PORZĄDEK NA FORUM

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś za przekształceniem w komercyjne KF

Tak
40
40%
Nie
59
60%

Liczba głosów: 99

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 12:37

przemjas pisze:4. Na Forum nie dopuszczamy uwag personalnych ani dyskusji o innych użytkownikach forum

Ciekawe że sam moderator dopuszcza się łamania tego pkt. regulaminu ;)

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 12:42

@surfbabe, przemjas
cos mi sie sypło, chodziło o dłuższy czas. widziałem 12-24 miesieczne kasowanie kont, jeśli były nieaktywne, martwe.

@rolnik
renesans usenetu? no kilka grup całkiem dobrze sobie żyje, bo wszyscy sie w nich znają i raczej poziom jest w miare zachowany. troll tam raczej nie zajrzy, bo usenet teraz mega niszowy. off to - sam używałem usenetu w 1998-2002, całkiem dobrze wspominam
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, 12:44 przez zaq, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 12:42

Jurgen pisze:
przemjas pisze:4. Na Forum nie dopuszczamy uwag personalnych ani dyskusji o innych użytkownikach forum

Ciekawe że sam moderator dopuszcza się łamania tego pkt. regulaminu ;)

jakiś przykład?

zbrochaty
Deska: Fanatic TrippleX
Latawiec: North Sails: Duke SuperStar
Dostał piwko: 16 razy

Post14 mar 2012, 12:46

zaq pisze:BTW. Trylogie Jankową, kilka wątków o morzu czerwonym i extremum proponuje wyciąć.

A mozesz uzasadnic dlaczego? Kazdy ma swoj rozum i potrafi wylowic informacje, zwlaszcza ze bylo sporo istotnych tresci, i chociazby po to aby uczyc sie na cudzych bledach, a nie na wlasnych. Cenzura to droga donikąd... Właśnie dlatego proponuję zostawić watki o eskapadzie przez morze, dokladnie w takiej formie jakiej sa
Zbrochaty

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 12:50

przemjas pisze:jakiś przykład?

BraCuru pisze:jesteście imbecylami i macie pryszcze na mózgu

BraCuru pisze:was rodzice musieli chyba bić w dzieciństwie.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 12:55

przemjas pisze:ja pisałem o nieaktywności konta w sensie nie pisania postów. Jeśli zakładasz dziś konto tzn. że chcesz coś napisać. Jeśli przez 3 m-ce nie napiszesz nic, i nie będziesz w tym czasie się logowała to OUT.

to jest jakaś bzdura

co to ma do porządku na forum? nie pisze znaczy nie ma problemu

surfer

Post14 mar 2012, 12:56

zbrochaty pisze:
zaq pisze:BTW. Trylogie Jankową, kilka wątków o morzu czerwonym i extremum proponuje wyciąć.

A mozesz uzasadnic dlaczego? Kazdy ma swoj rozum i potrafi wylowic informacje, zwlaszcza ze bylo sporo istotnych tresci, i chociazby po to aby uczyc sie na cudzych bledach, a nie na wlasnych. Cenzura to droga donikąd... Właśnie dlatego proponuję zostawić watki o eskapadzie przez morze, dokladnie w takiej formie jakiej sa
Zbrochaty

a może dlatego że sa atakiem na p.Jana. i łamią jeden z punktów regulaminu, a z kitesurfingiem już mają mało wspólnego,

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 12:58

Smokie pisze:
przemjas pisze:ja pisałem o nieaktywności konta w sensie nie pisania postów. Jeśli zakładasz dziś konto tzn. że chcesz coś napisać. Jeśli przez 3 m-ce nie napiszesz nic, i nie będziesz w tym czasie się logowała to OUT.

to jest jakaś bzdura
może i bzdura ale to tylko luźna propozycja. jest dużo kont nieaktywnych spamerów, których posty zostały usunięte. zresztą spójrz rano na głównej stronie forum przy pozycji: dziś urodziny obchodzą: .....
sprawdź te konta. zobaczysz że albo się dawno nie logowały, albo to konta spamerów. po co takie konta nam? usunąć.
No ale chyba zbaczamy z tematu, który założył Koniu:

Crazy Horse pisze:Nie wiem, gdiz ejest Pablo i jaką ma świadomość śmietnika na forum :?: :doh:

Patrząc na to, co dizeje się od kilku miesięcy, stwierdzma, że nastała chwila, kiedy musimy przekształcić nasze "wolne KF" w działaność komoercyjną, której jednak za "żywe pieniądze" ktoś będzie pilnował.
Czyli zaglądał kilka razy dziennie, usuwał syf, powielające się wątki i najlepiej banował wszystkich oszołomów.

Dołączam ankietę, a Pablo i tak niech decyduje sam 8)

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 13:01

Przemjas dobrze ze te punkty przytaczasz. Niestety wiele dyskusji zamienia sie w personalne wycieczki.
seba76 - Byc moze niepotrzebnie sie unioslem i napisalem w strone troli nieco ironicznie, to co tutaj mi zacytowales, z trolami nie ma sensu "dyskutowac".
Fajnie ze ktos zwrocil uwage na problem.

zbrochaty

Post14 mar 2012, 13:06

surfer pisze:a może dlatego że sa atakiem na p.Jana. i łamią jeden z punktów regulaminu, a z kitesurfingiem już mają mało wspólnego,

Ale rowniez pokazuja przyczyny i skutki zdarzenia, i chociazby dlatego, ze usuniecie postów/watków kłóci sie z nadrzednym "punktem regulaminu" czyli z tzw. zdrowym rozsadkiem. I jak najbardziej dotyczą kitesurfingu...
A co do ataków (i nie rekinów bynajmniej) to bądz trochę obiektywny, czy nie uważasz, że sam sobie na to nieco zasłużył?
Zbrochaty

surfer

Post14 mar 2012, 13:17

zbrochaty pisze:
surfer pisze:a może dlatego że sa atakiem na p.Jana. i łamią jeden z punktów regulaminu, a z kitesurfingiem już mają mało wspólnego,

Ale rowniez pokazuja przyczyny i skutki zdarzenia, i chociazby dlatego, ze usuniecie postów/watków kłóci sie z nadrzednym "punktem regulaminu" czyli z tzw. zdrowym rozsadkiem. I jak najbardziej dotyczą kitesurfingu...
A co do ataków (i nie rekinów bynajmniej) to bądz trochę obiektywny, czy nie uważasz, że sam sobie na to nieco zasłużył?
Zbrochaty

chyba powinieneś założyć inny wątek o rekinach.
narazie pokazują tylko wasze dywagacje, gdybanie i podżeganie do ataków personalnych. Naprawdę nie wiecie co się tam działo, oficjalnego info od p.Jana jeszcze nie było

a wracając do tematu
ja jestem za niekomercjalizacją forum, z tego powodu, że zaczną wyskakiwac reklamy na każdym kroku i zrobi się podobnie jak na kiteforum.com

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 13:18

@all
Uściśle co do nieaktywnych kont.

W dużej części konta nie aktywne długi czas (zakładane hurtem), to konta spamerów albo firm od "marketingu szemranego" - czyli osób zarabiających pisanie fake opinii o danym produkcie. Z zawodowego punktu widzenia, wielu administratorów dużych forów czy społeczności, robi co jakiś czas porządki ze starymi kontami/nie aktywnymi.

Jak pisałem wyżej, nie ma 1 dobrego wyjścia z sytuacji. Wolałbym forum, które ma jak najmniej restrykcji. Ale też wiem, ze nie zawsze jest to możliwe, jak członkowie danego forum mają destrukcyjny wpływ na samo forum :doh: lub admin po prostu nie może tu ciągle zaglądać 24 h na dobe.

I tak na koniec dnia, decyduje admin/admini co zrobia z tym forum. Obecny stan który jest to, syf niestety.

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post14 mar 2012, 13:37

Moim zdaniem wprowadzanie cenzury czy moderacji nie ma wiekszego sensu. Uzasadnienie:
Poczytajcie posty, ktore zakladano 5-10 lat temu. Sa w wiekszosci na temat, bez zbednej dyskusji czy pyskowek. W tym czasie na spotach byli sami kumple, kazdy kazdego znal... Ale Panowie od biznesu i marketingu chcac urwac kawalek tortu zaczeli propagowac ten piekny sport np. poprzez pseudocelebrytow w tvn... W wyniku takich akcji i niewlasciwego dobioru targetu, widze na spotach coraz wiecej chamow, ktorzy sie uwazaja za wielkich znawcow po 10h kursie iko. Pozniej tacy znawcy musza wejsc na kiteforum.pl i wstawic swoje 5 groszy w kazdym temacie. Kolko sie zamyka. Na jednego moderatora bedzie 10 nowych trolli :-)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 13:57

Nie bardzo rozumiem co ma promowanie sportu przez celebrytów do ilości jak to określiłeś chamów na spocie. To normalne, że jak coś się staje popularne to poziom ludzi jest coraz bardziej zbliżony do przekroju społeczeństwa na danym obszarze. A że mamy w PL sporo pieniaczy to i spoty i forum wygląda jak wygląda. Osobiście wolę nawet spory z ziomkiem niż dyskusje o Janku, które nic nie wnoszą do czasu aż nie pojawi się oficjalne stanowisko drugiej strony.
Jak dla mnie reklamy - tak, dostęp płatny do forum - nie.
Co do moderacji - tutaj jest problem bo jak wiadomo każdy moderator będzie w pewnym stopniu subiektywny. Osobiście uważam, że rzeczywiście bezwzględnie powinno się zakazać i zablokować "personalne wycieczki" - można debatować o sprawach technicznych, sytuacji, nawet o bezpieczeństwie podczas jakiegoś zdarzenia, ale nie jechać po kimś przez kilkanaście stron bez jakiegokolwiek sensu.
konto ważne max 12 miesięcy? Czemu nie - ja i tak jak zakładam gdzieś konto i nie używam to po 2 miesiącach nie pamiętam hasła - po co konto jak się wchodzi raz na rok? Można wejść jako gość, a można potem znowu odnowić to konto - w czym problem?
No i przydałaby się spójność tematów - 5 wątków o Janku to trochę za dużo wg mnie.

zbrochaty

Post14 mar 2012, 14:08

onzo pisze: No i przydałaby się spójność tematów - 5 wątków o Janku to trochę za dużo wg mnie.

Powodem tego bylo zablokowanie glownego watku "Red Sea Cross Master..."
Gdyby nie byl zablokowany to pewnie bylaby jego kontynuacja, a tak zostaly zalozone nowe. Cenzura i blokada jest bez sensu IMHO
Zbrochaty

Wróć do „Forum Główne”