cabrinha rival i nomad

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
djdaniel
Deska: SU-2 prorider
Latawiec: Liquid Force
Kontaktowanie:

Post22 cze 2009, 22:13

Heh dobre sobie,
więc czemu obok podpisu autora "małego zresztą"
"walicie" swój 10 razy większy,
przecież przeciętna osoba, np ja nawet na początku nie zauważyłem że jest tam podpis RAZOR, i sobie myślę że zajebiste zdjęcie zrobiliście, a Wy nic tylko kopiujecie czyjąś pracę :!: :!:
założę się że nie tylko ja tak pomyślałem że fota jest Waszego autorstwa.

dobrze że nie byliście chociaż na tyle bezczelni by wykadrować fotkę i usunąć podpis autora.

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post23 cze 2009, 09:47

kitemovemente pisze:ze nasza strona jest strona kompletnie niekomercyjna i niedochodowa
Peace!

A reklama google to może tak po znajomości tylko co ? :)

kitemovemente pisze:Przy ogromie dostepnych materialow on-line jest czasem niemozliwe sprawdzenie wszystkich praw autorskich.

I droga koleżanko, skoro zdjęcia Razora pojawiły się na polskim KF to znaczy że to Ty je właśnie znalazłaś i wrzuciłaś i bardzo dobrze wiedziałaś skąd i kogo one są, więc tłumaczenia że natłok materiału itp. są raczej słabiutkie.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2009, 09:52 przez eska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
razor

Post23 cze 2009, 10:20

koleżanka zdjęcia znalazła na kf.com, były tam umieszczone by pokazać budowę bridle'a. umieścił je tam użytkownik prawie tak samo nazywający się jak tu ;) jednak nie było do niego pytania
(a linki zdjęć prowadziły do galerii kiteportal.pl)

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2009, 11:12

Sz@jA pisze:
Lachon pisze:
Crazy Horse pisze:Było testować, to sam mógłbys się wypowiedzieć ;P

no nie miales jak ja bylem ;p

skontaktuj się z Maurycym to Ci trochę poopowiada o wrażeniach :wink:

dziekuje :)

Awatar użytkownika
zawodowiec
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2009, 21:44

Miałem dziś okazje pływać na nomadzie . Szmata zachowuje się podobnie do switcha. Ale jest dość cieżki na barze (podobno można go wyregulować ) Nie wiem czemu wiało dziś ok 25knt's i po wypięciu tracił moc. I na pewno nie jest to c-shape ! bardziej jakaś hybryda. Latawiec bez szału.

Cz3rni4K

Post24 cze 2009, 22:57

Moja opinia jest nieco inna. Sił na barze są małe, zakres wiatrowy 9m2 jest poodbny do crossbowa IDS 7m2. HangTime nie jest rewelacyjny, ale szybkość kajta daje mu dużego plusa min przy kiteloopach ładnie się zachowuje i nie przepada. Ogólnie spoko

Awatar użytkownika
M4uRy$
Kontaktowanie:

Post24 cze 2009, 23:10

Ja z kolei testowałem Nomada 9m2
Latawiec bardzo fajny, mam wrażenie że szybszy niż 8m SB 4. Jedyna rzecz która różni go od sb4 to moc jaką generuje. Podczas pływania wydaje sie że nie ma on praktycznie mocy(małe siły na barze), natomiast płyniemy szybciej niż cała reszta.
Nie testowałem tego latawca przy niskim wietrze dlatego nie jestem w stanie określić jak się zachowuje podczas słabych warunków wiatrowych. Górny zakres wiatrowy naprawdę duży.
Pojawiają się tutaj dwie możliwości ustawienia latawca dokładnie tak samo jak w SB4 Light i Lighter. W Nomadzie nie ma już problemu z przecierającą się linką IDS, jest ona schowana w kablu łączącym depower z chicken loopem. Potwierdzam słowa przedmówcy jeżeli chodzi o kiteloopy gdyż ten manewr wykonuje się naprawdę rewelacyjnie(ani razu nie latawiec nie przepadł oraz kilka razy po kiteloopie wyniósł mnie jeszcze do góry). Nie zgodzę się natomiast co do Hangtime'u gdyż uważam że jest on porównywalny do Crossbowa IDS(łagodne wznoszenie,łagodne opadanie). Wszystko zależy od tego jak kto skacze :P . No i najważniejsze napewno nie jest to C-Shape :)

Obrazek

źródło zdjęcia: www.kite.ingraph.pl
na zdjęciu: ja :D

Wróć do „Forum Główne”