Gwarancja na latwce Naish to WCALE NIE KIT

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post21 lip 2008, 08:10

Ciekaw jestem czy przetarta linka depowera w barze Naish SLE 2:1,1:1 Smart Loop też podlega gwarancji? A mamy latawki od tego samego dystrybutora :idea:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post21 lip 2008, 10:40

może Kater sie wypowie jak sie miała reklamacja gwarancyjna jego nieco nadtartej linki depowera w innym kajcie :idea: :wink:

pzdr

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post21 lip 2008, 11:20

Cóż, z Ziomkiem mam często spięcie (na forum) jednak tak się złożyło ze kupiłem u niego kajta bo wystawiał fakturę czego inni sprzedawcy tej marki co mieli "lepsze ceny" nie chcieli zrobić... :shock:

Tak więc biznes jest biznes i kupiłem kajta u Ziomka - po odliczeniu VATu i dochodówki wyszło tak jak w USA bez cła ale to mniejsza z tym...

Kajta odpaliłem dwa razy na dwie sesje i po tym linka depowera wyglądała jak szmata, trochę się podłamałem... Wysłałem prv jak wygląda gwarancja. Tu zostałem zaskoczony bo Ziomek realizuje gwarancję na poziomie, który trudno opisać, w co sam uwierzyłem dopiero jak odebrałem bar :twisted:

Bar do mnie został wysłany na słowo nowy, fabrycznie zapakowany. Dostałem go z nowymi linkami nośnymi i sterówkami mimo że ich nie reklamowałem - zupełnie dla wygody by ich nie zdejmować... W międzyczasie wysłałem oczywiście swój uszkodzony bar... :D

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post21 lip 2008, 11:48

No własnie. Ciekaw jestem jak firma PM Sport zachowa się w tej sytuacji? Wysłalem maila i czekam na odpowiedź.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post21 lip 2008, 11:59

DISKORELAKS pisze:No własnie. Ciekaw jestem jak firma PM Sport zachowa się w tej sytuacji? Wysłalem maila i czekam na odpowiedź.

oo, to duża poważna firma
dużo poważniejsza w dystrybucji od WAKE.PL
więc bądźmy dobrej myśli :idea:

pozdrawiam

__kater__

Post21 lip 2008, 12:02

jak to mi Brat napisał:

kto dba o klienta ten ma

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post21 lip 2008, 12:18

__kater__ pisze:..kto dba o klienta ten ma

..niskie ceny :wink:

Awatar użytkownika
Ertel
Kontaktowanie:

Post21 lip 2008, 15:53

ja również miałem już zerwaną linkę deepowera w barze 2008 shift system, reklamacji nie uznali...
wczoraj zerwała mi się 5ta linka w miejscu gdzie trze o otwór w barze, podejrzewam że i tym razem nie uznają i będzie trzeba kupować pierwszy odcinek linki, niby groszowe sprawy ale o klienta się nie dba. Co do tych zerwanych deepowerów i 5tej linki wynika to z tego, iż otwór w barze w tym roku ma wstawiony metal, który skutecznie wyciera linki... (wada fabryczna?)
jedyne co dobre z tego to to, że te bary rozkładają się na części pierwsze i nie trzeba wymieniać np. całej linki tylko jej krótki odcinek
pozdro
Ertel

bartofslaves
Kontaktowanie:

Post21 lip 2008, 17:47

@kater i ziomek - mozecie mi chlopaki powiedziec w jaki sposob kupic kajta na fakture? tzn jakie sa podstawy do odpisania podatku :)

__kater__

Post21 lip 2008, 18:18

jedna z możliwości to zrobić tak, by kajt był twoją reklamą, poszukaj na forum, było dość konkretnie

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post21 lip 2008, 19:22

Ertel pisze:ja również miałem już zerwaną linkę deepowera w barze 2008 shift system, reklamacji nie uznali...
wczoraj zerwała mi się 5ta linka w miejscu gdzie trze o otwór w barze, podejrzewam że i tym razem nie uznają i będzie trzeba kupować pierwszy odcinek linki, niby groszowe sprawy ale o klienta się nie dba.

ale za to NAishe 2008 są tanie jak barszcz
więc akurat zostaje na wymiany osprzętu :wink:

pozdro

Rysiopysio
Kontaktowanie:

Post26 lip 2008, 20:37

Panowie (mowie ogólnie)widze , ze innymi kryteriami rozpatrujecie reklamacje latawców a innymi desek , .
Latawki owszem wina uzytkownika - bo dziura bo przepompowany , albo nie , a za to deski- no zawsze wymiana , nie ma zadnej winy uzytkownika i to na najnowszy model.
Wiem odbieglem od tematu ale chodzi o REKLAMACJE uznac czy nie , Kukems ma racje w ciagu dwoch lat latawka sie moze rozpasc ze starosci predzej niz wykazac wade, aczkolwiek lub odwrotnie , drogi Kukemsie mogles kupic schowac a po 18 miechach wyciagnac nadmuchac a wtedu upssss.. nie ma zaworkow , zapomnieli wlozyc .jest wada produkcji.
No dobra nie bede sie rozspisywal i zajmowal stanowisko "advocatus diaboli" ale co z deskami , czy producent gdzies pisze "za huja nie peknie w ciagu 12mies od daty zakupu" chyba nie wiec dlaczego wielu z forumowiczów uwaza , ze decha sie nalezy nowa jak peknie?
Wiem dla nas kiterow jest to OK ale czy jest to - wporzadku? (ale mi teraz doje...cie?1)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2008, 00:02

Jak dla mnie to deska nie ma prawa pęknąć przy przeciętnym pływaniu. Przeciętne pływanie obejmuje dla mnie również ostre katowanie tricków na powerze, tyle że może w mniejszej ilości niż pro riderzy. Po prostu taki sprzęt musi wytrzymać dużo.
Co do linek w kicie - tu jest dla mnie trochę inaczej. Wada fabryczna polegająca na źle wykonanej przelotce w barze, która wyciera linkędepowera to dla mnie oczywisty powód do wymiany przynajmniej baru z linką depowera. Co innego pękające tuby i pozostałe linki - są to elementy zużywalne i według mnie nie powinny podlegać specjalnej gwarancji. Szczególnie jak ktoś zapomni czegoś zrobić a potem ma o to pretensję. Inna sprawa, że jeżeli nie było instrukcji PL to w każdym przypadku reklamacja powinna być uznana.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2008, 12:29

Co do firmy PM Sport, to wlasnie zaczynam czekac 3 miesiac na przelew 500zł za serwis latawców :(
Także, powoli przestaje byc dobrej mysli :(
Osobicie czekam na prognoze i wavesession z ktorego chyba niezaleznie od wynikow wyjade z jakas desecka naisha :wink:

besttaste
Postawił piwka: 1 raz

Post28 lip 2008, 07:23

Rysiopysio pisze:Wiem odbieglem od tematu ale chodzi o REKLAMACJE uznac czy nie , Kukems ma racje w ciagu dwoch lat latawka sie moze rozpasc ze starosci predzej niz wykazac wade, aczkolwiek lub odwrotnie , drogi Kukemsie mogles kupic schowac a po 18 miechach wyciagnac nadmuchac a wtedu upssss.. nie ma zaworkow , zapomnieli wlozyc .jest wada produkcji.

I w tej oraz podobnych sytuacjach, gdy ktoś przechowuje sprzęt zamiast go używa, nowo sformułowana gwarancja BEST bierze to pod uwagę. Więcej o tym niedługo.

Wróć do „Forum Główne”