przemass pisze:Drogi Bobku...
A JAK długo stałeś z kursantami w wodzie zanim zaczęli startować sami latawiec i w jakim wietrze?
Bo ja wszedłem do wody wtedy kiedy już siadało, a TY sam miałeś problemy z utrzymaniem ślizgu na Ozonie - bardzo dobrym latawcu PRZECIEŻ.![]()
Poza tym MOI kursanci byli ludźmi z eventu firmowego, po godzinnej teorii i 20 minutach latania komórką na brzegu. Patrząc z brzegu widzieliśmy doskonale, jak twój kursant kilkakrotnie nieudanie startuje kite ( bodajże 666, nie pamiętam dokładnie..) z wody. Nikt sam z siebie nie umie wystartować 7m przy słabym wietrze, dlatego też zademonstrowałem całą akcję dziewczynom 2-3 razy, po czym udało im się osiągnąć sukces.
Niestety całe szkolenie obliczone było na pokaz kitesurfingu jedynie, dlatego nie można było na 2 osoby poświęcić więcej niż 2 godziny.
Jestem zdania że Waroo '08 startują z wody BARDZO DOBRZE, widać zdecydowaną przewagę w stosunku do zeszłego roku, podobnie jak na plus zaliczyć można rezygnację z listew, zmiany w punktach podpięcia linek sterujących itd. itp.
Jak sam twierdzisz, jestes nastawiony anty, czyli W OGÓLE nie jesteś obiektywny - przepłyń się proszę, postartuj sobie z wody a dopiero potem pisz cokolwiek. Bo mogę Ci tu też w ramach "konkurencji" napisać że Wasz e latawce startowały "z dupy" - tylko po co
Tak więc nie żebym coś miał ale, ja pływałem na bestach

Dlaczego nie utrzymywałem wysokości na ozonie? Może dlatego że tyle ważę ( 95kg ) i może dlatego że wiało naprawde mało, a pływałem na ozone sport 9? mimo wszystko startowałem po pociągnięciu linki sterującej, a Ty musiałeś startować tak jak stare C,

A co do startów Evo uważam że startują baaaaardzo dobrze ;>
A może źle ? ciągniesz linke sterującą, i on sam startuje... Nie faktycznie, lepiej sobie pobiegać troszke, wygląda lepiej

a na NHP pływał Tomek Lebecki

To kto słabo startował? Moi kursanci czy on?