Murphy TIME WARP - ultraslomo

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post22 cze 2012, 15:29

...poza tym dzięki slo mo można podpatrzeć jak to się naprawdę robi :shock:
Szacunek :clap:

Awatar użytkownika
tomba
Deska: Nobile 50/50
Latawiec: Razor 9
Postawił piwka: 5 razy

Post22 cze 2012, 22:58

SLOW MOTION jest OK;), bo można idealnie zobaczyć jak ma być, ALE jeszcze lepiej jakby trochę obraz przy'SCRATCH'ować, to jeszcze lepiej zobaczysz jak miało wyjść :roll: .No i fajny moment odbicia w Scratchmomencie by był :wink: A miuzik jest SUPER ODPOWIEDNI, Babeczka na takim chill'u :thumb:
ŻE CHCE SIE MIMOWOLNIE ODBIJAĆ DESECZKĄ :wink:
To chyba już gdzieś Smokie wrzucał, ale:
http://www.youtube.com/watch?v=yYpLGoGp ... r_embedded
Marek Murphy testuje nowe wiązania, i już jest inny klimat i też inny slow motion, bo inna muza, inny klimat itp., i jest OK. nigdy nie może być tak samo i jedno słuszne, są różne produkcje, a MY zachaczmy się na jakiejś (Na pewno dobrej!), ale na jakiej?, nie nam oceniać. Pozdr. :wink:

Awatar użytkownika
tomba

Post22 cze 2012, 23:05

Sorry to chyba miało być to: http://www.youtube.com/watch?v=5q5hPkef ... r_embedded
, chociaż Marek dobrze mówi :wink:

Awatar użytkownika
mleczny
Deska: canon
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 33 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2012, 21:56

Dzięki za komentarze !!!

Co do krytyki, to każda konstruktywna jest mile widziana.
Normalnie bym się zgodził z opinią "julasek'a " ale tutaj tytuł wyraźnie wskazuje na film o slowmotion
i taki miał być z założenia, więc trudno mieć pretensje o "dużą ilość masłą w maśle".

pozdro

Awatar użytkownika
tomba

Post24 cze 2012, 22:21

Filmik MEGA, nie ma ma takich, przynajmniej ja takich nie widziałem, z takim soczystym, MEGA wywalonym masełkiem Pozdr.:)

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2012, 22:57

mega wyszło, jak na taki spontan :thumb:
profi raider i profi montaż.

Awatar użytkownika
Leonid
Deska: 77 Yamay
Latawiec: Ozone C4, Catalyst
Postawił piwka: 4 razy

Post26 cze 2012, 09:31

za dużo masła w maśle !!!!! Popracować nad offline, bo to co widać to, to że była taka kamera, ale do końca nie wiadomo po co. Oprócz dwóch, może trzech tricków reszta umontu do zmiany. Po co te nieudane ujęcia, ta gaśnica, ta woda z boku, to mycie twarzy, no i pozycja kamery, raz jasno raz ciemno, z tego co wiem to każdy lepszy offline ma możliwość korekcji takich błędów. Generalnie na hura porobione i niestety krok w tył w porównaniu z dotychczasowymi dokonaniami. Proponował bym trochę bardziej się pochylić nad montażem, samo natrzaskanie materiału i pomontowanie "jakoś" tylko psuje efekt, jak się coś nie udało to nie wsadzać na siłę, to nie fabuła i nie trzeba ratować wątków.
A poza tym, szacunek za poświęcony czas, chęci itp. W razie potrzeby służę pomocą w ramach posiadanej "jako takiej" wiedzy i umiejętności.

kamszot
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post26 cze 2012, 10:07

Leonid pisze:za dużo masła w maśle !!!!! Popracować nad offline, bo to co widać to, to że była taka kamera, ale do końca nie wiadomo po co. Oprócz dwóch, może trzech tricków reszta umontu do zmiany. Po co te nieudane ujęcia, ta gaśnica, ta woda z boku, to mycie twarzy, no i pozycja kamery, raz jasno raz ciemno, z tego co wiem to każdy lepszy offline ma możliwość korekcji takich błędów. Generalnie na hura porobione i niestety krok w tył w porównaniu z dotychczasowymi dokonaniami. Proponował bym trochę bardziej się pochylić nad montażem, samo natrzaskanie materiału i pomontowanie "jakoś" tylko psuje efekt, jak się coś nie udało to nie wsadzać na siłę, to nie fabuła i nie trzeba ratować wątków.
A poza tym, szacunek za poświęcony czas, chęci itp. W razie potrzeby służę pomocą w ramach posiadanej "jako takiej" wiedzy i umiejętności.

stary, to poleciales po bandzie.. :lol:

Awatar użytkownika
Leonid
Deska: 77 Yamay
Latawiec: Ozone C4, Catalyst
Postawił piwka: 4 razy

Post26 cze 2012, 11:29

kamszot pisze:
Leonid pisze:stary, to poleciales po bandzie.. :lol:

Przesadziłem ? No może z tym krokiem w tył. Ale myślę, że jeśli to tylko zabawa a nie oficjalna produkcja to lepiej odpuścić sobie czołówkę itp i dać w mastershot'cie cały trick, niż tak słabo zmontować. A podpisać "zabawa slowmotion" , no i tym filmem w obecnej formie akurat bym się tak nie chwalił, ot po prostu doświadczenie i nauka, której nigdy nie za wiele. Są rzeczy proste i trudne, akurat filmowanie sportów extremalnych jest rzeczą dość trudną, a nawet bardzo trudną.
I dlatego jak napisałem żywię szacunek dla dotychczasowych dokonań, ale nie pozostaję bezkrytyczny.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mleczny
Deska: canon
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 33 razy
Kontaktowanie:

Post26 cze 2012, 11:54

Heh :) dzięki za krytyke i za to że jest o czym podyskutować.
Czy mogło by być lepiej - zawsze,
czy jest gorzej niż było - według mnie nie.
Uwierz mi że czas spędzony nad montażem i kolor korekcją
dużo przewyższa ilość czasu jaki poświeciliśmy na spontaniczne zdjęcia.
Nie podoba Ci się - rozumiem. Masz wysokie oczekiwania.
Jeżeli uważasz że możesz to zrobić lepiej - podeślij jakieś swoje edity (dzida@dzida.com) żebyśmy wiedzieli o czym mówimy,
- szukam montażysty :)

Mi się film podoba i mam zamiar się nim chwalić. Uważam że jak na spontaniczną akcję wyszło mega.
Pozdro

garf83

Post26 cze 2012, 12:23

Mi sie tez film b. podoba. Na tyle, ze nawet chcialam go podlinkowac na forum, bo napierw go zobaczylam na myadrenaline.tv. Wchodze, a tu na Glownej.

Tak czy inaczej jedyna rzecz, ktora mi sie rzucila w oczy i nie do konca spodobala to 1:28 - to ujecie (z reki Murphy'ego zakladam) jakos nie pasuje do calosci.

Reszta miazdzy, a do tego jesli to spontan to bym bardziej szacun :notworthy:. Produkcje Dzidy sie generalnie mega przyjemnie oglada :).

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post26 cze 2012, 15:46

Mleczny - kręcone jakimś REDem ? przeważnie widzę 120 FPS, ale czasem jest zdecydowanie więcej - 240 ? czy nawet więcej ? opisz troszku czy posiłkowałeś się twixtorem.

suburban kite
Deska: Czarna jak węgiel
Latawiec: Rhino 2005
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post27 cze 2012, 00:27

Fajnie że technologia daje takie możliwości już "domowym" w dobrym tego słowa znaczeniu produkcjom. Życzył bym sobie by ktoś nakręcił film o pl sportach EX w 3d i poościł jego premiere w multikinie albo inny koncernuchu kinowym. To wcale nie jest nie do zrobienia :) . Ujęcia z heli kamu w 3d w kinie a tam znajome mordy na ekranie i przed ekranem :) Miał bym z tego podjar. Moge pomooc od strony wiedzy o 3d w stylu paralaxy i takich tam jak by był ktoś chętny by wystapic, pokreic i poedytować... Pewnie Cieżko na tym zarobić... No ale dla zajawy mogę się w to wkręcić...

Wróć do „Forum Główne”