Odwieszam: Sprawa Pauli i Pluta

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post16 wrz 2011, 00:08

Kontynuując temat, niestety wątek odwieszam a to z następujących powodów. Ku przypomnieniu poniżej kluczowe zdanie Pauli w temacie:

Paula pisze:Witam Was wszystkich...
nie wiem od czego zacząć... to była sprawa, która ciągnęła się za mną od 2005 roku, ale tak naprawdę nie zdawałam sobie sprawy z konsekwencji. Wszyscy mówili, Paula płać po tyle ile masz, a Sąd na pewno będzie dla Ciebie przychylny. Niestety to było za mało... Oczywiście wyciągnęłam wnioski i nigdy więcej nie zrobię nic co jest niezgodne z prawem. Kiedy otrzymałam " bilet" do Leszna myslałam, że to już koniec. Że Pluto nie da rady z tą piątką dzieciaków, a nie jest z nimi lekko... Zbuntowana nastolatka, zwariowane małolaty, przedszkolak który wciąż pyta 'dlaczego?' i mały szkrab wołający ciągle "mama".
Kiedy dowiedziałam się, że Pluto napisał na KF, byłam wściekła i przerazona( co ludzie powiedzą) jednak Wasze posty mnie ujęły na maksa. To nie była prośba o pomoc w związku z chorobą czy innym dramatycznym nieszczęściem, Pluto prosił o pomoc dla swojej dziewczyny, która sama sobie narobiła syfu i musi za swoje błędy odpowiadać. Szczerze mówiąc to Pluto jako partner życiowy jest wielki, najlepszy i najukochańszy.
Zebrał dla mnie całą kasę i jutro rano jedziemy ją wpłacić, do tego wniosek o uchylenie kary i myślę, że przed swiętami będę mogła ten fragment życia oddzielić na osobną stertę... Jednak nigdy nie zapomnę Was wszystkich, którzy mi pomogli i będę to dobro przekazywać dalej, innym potrzebującym pomocy, jeśli nie finansowo to w inny sposób. Jestem pielęgniarką i studiuję ratownictwo medyczne więc mam nadzieję, że uratuję komuś życie i tak przyczynię się do szczęścia drugiego człowieka...
Chciałam podziękować wszystkim, tym którzy pomogli mi finansowo, ale również tym co nie mieli takiej możliwości i wsparli nas dobrym słowem...
Fuu1 dziękuję, że wrzuciłeś temat na forum główne, Yanosik Ty zareagowałeś natychmiastowo, Pablo, dzięki że nie zrzuciłeś tego tematu na offtopic, Eska dzięki za Siepływa, Filip Nazar za facebooka, myslałam że Cię zabiję jak to tam zobaczyłam... Jednak pomogło... Lepcio, buziak... Grubens, Ty wiesz... kupuj ogóra...Dzięki Wam inni też apelowali wśród swoich znajomych.
Mamy całą kwotę dzięki Wam wszystkim, tym co wpłacali po 30zł i tym co mogli więcej... Było Was 75 osób.
Brakujacą kasę pożyczył nam najpierw Color1, żebym mogła jutro wpłacić z dogodnymi warunkami spłaty- dziekuję na maksa razy tysiąc, jednak po wpłynięciu kasy od Color1 dostaliśmy wiadomość od Sharka, że wpłacił podobną kwotę...
Nie dziekuję tylko jednej osoby, bo bez Waszego zaangazowania nikt oprócz Was by się o ty nie dowiedział.
Jeszcze do mnie to nie dociera, bo otarłam się o więzienie, a Wy nie pozwoliliście mi dotknąć całą sobą.
Każdy z Was otrzyma indywidualnie podziękowania pocztą...
Pluto dziękuję jesteś niesamowity....

Rozmawiałem dziś z Plutem bo jest połowa września i nagle się okazuje (nie wnikając w szczegóły, które najlepiej znają zainteresowani) że "nadmiarowe/pożyczone" pieniądze się rozeszły, Paula nie ma zamiaru (i chyba nie miała od początku) ich oddawać a Pluto twierdzi, że nie ma... (no ale ktoś je przecież rozpierniczył w tym czasie...) i kółko się zamyka. Pluto, jeśli czytasz tę wiadomość, sorry ale to o czym rozmawialiśmy po prostu kupy się nie trzyma.

A jeżeli ktoś ma wątpliwości po co poruszam otwarcie (na forum) te sprawy - wyjaśniam, aby napiętnować takie postępowanie, napiętnować nieuczciwość ludzką i działanie z premedytacją (Pluto/Paula trzeba było następnego dnia oddać pożyczkę, a nie ją defraudować)

Jak zaznaczałem na wstępie, jeśli ktoś z branży (wake.pl ?) i środowiska kajtowego ma jakikolwiek wpływ na tych ludzi, prośba o przemówienie im do rozsądku.
- Paula i Pluto, daję Wam czas na spłatę pożyczki do końca miesiąca, potem sięgam po środki prawne...

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2011, 12:31

Wniosek jest prosty OSZUST pozostanie OSZUSTEM, sam wspomogłem tych ludzi, teraz pozostaje tylko żałować swojej naiwności .

Awatar użytkownika
targetti

Post16 wrz 2011, 13:55

I właśnie przez takie sytuacje jestem bardzo ostrożny w udzielaniu pomocy finansowej osobom których nie znam osobiście... po prostu za dużo jest ludzi którzy żerują na ludzkiej dobroci. Niestety często wśród naciągaczy są osoby które naprawdę potrzebują pomocy, a przez takie sytuacje ich również wrzucam do jednego worka.

Mam nadzieję, że sprawa się pozytywnie rozwiąże... pozdrawiam

paukwi
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 5 razy

Post16 wrz 2011, 21:27

Pasuje do tego wątku zajebisty kawał : Na stacji benzynowej dziadek kupuje kupon totolotka ,przewidywana pula to 10 baniek ,wsiada do swojej Syrenki , w tym momencie podchodzi ekipa z telewizji i pani redaktor zadaje pytania ,co Pan zrobi z taką kupą kasy jeżeli los się do Pana uśmiechnie ? na to dziadek " kupię alusy ,nowy lakier " no dobra a co z resztą , kontynuuje pani redaktor na to dziadek " nowy telewizor , wnuczkowi rower " no a co z resztą " no resztę do banku na procent" ,ta sama sytuacja tylko inny gościu wsiada do nowego Mesia ,no i pani redaktor, co Pan ....? na to gościu " spłacę tego grata" , no a co z resztą " trochę oddam w banku potem chłopakom z Pr.......a" , no a co z resztą " no reszta niestety będzie musiała poczekać " Czyli żyć i nie umierać i mieć wszystko w d...ie :naughty:

godik
Kontaktowanie:

Post31 paź 2011, 22:17

brak slow.jaka akcjia......

Awatar użytkownika
color1

Post31 gru 2011, 14:34

No i nastał koniec roku, jednakże w sprawie przedstawionej w wątku nikt z zainteresowanych (ani Paula ani Pluto) nie kiwnęli palcem !

Przy okazji zastanawia mnie, czy nikt ze środowiska (a zna ich z setka osób z tego forum, instruktorzy, właściciele szkółek, Ci co Pluta zatrudniali/zatrudniają jako instruktora na półwyspie, znajomi - także Pauli) nie ma woli uporządkowania tej sprawy aby smród się nie ciągnął po "kajtowej braci" ? Czy nikt nie ma woli wywarcia jakiejś presji na tych oszustów (to chyba najwłaściwsze określenie), aby sprawa nie obijała się po sądach i prokuraturach (odnoszę wrażenie że niektórzy chcieliby zamieść sprawę pod dywan) ???
Z formalnościami wstrzymywałem się do ostatniej chwili licząc, że sprawa jakoś sama ruszy ale widać, trzeba zacząć walczyć o swoje, nawet po trupach...

Miłego Nowego Roku wszystkim...

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post31 gru 2011, 15:49

pomogłeś z dobrego serca a trafiłeś na bandę oszustów. Życzę Tobie abyś w Nowym Roku odzyskał swoje.

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post31 gru 2011, 17:04

A ja Ci życzę byś z Nowym Rokiem zapomniał o sprawie i potraktował stratę jako koszt życiowej nauczki, nota bene nie była to zbyt wygórowana cena - na ogół bywa drożej :mrgreen:
Nie łudź się, kasy nie odzyskasz, ludzie w takich sytuacjach idą w zaparte i zrobią wszystko by nie oddać ani grosza i nawet sądy i komornicy nic nie pomogą a Ciebie przy okazji ogolą.

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post31 gru 2011, 17:55

Krzysztof-L pisze:Nie łudź się, kasy nie odzyskasz,

A ja wierze że się uda! Też ścigam kilku oszustów, choć komornik jak na razie też mało skuteczny. Czas na plakatowanie okolicy zamieszkania "zdrajcy" wyrokiem sądowym ...

I od razu przestroga noworoczna - w środowisku kite jest bardzo dużo oszustów, którzy potem idą w zaparte, tak więc nawet jak robicie biznes ze znajomymi z kite to od razu umowa obustronna na papierze i najlepiej zaliczka w kwocie 50 % sumy umowy. Smutna rzeczywistość, ale to prawda.

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post31 gru 2011, 19:11

Korzystając z okazji że sobie życzycie i ja życzę całej naszej braci i sobie :mrgreen: zajefajnych ,równych wiatrów,płaskiej wody,wysokich lotów, bezpiecznych lądowań i czego kto tam sobie jeszcze wymarzy w NOWYM 2012 ROKU. Bym zapomniał i oby nikt nie miał takich kłopotów jak wyżej bo naprawdę ostanim chamstwem jest wykorzystywać dobroć innych
A TERAZ PORA NA IMPREZĘ ,WSZYSTKIEGO NAJJJ jeszcze raz :thumb:

Awatar użytkownika
color1

Post01 sty 2012, 18:33

Krzysztof-L pisze:A ja Ci życzę byś z Nowym Rokiem zapomniał o sprawie i potraktował stratę jako koszt życiowej nauczki, nota bene nie była to zbyt wygórowana cena - na ogół bywa drożej :mrgreen:
Nie łudź się, kasy nie odzyskasz, ludzie w takich sytuacjach idą w zaparte i zrobią wszystko by nie oddać ani grosza i nawet sądy i komornicy nic nie pomogą a Ciebie przy okazji ogolą.

nie mogę tak zrobić, takie potraktowanie nie mieści się w kanonach moich wartości moralnych !
nauczka nauczką (choć podświadomość wówczas podpowiadała mi, że mogę nie odzyskać tych pieniędzy, ale zakładałem, że ludzie są z założenia uczciwi a tylko nieliczne jednostki bywają zdegenerowane czy zakłamane, stąd moja bezinteresowna pomoc) ale gdybym teraz zapomniał o sprawie, to przyłożyłbym swoją rękę do przestępstwa (bo tym jest właśnie oszustwo), wykazał znieczulicę na tego typu procedery.

choćbym miał niczego nie uzyskać, to karę ta druga strona ponieść powinna (to słodkie pierdzenie Pauli o drugiej życiowej szansy niczego jej nie nauczyło, Pluta także)

Awatar użytkownika
Hersones
Kontaktowanie:

Post02 sty 2012, 00:26

.. jakby swoje odsiedziała to może by skruszała, (chociaż takie charakterki to rzadko się zmieniają)
a może ćwoki wymyślili całą tą historyjkę i nie było żadnych wyroków,
teraz pewnie zbierają kasę na chore dzieci itp..

sam podobną nauczkę zaliczyłem, niestety też byłem bez pisemnej umowy, a na szczęście dzięki mojemu uporowi odzyskałem kasę..
wziąłem windykatora (który stosuje niekonwencjonalne metody-często b.mało mające wspólnego z prawem)
i tobie też takie coś proponuje, odrzuć sentymenty i pierd..l bajki jakie Ci opowiadają
takich ludzi trzeba łapać za gardło i mocno lać po mordzie, wtedy pieniądze się odnajdą..

pozdrawiam i trzymam kciuki
jakbyś chciał namiary na mojego windykatora, to reszta na priv.

Awatar użytkownika
maciekt1000
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 sty 2012, 12:57

zgadzam się,
dawałeś im szanse na polubowne załatwienie sprawy, to zwykli oszuści w dodatku szmatławi.
Wziąć chłopaków z windykacji, mają sposoby - dobrze wystraszyć a nie to solidny wpierdol i jeszcze raz, i jeszcze raz i odda, w zębach przyniesie..

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post02 sty 2012, 18:06

"13 tyś. to 130 osób po stówie , a dla mnie to majątek."
kto odda 130/260/400 osobom drobne wpłaty? przecież dotyka ich tragedia, niech chłop ma! << taki był cel :roll:
ale oddać już całe 13 tysi lub 10 czy ile tam tego było... to już inna sprawa. Tego nie było w planie. Przecie mieliśmy dostać hajs i ładnie podziękować... tragedia, że ktoś jeszcze wierzy w takie akcje... śmierdzi tu straszną kupą PLUTO. Ten kto dał Ci nawet 10 zł teraz 3 razy sie zastanowi albo już nawet sie nie bedzie zastanawiał. Ktoś serio może nie uzyskać pomocy której potrzebuje. >> to może troche na wyrost :mrgreen: BĄDZ PAN FACET, ODDAJ KASE

flisak

Post02 sty 2012, 22:49

Kompletnie nie znam tematu ale wystarczyło, że przeczytałem owe zdanie: Jutro muszę ją tam zawieźć... Ona - najmądrzejsza ,najpiękniejsza i najlepsza na świecie ma zamieszkać wśród patoli , zboczeńców i nie wiadomo czego jeszcze. Przecież to zdanie dobitnie świadczy ze zrobi wszystko by to nie nastąpiło łącznie z tym, że dobrych ludzi potraktuje jak śmieci. Poza tym skąd on wiedział, że wszyscy co tam są to patole i zboczeńcy?? Może też ktoś tam jest przez to ,że popełnił mały błąd w życiu i został wrzucony do jednego wora z marginesem?
Ja ci powiem walcz o swoje i odzyskaj swoje pieniądze i nie poprzestawaj na tym by była to tylko nauczka na przyszłośc. Wątpię, że jesteś w stanie stanąć przed lustrem i powiedzieć sobie: spoko okradł mnie na 9000 ale luz...

Wróć do „Forum Główne”