Gdy stoper ball odsuniesz maksymalnie to bar zdepowerowanego kite'a zatrzymuje się praktycznie przy bloczku tak

A jeśli wypniemy się na leash to linka depowera się wydłuży tak

Ale bar się i tak zatrzyma przy bloczku tak

To gdzie ten depower

onzo pisze:Ale czekajcie bo ja też mam wrażenie, że tutaj nie ma żadnego double depower.
Gdy stoper ball odsuniesz maksymalnie to bar zdepowerowanego kite'a zatrzymuje się praktycznie przy bloczku tak
A jeśli wypniemy się na leash to linka depowera się wydłuży tak
Ale bar się i tak zatrzyma przy bloczku tak
To gdzie ten depower![]()
![]()
kamac pisze:Przykro mi ale nie masz racji. Wydłużona linka nośna powoduje to że faktyczny punkt zatrzymania baru jest taki, że latawiec praktycznie jest zawieszony tylko na krawędzi natarcia właściwie bez udziału linek sterujących.
przemass pisze:No to teraz wyobraź sobie, że bar odjechał Ci na jeszcze jedną długość linki depower. Co się stanie? Nawet w warunkach znacznego przezaglowania kite podobnie straci moc i spadnie. Istotą rozwiązania jest taka zmiana stosunku linek nośnych do sterujących, aby kite stracił moc.
onzo pisze:Nie będą bo bar zatrzyma się dokładnie w tym samym miejscuWłaśnie o to mi chodzi - nic się nie zmienia w kwestii długości linek sterujących i środkowych bar i tak dojeżdża do bloczka, krętlika, czy trymera - jest maksymalnie zdepowerowany ale nic więcej. Nawet jak dowiążesz sobie tam 10m linki to nic się nie zmieni. Musiałbyś umożliwić odsunięcie się baru dalej, a tutaj tego nie ma imho.
Ziomek. pisze:rożnica przy podpięciu do chikenlooppa (suicide) a do kółeczka depowera
jest taka
że JEŚLI mamy zaciągniety Stopper![]()
a osobicie w 99% przypadków MAM zaciągnięty
to stopper NIE odjedzie
pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości