Wichard vs. Konkurenci

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post24 wrz 2004, 01:31

Hej, używam czasami takiego karabińczyka wyczepnego, ale do deski, z tym że mój jest wykonany z jakiegoś tajemniczego stopu, podobno tytanowy (kosztował mnie ok. 80zł dwa lata temu - dwa razy droższy niż ten badziew co na zdjęciu) i był sprowadzany przez ruskich zawodników żeglarskich do naszego kraju - a kupiłem go w sklepie żeglarskim w porcie jachtowym w Gdyni. Więc podczas jakichkolwiek zawodów należy takich zawodników poszukać i zrobić mały handelik.[/code]

Awatar użytkownika
chinol
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2004, 20:41

oczywiście chodzi o to zdjęcie z czerwoną kulka Doctore bo to drugie to wichard :roll: ta szekla kosztowała mnie jakieś 25 zł w sklepie żeglarskim ale można ja chyba urzywać do przyczepiania się na trapezie w katamaranach itp

Awatar użytkownika
Sajk
Deska: RRD
Latawiec: North Rebel 11m 2013
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2004, 00:46

Dołączam się do przeciwników zwykłych szekli i karabińczyków!
We wtorek (dzień z trzęsieniem ziemi i mocnym wiatrem jak na 13m2 i kitera, który swą przygodę z kitem zaczął 2 miesiące temu) miałem taką sytuację, że już nie dałem rady... i będąc bardzo blisko lądu postanowiłem się wypiąć... Gówno! To małe kółeczko łączące szeklę ze sznurkiem i czerwoną kulką pod wpływem szarpnięcia rozgięło się jakby było jakimś drucikiem z cyny albo innym miękkim shitem. Na szczęście bar RRD (nie wiem, może inne też) jest tak zbudowany, że leash jest podłączony do jednej z linek i co mi zostało... ciągnłaem za leasha, potem za linke (sie wrzynała cholera w łapy), aż latawiec jakimś cudem przestał łapać wiatr...
Teraz to wspominam spoko i w ogóle czuje się jak gość, że miałem przygode na kicie, ale prawda jest taka, że zabezpieczenia są po to, żeby były pewne!
Mam nadzieję, że Wichard się sprawdzi...
Pozdrawiam!

Wróć do „Forum Główne”