Przewiniete przednie liniki przez bar: kiteboarder.co.uk

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 cze 2009, 11:03

szed pisze:bardzo prosto:
robisz jum'pa, w powietrzu dostajesz niezlego szkwala, ratujsz sie zeby jakos wyladowac, przewija sie latawiec, walisz glebe, okazuje sie ze masz zahaczona nosna linke o bar (o czym przekonujesz sie robiac juz kiteloopy).
pozdro!

Jakoś ciężko jest mi to sobie wyobrazić nie mówiąc nawet o tym że już nie raz byłem w takiej sytuacji i jakoś nigdy nie wyszedłem z niej z przewiniętym latawcem.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post29 cze 2009, 11:03

peg pisze::D banalne - sprawdź sam ;)

..hehe.. jak przezyjesz napisz recenzje jak bylo :wink:

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post29 cze 2009, 11:08

Jurgen pisze:Jakoś ciężko jest mi to sobie wyobrazić nie mówiąc nawet o tym że już nie raz byłem w takiej sytuacji i jakoś nigdy nie wyszedłem z niej z przewiniętym latawcem.

moze slaba wyobraznie masz Jurgen :wink:
Jaki mialbym interes w tym zeby tu kity pociskac. Poza tym pare osob to widzialo. Ja tez nie wiedzialem, ze takie sytuacje moga miec miejsce zanim sie sam nie przekonalem. Oczywiscie bardziej narazeni na to sa poczatkujacy. Teraz nawet jak jestem w powietrzu nie mysle tylko i wylacznie o trick'u i tym jak wyladowac tylko staram sie kontrolowac latawiec i jego polozenie wzgledem mnie. Ale czasem zdarzaja sie niestety niespodzianki i lepiej miec ich swiadomosc.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post29 cze 2009, 11:42

to może ja właśnie dlatego jestem taką pierdołą jeżeli chodzi o skakanie bo po pierwsze: zawsze myślę co się dzieje z latawcem podczas skoku
po drugie: nie robię skomplikowanych tricków w powietrzu będąc mocno przeżaglowanym.
Do tego pływam na FSach gdzie latawiec przewija się rzadziej, chociaż akurat p4 jest bardzo trudny przy szkwałach bo jednak mocno pracuje na odpuszczonym barze co jest mocno wkurzające.
Ale zdarzyły mi się invertowania na Ozonie i tam nic się nie zawinęło poza... kitem ;) przy 20-25 węzłach....

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 cze 2009, 11:49

onzo pisze:Do tego pływam na FSach gdzie latawiec przewija się rzadziej...

SS przewija mi się tylko gdy zamoczę tipa po kl jadąc z wiatrem. Jakoś nie zauważyłem żeby latał inaczej przy wysokich i niskich skokach.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post29 cze 2009, 12:06

Onzo,
czy ja pisalem, ze bylem mocno przezaglowany (8m na 25-30 wezlow jest raczej ok) i robilem skomplikowany tric? Czytajcie prosze uwaznie. Pisalem o plywaniu na jeziorze, przy szkwalistych warunkach, zwyklym skoku i poczatkujacych kajterach (ktorzy nie mysla zbyt mocno o latawcu jak zaczynaja skakac).
Po co w ogole ta dyskusja to nie kumam. Opisalem tylko swoj przypadek z przeszlosci ku przestrodze innych. Tyle.

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2009, 02:13

szedzik... kużwa gdybyś nie pływał na jeziorach - szkwałach to by nie było takich sytuacji.. śródlądzie zawsze było i będzie dla kita nieprzyjazne....wiem że tak łatwo mówić jak blisko nahel.. ale zobacz ile wypadków na jeziorach... :cry:

Wróć do „Forum Główne”