki...

Za ponad polowa postow nikt nie bedzie plakal: Gielda, Biznes, Praca, Smietnik, Offtop, Zaginione, Kto/Gdzie/Kiedy - to sa dzialy gdzie nikt nie czyta historii, tylko ostatnie wpisy, wiec smialo mozna zaczac je na nowo na nowym forum. A to 56% postow calego forum.

Bezpieczenstwo (1%) - zostawilabym jak jest, bo cala masa wartosciowych tresci. Zrob to Sam (2%) i Spoty (2%) - tak samo.

Recenzji i opinie (6%) - niby fajnie byloby to zachowac, ale szuka sie tam czegokolwiek masaktycznie. Przydalaby sie jakas struktura - rocznikami, markami i moze dzialka na porowania parami. I jakies zasady, ze np. z tytule postu piszemy pelna nazwe. Pisanie Gabrysia nie ulatwia sprawy. Niby wszyscy wiedza o co chodzi, ale wyszukiwarka nie wie ;)

Pierwsze kroki - "Jaki kite na poczatek" 4 tys postow. Watek potrzebny w sensie "tu moge zapytac czy 134 czy 131", ale historia nie jest nam potrzebna, bo nikt jej nie czyta, bo sie fizycznie nie da. Oprocz tego w pierwszych krokach mnostwo balaganu - namnozone osobne watki, a jaka deska dla mnie. Fajne tematy o ostrzeniu, pierwszych skokach.

Glowne - haha. Sporo przepychanek i telenowel. Na pewno troche fajnej historii kite'a w PL, ale moze wystarczy zarchiwizowac ku potomnym i zaczac na swiezo.

Land i Snow - nie wiem, nie czytam.

Tak wiec - bicie piany - nie pomoze. I tak wszystko w rekach Pabla. Wyslucha woli ludu. Super. Ktos zrobi poradek. Super. A jak nie - to bedzie po staremu. Nowe forum - czemu nie? Lud zdecyduje czy woli tu w naszym bagienku a'la kto ma wiekszego penisa, czy na nowo - z porzadna struktura, moderacja. O ile sie bedzie komus chcialo to ciagnac.

Peace! <papapa>

Wróć do „Forum Główne”