Adminów porządki na forum raz jeszcze

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post29 lis 2012, 16:47

Jak zwykle z igly widly .Gdyby tematow nie bodijac to same przechodza na kolejne strony i po sprawie . Mi osobiscie informacja na glownym nie przeszkadza jak nie jest z przesada wciskana . Dobrym miejscen na prezentowanie nowego sprzetu jest dzial recenzje zawsze mozna pomedrkowac a nikt nie powie ze to spam .
Wywalanie Eski to chyba tak z zazdrosci bo inicjatywa fajna ....czemu kolezance nie pomoc .
Ps; a generalnie nie da sie nie zauwazyc expansji 24 cos tam i powiazan ... kogos to zabolalo moze slusznie :hand:

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post29 lis 2012, 17:56

A to forum w ogole ma jakiegos moderatora ?
Do kazdego dzialu przypisany jest bracuru,
ale tak stronnicza osoba to chyba najwieksza pomylka
jaka mogla sie tutaj przytrafic :hand:
Moze Pablo cos powinien w tym temacie robic ?
Jakas petycja ? ;-)

Pozdro...

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 18:25

mary.dk pisze:A to forum w ogole ma jakiegos moderatora ?
Do kazdego dzialu przypisany jest bracuru,
ale tak stronnicza osoba to chyba najwieksza pomylka
jaka mogla sie tutaj przytrafic :hand:
Moze Pablo cos powinien w tym temacie robic ?
Jakas petycja ? ;-)

Bardzo proszę zrób z tym porządek.
Tutaj masz link co Ci doda skrzydeł:
viewtopic.php?f=14&t=44412&hilit=moderator

Awatar użytkownika
mary.dk

Post29 lis 2012, 18:45

Znam ten watek, nie w tym rzecz.
Sam chyba przyznasz ze kiepski z Ciebie "moderator"
zbyt stronniczy jestes... i jeszcze wiele innych takich ;-)
ktore dyskwalifikuja Ciebie z tej funkcji dozywotnio :hand:

Pozdro...

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 18:57

Najlepsze jest to, że rozmawiamy o tym n-ty raz i nadal wszystko jest bez zminan.
Wybrane topici wiszą, jak gdyby nigdy nic, a wybrane są kasowane, czasem (o dziwo) z miejsca, w przeciągu kilkunastu minut.

Zasadniczy problem, ze wszyscy (chyba 2-3 panowie, którzy mają zamiennie, na wyrywki coś wspólnego z moderowaniem) mają, jak większość z nas zbyt mało czasu żeby się tym zająć, nie wspominając, że 1 robi to za darmo, a pozostaly 1-2 "małe, niewidzialne profity"

O braku czasu tez była mowa:) Ja bym wprowadził jednak chociaż symboliczne opłaty, które będą wynagrodzeniem tylko dla 1-2 niezaleznych moderatorów. Jesli właściciel cąły czas chce aby forum pozostało w "zajawkowej formie non-profit".

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post29 lis 2012, 19:02

:lol: :lol: dobre Koniu usmialem sie :thumb:

Awatar użytkownika
mary.dk

Post29 lis 2012, 19:02

To moze czas najwyszy zrobic forum for-profit ?
Jedno jest pewne - bajzel jest tutaj niesamowity !
Tez mnie troche drazni fakt ze jednym wolno innym jakby nie...
Cala reszta jest naprawde spoko :thumb:

Pozdro...

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 21:17

opcja KUP POSTA SMS za 12 zl znacznie zmniejszyla by pitolenie :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post30 lis 2012, 10:58

mary.dk pisze:Znam ten watek, nie w tym rzecz.
Sam chyba przyznasz ze kiepski z Ciebie "moderator"
zbyt stronniczy jestes... i jeszcze wiele innych takich ;-)
ktore dyskwalifikuja Ciebie z tej funkcji dozywotnio :hand:

Proszę nie bądź mięczak jak Twoi poprzednicy i zrób w końcu porządek z tym forum.
Nakrzyczeli się, nagłosowali, pomachali :naughty: i co? Jak zwykle kupa jak na forumowiczów przystało.
Usuń mnie z każdego działu. Walczę oto chyba już od 2 lat.

Poza tym chyba przyznasz, że kiepsko znasz tamten wątek.
Więc powtórzę specjalnie dla Ciebie:
Nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę moderatorem kiteforum.pl
Dlatego zanim zaczniesz swoją krucjatę dowiedz się z kim chcesz walczyć, bo przypominasz wzbudzjącego litość Don Kichota.
Czy Pablo mógłbys ujawnić rzeczywistą listę moderatorów. Wydaje mi si, że tak naprawdę jest ich coś około 3-5.

A wracając do tematu to myślę, że może warto spróbować nie moderować tego forum i pozostawić samokontrolę czyli opcja: "Zgłoś post"
Dopiero po tym moderator mógłby działać. Uważam, że nie jest potrzebny moderator a wystarczy:

D3t3c3 pisze:Z całym szacunkiem, ale KF nie potrzebuje zmiany moderatora, a jedynie zmiany waszego nastawienia.
Co drugi wątek wypełniony jest kłótniami.. koniec będzie taki, że nikt nie będzie wchodził na to forum, mi też przestaje się chcieć :roll:

Crazy Horse
Kontaktowanie:

Post30 lis 2012, 11:28

Chyba za mało topiców wczoraj zgłosiłem i się admin(y) nie przejął :doh:

Czyli pisanie nic nie daje, zgłaszanie tez nic nie daje, chyba napisze do Rydzyka, żeby zrobił audycje o równouprawnieniu na KF :idea:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post30 lis 2012, 13:20

a ja powiem, że jak już coś wrzucacie to niech idzie do śmietnika, bo do śmietnika wchodzę zawsze (jakkolwiek by to nie brzmiało), a o forum biznesowym przypominam sobie przy okazji takich dyskusji jak ta
a każdy i tak czyta co chce

Crazy Horse
Kontaktowanie:

Post30 lis 2012, 14:47

A ja tym razem nie odpuszcze, nawet kosztem banów, blokad itp.
Mogę się codziennie rejestrować i SPAMOWAĆ, nie ma problemu.
Kilku osobom jakoś nie przyszedł by do głowy taki topic "SUENO BRA" ale w związku z popularnym FOTY RSZ mamy SUENO i jakoś nikt go nie usunął miesiąc temu, jak został założony :?: :?: :?: :?: :?:
To taki dobitny mój ulubiony przykład.
Wczoraj pozgłaszałem ok 10 topiców i 1 został tak "przesuniety", że teraz jest i na głównym i w drugim miejscu.
Ciekawe, moje z miejsca lądowały w śmietniku po 10-15minutach.

Do tego ci odpowiedzialni za porządek, czy zaraz się okaże, że robi to jeden człowiek siedzi cicho, choć jest szansa, że nie ma go pod netem i będzie jutro.

CZEKAM Z UTESKNIENIEM NA KONKRETNY ODZEW ADMINA

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post01 gru 2012, 10:43

Crazy Horse pisze:A ja tym razem nie odpuszcze, nawet kosztem banów, blokad itp.

CZEKAM Z UTESKNIENIEM NA KONKRETNY ODZEW ADMINA

Dołączam się i dodam do listy pytań:
- ile osób i kto dokładnie ma/miało możliwość moderowania forum od 2010 do teraz? Jestem święcie przekonany, że więcej niż komukolwiek się tutaj wydaje.
Mam po dziurki w nosie dostawania próśb o moderowanie, bo ludzie wprowadzani są przez Pablo w błąd. Odsyłam zawsze do Admina. Poprosze niech podniosę rękę osoby, które do mnie się w takich sprawach zgłaszały.

- skoro jest możliwość zgłaszania spamu i wiadomo kto zgłasza czemu nie wprowadzić opcji pokazującej, który z moderatorów usunął dany post?
Chodzi oto, abym Bogu ducha winny nie dostawał po twarzy od poirytowanych forumowiczów. I żeby było jasne - jedyne posty (około 20-30) usunąłem z jednego słynnego wątku, w którym w chamski i brutalny sposób obrażano konsula RP gdzieś w arabowie oraz premiera tego kraju.

- aby wprowadzić więcej pozytywwów a mniej postów z Danii rodem może warto przemyśleć opcję "Podziękowania" jak tutaj:
http://www.skiforum.pl/forums/298-Relacje-z-wyjazdow
lub "Piwko" jak było na landkiting.pl?
Taki prosty zabieg ma wpływ na szerzenie pozytywnej energii czego zdecydowanie brakuje temu forum.

PS. Tutaj oficjalna lista moderatorów KF.pl:
memberlist.php?mode=group&g=4
Bałagan jak cholera...

Kiteforum potrzebuje remanentu :idea:
Może macie inne pomysły jak usprawnić te forum? Działacie na innych. Co tam jest lepszego i wartego wprowadzenia tutaj?

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post01 gru 2012, 11:12

Pozdro z Brazz... znalazłem chwilę zanim znowu na wodę :), więc piszę.

Rzadko tu ostatnio wchodzę, bo śmietnik, ogłoszenia jak na giełdzie samochodowej z lat 80'tych, BCM lub bez ceny podanej, albo na chama czepianie się innych... i raczej mało tu będę zaglądać, bo nie widzę sensu i nie chce mi się tu pisać. Co z kimś rozmawiam na spocie, wyjeździe lub imprezie, to "kf.pl upadło, degeneracja od 1-1,5 roku" etc. Gdzie te recenzje, porady, życzliwość wobec siebie. Jak pojawia się relacja z zawodów lub wyjazdów zawodników, to... no ile jest reakcji /wogóle/ ? To jeszcze kite, czy już siedlisko trolli???

Samo nie zdechło, to raczej z tego co tu jest i jak do siebie niektórzy skaczą do oczu, jak negatywne emocje szerzą. Po co tu cokolwiek pisać, skoro i tak dostaje się zjebę albo wpada w dziwne rozmowy o niczym. Wiec kite ziomki olewają ciepłym moczem to miejsce. Pewnie nie jedna tu by była fajna relacja z wyjazdów, nowe foty, filmy, recenzje, ale ich nie ma i nie będzie. Odpowiedz jest oczywista dlaczego. Lepiej pływać i chillować się, niż łapać tutaj negatywne emocje. A jak ktoś chce sobie pogadać bez spiny czy foty pooglądać, to sobie idzie na Fejsa lub skype, lub na spocie się widzi, lub idzie na bro. Zastanawialiście się, dlaczego sa tacy którzy się tutaj nie wypowiadają... a kiedyś to robili. Mogliby nie jednego tutaj spokojnie wyjaśnić na wodzie czy w gadce, ale po co?

Ja tam nic nie mam do tego że pojawia się post o sklepie Eski czy jeśli Koniu wrzuci wątek z Cabo i foty. W końcu od tego jest to miejsce, ile takich postów jest... niedługo nie będzie oddychać, bo wyrzucą z głównego. A jeśli już ma być po równo i uczciwie wobec siebie, to posty ze zdjeciami z El Sueno i RSZ dawno powinny być w biznes części. Inaczej są takie kwasy jak teraz. Można też iść w 2 stronę, dopuszczać wszystkich. Wybierzcie sobie drogę.

Co do forum, pomysły/rozwiązania z innych które działają i to całkiem dobrze:
- rangi użytkowników (ale nie za ilość pseudo-postów tylko za przydzielane "plusy" od innych użytkowników"
- "karma użytkownika" czyli plusy od innych użytkowników (ale też na plus, be minusowania)
- galeria zdjęć, gdzie każdy z użytkowników może podpiąć swoje zdjęcia, filmy, linki /jako dział/
- zróbcie płatne posty /oznaczone (np. 2-3 rotujące) na głównym, albo banner u góry kf.pl, a z tej kasy zapłaćcie po prostu modowi który będzie robił tu porządek,
a nie "społecznie" usuwał to co mu się nie podoba. Bez moda który zarządza tym forum, niczego tutaj nie zrobicie,i nie liczcie że ktoś będzie to charytatywnie robił.

aloha 8)

Awatar użytkownika
Kristoff
Deska: Shinn Bronq Heritage, LF Foil
Latawiec: Flaj Speed 3, Flaj Boost
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 28 razy

Post01 gru 2012, 12:57

1) Nie znam forum, na którym modowi się płaci, chyba że jest to forum firmowe i pracę moda wykonuje przy okazji admin serwera albo ktoś z PR.
2) Nie odnoszę się do tego kto tu jest moderatorem a kto nie bo nie w tym rzecz, tylko w "porządkach na forum" - czyli jak rozumiem w podziale tematów, tym co idzie na główną a tym co nie. Także, żeby było w temacie:
- kiteforum.pl NIE JEST własnością społeczności, tylko własnością rejestratora i twórcy, który mniej lub bardziej bezpośrednio ponosi koszty utrzymania domeny i utrzymania strony oraz koszty ruchu na serwerze - nie wiem jak wysokie są te koszty ale jakieś na pewno są.
- w mojej, kompletnie nieobiektywnej ocenie sytuacji, dopóki szeroko pojęta społeczność nie będzie bardziej lub mniej bezpośrednio współdzielić kosztów utrzymania strony, nie ma co się czepiać admina/właściciela,a na pewno nie ma podstaw żeby żądać od niego "porządków" - ta strona to jego własność i skoro ma takie życzenie, to tak to wygląda

3) I tak już na koniec, co do tego które biznesowe tematy są na głównej, a które w dziale biznes: Myślę, że gdyby ktoś chciał i skontaktował się z właścicielem/adminem i zaproponował jakąś kwotę np. za to, żeby konkretny temat został przyklejony do głównej i przez określony czas z niej nie znikał (czytaj: forma reklamy), właściciel/admin byłby bardziej niż zadowolony. Dopóki to nie nastąpi, właściciel ma prawo robić to samo z postami kumpli/znajomych/rodziny bo to jego strona.

Co do tych, którym się wydaje, że powinny być porządki, najlepiej za darmo itp itd. - weźcie czerwoną pigułkę i obudźcie się w końcu w realnym świecie.

Wróć do „Forum Główne”