Kiteforum ver. 2.0

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
bart_dr

Post22 mar 2010, 13:36

mozna by ustawic gdy jak chce sie dodac posta bedac nie zalogowanym, po zalogowaniu wracalo do tej operacji a nie na strone glowna?:) i po wejsciu w temat przechodzil na ostatnia strone a nie na pierwsza. reszta ok!

Awatar użytkownika
anfenger

Post22 mar 2010, 13:44

A gdzie są Linki i pogoda :?:

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 14:08

Mnie się podoba, jest ładnie, przejrzyście, ale wszystko jest za duże, nie ma takiego przeglądu forum jak do tej pory, trzeba scrollować więcej.
Mam 1280x800 i nie mogę zwiększyć bardziej, bo już nic nie zobaczę na ekranie.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 14:13

Pablo pisze:
march_in pisze:czy wątek mógłby odznaczać się jako przeczytany niezależnie od tego, na którą jego stronę wejdziemy? W tej chwili trzeba wejść na ostatnią.

Mógłby, ale chodzi właśnie o to żeby odznaczyć jako przeczytany w momencie kiedy przeczytasz najnowszy post.

w starym działało tak jak pisałem. nie wszystkie posty z działu są interesujące i czasem chciałoby się kliknać szybko na dany post żeby nie "świecił" sie już jako nieprzeczytany bez szukania ostatniej cyferki w stronnicowaniu.

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 14:16

Marcin: kliknij pomarańczową karteczkę po lewej od tytułu posta. Przeniesie Cię do pierwszego nieprzeczytanego. Zwykle będzie to ostatnia strona ;-)

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 14:22

patron pisze:Marcin: kliknij pomarańczową karteczkę po lewej od tytułu posta. Przeniesie Cię do pierwszego nieprzeczytanego. Zwykle będzie to ostatnia strona ;-)

o dzieki. no widzisz ta karteczka jest taka mała, że ciezko na to wpaść. tak samo stronnicowanie malutkie, co jest oki, ale w takim razie może temat powinien przenosić do ostatniej strony i byłoby qull a nie w jakieś mikro robaczki 3ba klikać.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 14:34

Słowem:

albo sa rzeczy za małe:
- stronnicowanie

Albo za duże, rozlazłe:
-menu na górze
- wiersze z tytulami i tematami

Plus większy kontrast kolorystyczny między wierszam i będzie ok.

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 14:37

...a mnie się ta "rozlazłość" nie podoba :naughty:
Pablo - rozumiem że na Maku tak się lepiej przegląda, ale weź pod uwagę, że gro użytkowników przegląda KF na pecetach w domu, czy też w pracy (jak ja) gdzie stałe śledzenie KF należy często do "zakresu obowiązków pracownika" :wink:
Może to kwestia przyzwyczajenia...ale dla mnie KF jest teraz nieczytelne...jednak jeżeli będzie dostępna wersja w alternatywnej (czytaj: bardziej "naćkanej") skórce, to wchodzę w to :thumbsup:

Co do reszty nowinek - w trakcie testów :wink:

Pozdrawiam

P.S. ...a może dla urozmaicenia i nadania kolorytu, dałoby się dołożyć kilka takich "naszych", typowo kajciarskich emotikonek?

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 14:56

Od razu proszę o powrót do otwierania linków w nowej zakładce. Tak było wcześniej a teraz pewnie przez brak jednego wpisu wszystkie otwierają sięw tym samym oknie co mnie akurat nie podchodzi, a nie lubię zawsze klikać prawym... otwórz odnośnik w nowej karcie.... :(

Awatar użytkownika
icywalker
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 15:15

Sterylnie jak w aptece teraz :thumbsup:
Dzięki za fajne zmiany!

A gdybym miał ponarzekać.... to przydałoby się trochę wiersze pościskać.... przynajmniej te strony z tematami.
Pozdrowionka!

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 15:18

onzo pisze:Od razu proszę o powrót do otwierania linków w nowej zakładce. Tak było wcześniej a teraz pewnie przez brak jednego wpisu wszystkie otwierają sięw tym samym oknie co mnie akurat nie podchodzi, a nie lubię zawsze klikać prawym... otwórz odnośnik w nowej karcie.... :(

w mozilli wystarczy kliknąć scrollem i się otwiera w nowej...
Mi jak wyżej się nie podoba za bardzo ta zmiana, jak dla mnie przekombinowana i znacznie mniej czytelna.
I nie ma tego motywu, że pisząc odpowiedź do tematu, widać było 15 ostatnich wypowiedzi :|

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 15:22

dzięki za uwagi, czytam wszystkie uważnie i śmiało możecie pisać więcej w tym temacie :thumbsup:

na pewno wezmę je pod uwagę :!:

nie da się wszystkiego zrobić od ręki ale na pewno o wszystkich zmianach będę informował na bieżąco :)

Awatar użytkownika
PanMarcepan

Post22 mar 2010, 15:23

Zmiany zmianami ale:

- Wszystko jest zbyt rozlazle
- Wysokosc wierszy sprawia, ze widoczne jest 6 tematow... czyli duzo scrollowania i brak przejrzystosci (nawet przy mojej rozdzielczosci 1900x1200).
- Tak samo wysokosc postow - za duze, za duze... i robi sie rozlazlosc... Moze ta rozlazloscna szerokosci polega? Zapewne tez.
- Czciona - Tez za duza z odstepami miedzy wierszami wlacznie (spojrzcie np na onet i inne serwisy, ktore czyta sie codziennie). Mysle, ze czcionka tutaj duza rozlazlosc wprowadza. (poza bialymi odstepami)
- Buttony page'owania sa za male
- Kolorystyka - zgnily zolty na hover'a nie jest dobrym kolorem.. tak samo mdly niebieski w polaczeniu z mdlym bialym... sprawia wrazenie mdlosci.

P.S. Zawsze uwazalem, ze graficznie kiteforum ma sie bardzo kiepsko np w porownaniu do forum landkiting'u. Wkoncu zmiany... wiec, mam nadzieje, ze sie to poprawi :)

Awatar użytkownika
TomekG
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 15:30

Czy funkcję w menu nowe posty można by zamienić z nieczytanymi postami ? po kliknięciu i przeczytaniu nowych postów nadal są one wyświetlane w liście nowe posty
btw. bardzo fajna jest teraz zakładka uzytkownika i PW

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 15:31

Mam prośbę żeby nie dopisywać tych samych uwag co poprzednicy [np.wszystko jest rozlazłe, itp],

proszę tylko o nowe uwagi, sugestie lub problemy z forum //Admin

Wróć do „Forum Główne”