Delta shape kajty - zalety, wady

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post16 lut 2009, 03:16

Lachon pisze:trzeba zabrac i przetestowac na Cabo ,hmm Bracuru ?

No nie wiem Milosz...
Wg mnie Delta to dobry pomysl ale jeszcze niedopracowany. Moze za rok :?:
Jak nie beda spadac znienacka po wyluzowamiu linek.
Jak nie beda ciagly tak mocno przy bottom turnie.
Jak beda mialy poprawiony dol.
Jak beda prostsze w trymowaniu.
Jak do tej pory to umiem plywac tylko na Crossbow 3:D
Na fale jak na razie to dla mnie najlepszy latawiec (z malymi przerobkami). Sam widziales co mozna tym latawcem robic 8) :!:

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post16 lut 2009, 07:39

to jak ta "szybkość manewrowania" ma się do RHINO? Wszyscy piszą, że megawolny a tutaj, że delta to zwinny i szybki - więc jak jest?

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post16 lut 2009, 09:46

dobra wujek przekonales mnie !
ale ja i tak mego fuela kocham takze BOW SUCKS ;p

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post16 lut 2009, 10:05

peg pisze:to jak ta "szybkość manewrowania" ma się do RHINO? Wszyscy piszą, że megawolny a tutaj, że delta to zwinny i szybki - więc jak jest?

Kupiłeś takie g.... :(

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post16 lut 2009, 13:07

BraCuru pisze:
Lachon pisze:trzeba zabrac i przetestowac na Cabo ,hmm Bracuru ?

No nie wiem Milosz...
Wg mnie Delta to dobry pomysl ale jeszcze niedopracowany. Moze za rok :?:
Jak nie beda spadac znienacka po wyluzowamiu linek.
Jak nie beda ciagly tak mocno przy bottom turnie.
Jak beda mialy poprawiony dol.
Jak beda prostsze w trymowaniu.
Jak do tej pory to umiem plywac tylko na Crossbow 3:D
Na fale jak na razie to dla mnie najlepszy latawiec (z malymi przerobkami). Sam widziales co mozna tym latawcem robic 8) :!:

Wydaje mi się że warto zabrać... :wink:

Mają poprawiony dół i nie są takie trudne w trymowaniu :) Reszta się zgadza :/

NoMercy: Spoko, chętnie się przepłynę jeszcze nieraz, chociaż zdanie mam wyrobione i ciężko będzie zmienić - dobry latawiec, za trudny dla początkujących, dla mnie dyskwalifikuje go bar i siły na barze.
Pozdrawiam

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 lut 2009, 19:25

macsurf pisze:

przemass pisze:Wszystko to okupione jest jednak niestety zwiększoną trudnością kite ..

Z ta trudnoscia to nie przesadzaj, no chyba ze poza waroo to na niczym innym nie potrafisz plywac.

..akurat na Bandicie też pływało mi się bardzo trudno :idea:
ale fakt że ja czy Przemass to nie "liga zawodnicza"
:shifty:

o! poniżej chyba następny z "międzyokręgówki" :wink:

Nomercy pisze:moje plywanie na bandicie to ciagla walka,
..

.....

ponadto o chwalonym tu przez kogoś dolnym zakresie Bandita
mam zdecydowanie odmienne zdanie :idea:

co do szybkości - reakcja tego kajta jak dla mnie wymaga przyzwyczajenia
mi nie odpowiada
przypomina mi nieco "mojego ulubionego" LF Assault 1 i 2
który to jako jeden z pierwszych wypuścił deltapodobnego Assaulta :idea:
na grubo przed F-One czy Northem, z tego co pamiętam :idea:

czekam na możliwość przetestowania Delty BESTa - Kahoona
jednak jestem bardzo sceptycznie nastawiony do niej
po pływaniu na Bandicie i Rebelu..

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pro Borat
Kontaktowanie:

Post22 lut 2009, 19:53

...Ziomek zapraszam do RSZ na testy nowej zabawki besta.
Wszyscy jestesmy mile zaskoczeni,mega fajny latawiec.Bardzo duzy zakres,lagodnie przyjmuje szkwaly(zero szarpania),doby hangtime.Testowalisy latawki z zakresie miedzy 15-30kts i musze powiedziec,
ze dla ludzi zaczynajacych zabawe z freestyle(np.ja) bardzo przyjemny i wrecz ulatwiajacy progres,juz niedlugo dokladna relacja,pozdro!

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post24 lut 2009, 18:12

Filmik testujacy Kahoone 2009 9,5m na ladzie

http://www.youtube.com/watch?v=oZ0uYp38Etk

Filmik opisujacy Kahoone 2009

http://www.youtube.com/watch?v=nVbe1aPSg1Q

pepek
Kontaktowanie:

Post24 lut 2009, 22:10

wiem,ze tym postem troche zdenerwuje ulubiencow besta. ale naprawde nie moglem juz sie powstrzymac w napisaniu tego co mysle :) Wszyscy prawie chwala Kahoone ze tak super lata i wogole super mega wypas jest :D no spoko latawce powinny z roku na rok byc lepsze i napewno sa 8) bez watpienie Kahoona moze super latac. ale jej wyglad jest poprostu straszny. zeby nie powiedziec ze wyglada jak pol d* za krzaka. Jakies kolko z wzorkami i tym niby "smoczkiem" na srodku kita. na koncach tez jakies wzorki, które za niczym nie wygladaja, niby cos w stylu np.tribal. ale to totalna zenada. niewypal. Juz wogole jak patrzy sie na zdjeciach na zólty odcien Kahoony. Wlasiciele takich Kahoon powinni opanowac szybkie schodzenie i wychodzenie na wode oraz plywac albo super szybko albo daleko od brzegu,bo wsyd z taki latawcem. Bez watpienia bestow nie kupuje sie przez to ze swietnie wygladaja, jakos tam lataja(wedlug mnie przecietnie) i dobre materialy(akurat wedlug mnie sa slabe), tylko ze wzgledu na niska cene! Skoro panuje kryzys to bedzie na to zwracana wielka uwaga czy tanio czy za drogo ale czy kurde te latawce nie moga porzadnie wygladac??Wlasciwosci lotnych nie ruszam bo dla kazdego inny latawiec bedzie lepszy, szybszy itd. Nie chce tez oglaszac zaraz konkursu na najladnieszego kita, bo to bez sensu. ktos sobie przyczepi do kita wstazeczki walnie fote i powie ze teraz to juz najpiekiejszy latawiec.No ale mogli by jakos wyglad bestow poprawic. Miec jeden ciekawy wzor ktory by co roku jakos odswiezali. A nie wiadomo co. Juz nie mowiac o tym smoczku ktory wyglada jak poprostu k z skrzydlami. juz ktos to kiedys pisal. Sorry jak kogos urazilem.

P.S. wiem ze teraz wlasciciele bestow mnie zlinczuja :) ale chyba poprostu nie bede sie pokazywal na ekologunie, to przezyje :D

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post24 lut 2009, 22:36

pepek pisze:wiem,ze tym postem troche zdenerwuje ulubiencow besta. ale naprawde nie moglem juz sie powstrzymac w napisaniu tego co mysle :) Wszyscy prawie chwala Kahoone ze tak super lata i wogole super mega wypas jest :D no spoko latawce powinny z roku na rok byc lepsze i napewno sa 8) bez watpienie Kahoona moze super latac. ale jej wyglad jest poprostu straszny. zeby nie powiedziec ze wyglada jak pol d* za krzaka. Jakies kolko z wzorkami i tym niby "smoczkiem" na srodku kita. na koncach tez jakies wzorki, które za niczym nie wygladaja, niby cos w stylu np.tribal. ale to totalna zenada. niewypal. Juz wogole jak patrzy sie na zdjeciach na zólty odcien Kahoony. Wlasiciele takich Kahoon powinni opanowac szybkie schodzenie i wychodzenie na wode oraz plywac albo super szybko albo daleko od brzegu,bo wsyd z taki latawcem. Bez watpienia bestow nie kupuje sie przez to ze swietnie wygladaja, jakos tam lataja(wedlug mnie przecietnie) i dobre materialy(akurat wedlug mnie sa slabe), tylko ze wzgledu na niska cene! Skoro panuje kryzys to bedzie na to zwracana wielka uwaga czy tanio czy za drogo ale czy kurde te latawce nie moga porzadnie wygladac??Wlasciwosci lotnych nie ruszam bo dla kazdego inny latawiec bedzie lepszy, szybszy itd. Nie chce tez oglaszac zaraz konkursu na najladnieszego kita, bo to bez sensu. ktos sobie przyczepi do kita wstazeczki walnie fote i powie ze teraz to juz najpiekiejszy latawiec.No ale mogli by jakos wyglad bestow poprawic. Miec jeden ciekawy wzor ktory by co roku jakos odswiezali. A nie wiadomo co. Juz nie mowiac o tym smoczku ktory wyglada jak poprostu k z skrzydlami. juz ktos to kiedys pisal. Sorry jak kogos urazilem.

P.S. wiem ze teraz wlasciciele bestow mnie zlinczuja :) ale chyba poprostu nie bede sie pokazywal na ekologunie, to przezyje :D

Aha,

Pzdr,

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post24 lut 2009, 22:41

pepek pisze:wiem,ze tym postem troche zdenerwuje ulubiencow besta. ale naprawde nie moglem juz sie powstrzymac w napisaniu tego co mysle :) Wszyscy prawie chwala Kahoone ze tak super lata i wogole super mega wypas jest :D no spoko latawce powinny z roku na rok byc lepsze i napewno sa 8) bez watpienie Kahoona moze super latac. ale jej wyglad jest poprostu straszny. zeby nie powiedziec ze wyglada jak pol d* za krzaka. Jakies kolko z wzorkami i tym niby "smoczkiem" na srodku kita. na koncach tez jakies wzorki, które za niczym nie wygladaja, niby cos w stylu np.tribal. ale to totalna zenada. niewypal. Juz wogole jak patrzy sie na zdjeciach na zólty odcien Kahoony. Wlasiciele takich Kahoon powinni opanowac szybkie schodzenie i wychodzenie na wode oraz plywac albo super szybko albo daleko od brzegu,bo wsyd z taki latawcem. Bez watpienia bestow nie kupuje sie przez to ze swietnie wygladaja, jakos tam lataja(wedlug mnie przecietnie) i dobre materialy(akurat wedlug mnie sa slabe), tylko ze wzgledu na niska cene! Skoro panuje kryzys to bedzie na to zwracana wielka uwaga czy tanio czy za drogo ale czy kurde te latawce nie moga porzadnie wygladac??Wlasciwosci lotnych nie ruszam bo dla kazdego inny latawiec bedzie lepszy, szybszy itd. Nie chce tez oglaszac zaraz konkursu na najladnieszego kita, bo to bez sensu. ktos sobie przyczepi do kita wstazeczki walnie fote i powie ze teraz to juz najpiekiejszy latawiec.No ale mogli by jakos wyglad bestow poprawic. Miec jeden ciekawy wzor ktory by co roku jakos odswiezali. A nie wiadomo co. Juz nie mowiac o tym smoczku ktory wyglada jak poprostu k z skrzydlami. juz ktos to kiedys pisal. Sorry jak kogos urazilem.

Ale o co chodzi ?

Awatar użytkownika
Maslak

Post24 lut 2009, 23:15

Mam wooka takoona i na pewno jest ladniejszy od besta ale nie rozumie ludzi ktorzy az taka wage przykladaja do wygladu latawcow,tak sie zastanawiam czy za nim wyjdziesz na wode to robisz jakis make up???????Kazdy ma swoje zdanie ale dla mnie to ma to latac a jak tam wyglada to mam to w d... bo plywam dla siebie a nie po to by sie lansowac tym latawcem!!!! Zreszta gusta sa rozne!!!Znam jedna przynajmniej marke ktorej latawce wygladaja zajebiscie a wlasciwiosci lotne maja takie ze szkoda gadac..To tak troszke takiej offtopy........ :hand:
Ostatnio zmieniony 24 lut 2009, 23:18 przez Maslak, łącznie zmieniany 1 raz.

pepek
Kontaktowanie:

Post24 lut 2009, 23:17

dobrze skroce moja odpowiedz do paru slow i mam nadzieje ze wtedy uda Ci sie ja zrozumiec. Wkoncu nie kazdy musi rozumiec wszysto od razu.

Oto skrocona wersja mojej wypowiedz.

"Moze Kahoona dobrze lata, ale best powinien popracowac nad jej wygladem."

No i sorry za offtop i nie potrzebne nerwy..

Awatar użytkownika
Maslak

Post24 lut 2009, 23:21

pepek pisze:dobrze skroce moja odpowiedz do paru slow i mam nadzieje ze wtedy uda Ci sie ja zrozumiec. Wkoncu nie kazdy musi rozumiec wszysto od razu.

Oto skrocona wersja mojej wypowiedz.

"Moze Kahoona dobrze lata, ale best powinien popracowac nad jej wygladem."

No i sorry za offtop i nie potrzebne nerwy..

No tak ale wtedy to juz by tylko Besty lataly :lol:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post24 lut 2009, 23:32

Bardzo duzy zakres,lagodnie przyjmuje szkwaly(zero szarpania),

ProBorat, a ja myslalem, ze w RSZ nie ma szkwalistego wiatru? Jak przy wietrze 'jak z suszarki' mozna testowac latawca na 'przyjmowanie szkwalow' 8)

Wróć do „Forum Główne”