Pozdro z Brazz... znalazłem chwilę zanim znowu na wodę

, więc piszę.
Rzadko tu ostatnio wchodzę, bo śmietnik, ogłoszenia jak na giełdzie samochodowej z lat 80'tych, BCM lub bez ceny podanej, albo na chama czepianie się innych... i raczej mało tu będę zaglądać, bo nie widzę sensu i nie chce mi się tu pisać. Co z kimś rozmawiam na spocie, wyjeździe lub imprezie, to "kf.pl upadło, degeneracja od 1-1,5 roku" etc. Gdzie te recenzje, porady, życzliwość wobec siebie. Jak pojawia się relacja z zawodów lub wyjazdów zawodników, to... no ile jest reakcji /wogóle/ ? To jeszcze kite, czy już siedlisko trolli???
Samo nie zdechło, to raczej z tego co tu jest i jak do siebie niektórzy skaczą do oczu, jak negatywne emocje szerzą. Po co tu cokolwiek pisać, skoro i tak dostaje się zjebę albo wpada w dziwne rozmowy o niczym. Wiec kite ziomki olewają ciepłym moczem to miejsce. Pewnie nie jedna tu by była fajna relacja z wyjazdów, nowe foty, filmy, recenzje, ale ich nie ma i nie będzie. Odpowiedz jest oczywista dlaczego. Lepiej pływać i chillować się, niż łapać tutaj negatywne emocje. A jak ktoś chce sobie pogadać bez spiny czy foty pooglądać, to sobie idzie na Fejsa lub skype, lub na spocie się widzi, lub idzie na bro. Zastanawialiście się, dlaczego sa tacy którzy się tutaj nie wypowiadają... a kiedyś to robili. Mogliby nie jednego tutaj spokojnie wyjaśnić na wodzie czy w gadce, ale po co?
Ja tam nic nie mam do tego że pojawia się post o sklepie Eski czy jeśli Koniu wrzuci wątek z Cabo i foty. W końcu od tego jest to miejsce, ile takich postów jest... niedługo nie będzie oddychać, bo wyrzucą z głównego. A jeśli już ma być po równo i uczciwie wobec siebie, to posty ze zdjeciami z El Sueno i RSZ dawno powinny być w biznes części. Inaczej są takie kwasy jak teraz. Można też iść w 2 stronę, dopuszczać wszystkich. Wybierzcie sobie drogę.
Co do forum, pomysły/rozwiązania z innych które działają i to całkiem dobrze:
- rangi użytkowników (ale nie za ilość pseudo-postów tylko za przydzielane "plusy" od innych użytkowników"
- "karma użytkownika" czyli plusy od innych użytkowników (ale też na plus, be minusowania)
- galeria zdjęć, gdzie każdy z użytkowników może podpiąć swoje zdjęcia, filmy, linki /jako dział/
- zróbcie płatne posty /oznaczone (np. 2-3 rotujące) na głównym, albo banner u góry kf.pl, a z tej kasy zapłaćcie po prostu modowi który będzie robił tu porządek,
a nie "społecznie" usuwał to co mu się nie podoba. Bez moda który zarządza tym forum, niczego tutaj nie zrobicie,i nie liczcie że ktoś będzie to charytatywnie robił.
aloha