Ja z kolei testowałem Nomada 9m2
Latawiec bardzo fajny, mam wrażenie że szybszy niż 8m SB 4. Jedyna rzecz która różni go od sb4 to moc jaką generuje. Podczas pływania wydaje sie że nie ma on praktycznie mocy(małe siły na barze), natomiast płyniemy szybciej niż cała reszta.
Nie testowałem tego latawca przy niskim wietrze dlatego nie jestem w stanie określić jak się zachowuje podczas słabych warunków wiatrowych. Górny zakres wiatrowy naprawdę duży.
Pojawiają się tutaj dwie możliwości ustawienia latawca dokładnie tak samo jak w SB4 Light i Lighter. W Nomadzie nie ma już problemu z przecierającą się linką IDS, jest ona schowana w kablu łączącym depower z chicken loopem. Potwierdzam słowa przedmówcy jeżeli chodzi o kiteloopy gdyż ten manewr wykonuje się naprawdę rewelacyjnie(ani razu nie latawiec nie przepadł oraz kilka razy po kiteloopie wyniósł mnie jeszcze do góry). Nie zgodzę się natomiast co do Hangtime'u gdyż uważam że jest on porównywalny do Crossbowa IDS(łagodne wznoszenie,łagodne opadanie). Wszystko zależy od tego jak kto skacze

. No i najważniejsze napewno nie jest to C-Shape
źródło zdjęcia:
www.kite.ingraph.pl
na zdjęciu: ja