Kitesurferzy dla Egiptu!!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post16 lut 2011, 17:26

przemass]Heh, no jasne, osobiste opinie są osobiste i dlatego są SUBIEKTYWNE - tak jak napisałem - pytanie było z ciekawości. O "pana" też nie ma się co spinać, bo to było pół żartem pół serio - patrząc na postawę niektórych naszych rodaków którzy wykupili sobie lasta za 1499 pln i oczekują że będzie się ich traktować jak lordów

a co ma piernik do wiatraka czy ktoś płaci 5tyś czy 1,5tyś czy jest inny i ma wypisane na czole ? co powinno się go traktować inaczej :naughty: Przemass zastanów się co piszesz . Co to rasizm turystyczny ?

ZIMAS
Kontaktowanie:

Post16 lut 2011, 21:45

Witajcie bracia i siostry kitesurferzy:)

Apel powstał w dobrej wierze i czujemy że zwracając się do naszej KiteBraci możemy pomóc.
A na pewno pomóc kilku chłopakom których musiałem zwolnić w ostatnim tygodniu. Oni w większości, zarobione pieniądze wysyłają do domu do swoich rodzin. Ludzi tych wyleciało z Centrów Kite, Windsurf, lub Diving od 5-15 osób. Mnożąc to przez ilość Centrów w Egipcie i dodając zwolnionych pracowników hoteli wychodzi prosty rachunek - tysiące zwolnień w samym rejonie Hurghada i ElGouna. Wydaje mi się że jednak przyjeżdżając można pomóc. My jako RedSeaZone sobie poradzimy ale uwierzcie mi że nie jest łatwo zwolnić chłopaka który utrzymuje całą rodzinę, zostawił w bazie kilka lat życia a dla mnie jest jak członek rodziny. Gdzieś tam padło że "w RedSeaZone kasa się kończy". Jeżeli kolega chciałby zapytać ile złota jeszcze jest w skarbcu RedSeaZone to proponuję najpierw napisać do mnie na priva a nie pisać bzdury na forum:) Oczywiście prowadząc prywatną firmę zależy nam na ilości klientów ale udało się przyciągnąć dość sporą grupę rezydentów mieszkających w ElGounie na kursy, więc na brak pracy nie narzekamy.

Co do tematu Egipskiej uprzejmości to sam spotkałem się z nieprzyjemnymi sytuacjami oraz próbami wyłudzenie kliku "łachetów", Na szczęscie w ElGounie trochę jest bardziej cywilizowanie i mniej "majfriendów" się krząta. Mam nadzieję że ta sytuacja ulegnie poprawie i że turyści będą traktowani trochę lepiej.
Niestety poziom turystów też pozostawia wiele do życzenia. Leciałem z Polski samolotem, na lotnisku wytoczyło się beczące stado nawalonych rodaków a jeden jegomość z łańcuszkiem większym niż u standardowej krowy próbował kupić sobie "czarnucha" za "dolca". Więc można się też zastanowić czy to nie jest tak że jaki klient taki serwis?

Podsumowując, Czujemy się w ElGounie czy Hurghadzie bardzo bezpieczni, i szczerze mówiąc nie słyszałem żeby zdarzył się choć jeden przypadek agresji wobec turystów w czasie rewolucji. (Zresztą poza nią, też nie)

Mam nadzieję że jak loty powrócą część z Was nas odwiedzi.

P.s I przywieźcie Żołądkową Gorzką bo odczuwamy braki zaopatrzenia:)

Awatar użytkownika
skladak
Postawił piwka: 15 razy

Post16 lut 2011, 22:20

mietowa, clasic czy czysta?

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post16 lut 2011, 22:38

moim zdaniem, jezeli kogos tak mecza pobyty w tym dzikim kraju to jest wiele innych opcji - lecz jezeli chodzi o srosunek cena warunki - to dlugo trzeba by szukac co bylo widac na tym forum ---- Polak to taki dziwny typ któremu nic sie nigdy nie podoba do końca

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post17 lut 2011, 02:07

ZIMAS pisze:P.s I przywieźcie Żołądkową Gorzką bo odczuwamy braki zaopatrzenia:)

:thumb:
Widzę, że żołądkowa staje się światowym standardem :lol: Nawet moi znajomi Finowie porzucili Finlandie :lol:

Zimas - trzymam kciuki za powrót normalności - dla Was, Egipcjan, turystów. Wyobrażam sobie jak musi być Wam ciężko zwalniać lojalnych pracowników :(
PS.
Egipt dla mnie stracił swój fantastyczny urok w momencie jak pojawił sie plebs z Moskwy, który ustanowił swoiste standardy powielane przez plebsiarzy całego świata.
Pamiętam zażenowanie Egipcjan na rafie widzących 5 zacumowanych łodzi z pierwszymi nawalonymi turystami i turystkami z Rosji jakieś 10 lat temu. Potem już się nie dziwili. Rozpoczęła się era łupanego ruska :(
Gorszy turysta wypiera lepszego - powiedziałaby pani Kopernik :wink:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post17 lut 2011, 03:52

wenzel pisze: a co ma piernik do wiatraka czy ktoś płaci 5tyś czy 1,5tyś czy jest inny i ma wypisane na czole ? co powinno się go traktować inaczej :naughty: Przemass zastanów się co piszesz . Co to rasizm turystyczny ?

ZIMAS pisze:Niestety poziom turystów też pozostawia wiele do życzenia. Leciałem z Polski samolotem, na lotnisku wytoczyło się beczące stado nawalonych rodaków a jeden jegomość z łańcuszkiem większym niż u standardowej krowy próbował kupić sobie "czarnucha" za "dolca". Więc można się też zastanowić czy to nie jest tak że jaki klient taki serwis?

BraCuru pisze:
ZIMAS pisze:Pamiętam zażenowanie Egipcjan na rafie widzących 5 zacumowanych łodzi z pierwszymi nawalonymi turystami i turystkami z Rosji jakieś 10 lat temu. Potem już się nie dziwili. Rozpoczęła się era łupanego ruska :(
Gorszy turysta wypiera lepszego - powiedziałaby pani Kopernik :wink:

Pisząc w kontekście masowych "turystów"i ich podejścia do zwykłych Egipcjan - w 100 % piszę to co myślę. Dotyczy to również niestety naszych rodaków.

ZIMAS
Kontaktowanie:

Post17 lut 2011, 11:36

skladak pisze:mietowa, clasic czy czysta?

Elo Składak - classic oczywiście

....i kabanoski :)

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post17 lut 2011, 12:29

ZIMAS pisze:...
pomóc kilku chłopakom których musiałem zwolnić w ostatnim tygodniu. Oni w większości, zarobione pieniądze wysyłają do domu do swoich rodzin.
...
na brak pracy nie narzekamy.
...

Zimas czemu zwolniłeś tych biednych chłopców? :roll:

ZIMAS
Kontaktowanie:

Post18 lut 2011, 11:53

Krzysztof-L pisze:
ZIMAS pisze:...
pomóc kilku chłopakom których musiałem zwolnić w ostatnim tygodniu. Oni w większości, zarobione pieniądze wysyłają do domu do swoich rodzin.
...
na brak pracy nie narzekamy.
...

Zimas czemu zwolniłeś tych biednych chłopców? :roll:

Bo zasuwamy z Mańkiem i Anią sami - W bazie teraz raz się jest kierowcą, beach boyem raz instruktorem a raz malarzem
a kursy dla rezydentów robimy za pół ceny - ot dlatego :)
Mam nadzieję że od marca będę mógł zatrudnić więcej lokalesów

Awatar użytkownika
mecalac
Deska: Nobile T5

Post19 lut 2011, 13:51

Ofert i lotów nie brakuje.
Melduję się w RSZ dokładnie 02.04 rano
Gdyby ktoś miał ochotę dołączyć, to podam szczegóły tygodniowego (sobota-sobota) wyjazdu z Wro/Berlin SXF
Cenowo jest nieźle.

Pozdrawiam ekipę
Proszę mi wiaterek zamówić
Jakieś życzenia odnośnie cateringu, to na priv

Radek/Wro

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post19 lut 2011, 22:59

mecalac pisze: podam szczegóły tygodniowego (sobota-sobota) wyjazdu z Wro/Berlin SXF
Cenowo jest nieźle.

to jedno razowe czy jakieś ciekawe opcje z tego Berlina? Egipt nabrał pikanterii :hand:

Awatar użytkownika
mecalac

Post20 lut 2011, 07:36

Przeleć sobie oferty na thomascook.de.
Niemieckie biura mają to do siebie, że można dowolnie dobrać lotnisko, liczbę dni i godziny przelotów.
Ja lecę w sobotę o 4.50 (10.00 w El Gouna), a wracam też w sobotę, ale dopiero o 20.00 (także do 16.00 na plaży albo na wodzie)
Sam przelot w obie strony w moim okresie kosztuje 415 Eur.
Ale całkiem nieźle wyglądają też oferty z hotelem. Trzeba tylko trochę poszperać.
W razie czego jestem gotów zabrać dwie osoby z Wrocławia na lotnisko i z powrotem.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 lut 2011, 10:48

:hand:
415 Eur
e no tanioc :lol: ha

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post20 lut 2011, 11:01

Nooo.. tanio jak cholera sie zrobiło :D
Słyszałem w tv, że Egipt będzie robił wszystko aby przyciągnąć z powrotem jak najszybciej turystów do sibie. Pytanie tylko, czy nasi touroperatorzy i biura podr. też będą cokolwiek w tym kierunku robić.. :wink: Bo jak narazie to chyba mają to gdzieś.

Awatar użytkownika
mecalac

Post20 lut 2011, 13:10

Po pierwsze - za darmo, to stopem na Hel
Po drugie - jest na pewno lepiej niż w analogicznym okresie zeszłego roku
Po trzecie - 8 pełnych dni na miejscu, zamiast zwykle 6
Po czwarte - z hotelem wychodzi niewiele drożej
Po piąte - ad. cen pakietów - to El Gouna, nie Hurghada
Po szóste - na lasta może być jeszcze lepiej, ja mam niestety ściśle narzucony termin i nie czekam do ostatniej chwili

Wróć do „Forum Główne”