Czy admin powinien mianować moderatora?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

CZy admin powinien mianować moderatora??

tak! - uzasadnij odpowiedź
32
74%
nie! - uzasadnij odpowiedź
11
26%

Liczba głosów: 43

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post24 lis 2006, 13:46

Prawda jest taka że to forum ma dziwną specyfikę, ale to nie spam a ludzie ją tworzą...

Spam faktycznie trzeba wywalać i jakiś moderator by się przydał.

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2006, 14:23

__kater__ pisze:Prawda jest taka że to forum ma dziwną specyfikę, ale to nie spam a ludzie ją tworzą..

nie znam się na tym od strony technicznej ,ale gdyby udalo się w jakikolwiek sposób zablokować spam i nie mieszać do tego moderatora, byłoby to rozwiązanie zachowujące status quo tego FORUM ,w tym także jego
specyficzną ,niepowtarzalną atmosferę pewnego LUZU , spontaniczności i nieprzewidywalności która mnie osobiście bardzo odpowiada ....... :roll:

.....ale możliwe ,że takie rzeczy to tylko w Erze :shifty: :wink:

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post25 lis 2006, 10:18

Właśnie zaprezentowałeś kawałek tej niezrozumiałej dla mnie atmosfery niemającej nic wspolnego z Luzem...

Polega ona na tym, że jak juz ktoś coś napisze to tylko po to żeby pojechać drugiego zdanie...

Jeśli chodzi o spam, to bez moderatorów nic się nie zrobi ale da sie Pabla zrozumieć - bo niby komu da prawa ingerencji w treść forum?

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post25 lis 2006, 12:21

__kater__ pisze:Właśnie zaprezentowałeś kawałek tej niezrozumiałej dla mnie atmosfery niemającej nic wspolnego z Luzem...

Polega ona na tym, że jak juz ktoś coś napisze to tylko po to żeby pojechać drugiego zdanie...

ehhhhhh,szkoda słów :doh: :roll: początkowo chciałem coś odpowiedzieć ,ale.............. już mi się nie chce :think: i....... NIE muszę :!:

stać mnie na ten luxus :lol:

..a z drugiej strony dobrze ,że są tak skrajne opinie :think:

różnorodność wzbogaca :?: ...no nie zawsze,tylko czasami :!:

PS: w końcu, jak mówią; jeden lubi pomarańcze ,a drugi jak mu nogi śmierdzą :wink:

tak ,że bez nadmierniej przesady z tą różnorodnością :wink:

pozdrowienia , ...... spaaaadaaaaaaam stąd;pa :hand:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 lis 2006, 16:41

__kater__ pisze:bo niby komu da prawa ingerencji w treść forum?

jest kilka osob które proponowaly to juz dawnooooo temu jak spam jedynie pojawial sie za sprawa kolegii Cubano (ktorego pozdrawiam i gratuluje ogarniecia sie ;) ) oraz jeszcze wczesniej za sprawa tajemniczej postaci, o ktorej pamietaja pewnie tylko nieliczni ;)

Awatar użytkownika
M4uRy$
Kontaktowanie:

Post26 lis 2006, 01:32

Na moim forum szkolnym, na którym jestem moderatorem istnieje coś takiego jak OSTRZEżENIA!!! Pięć takich ostrzeżeń i użytkownik wylatuje !!!

.

Post26 lis 2006, 20:47

I co?? Jest be-be nie bawisz się z nim w jednej piaskownicy?

Awatar użytkownika
galileo70

Post26 lis 2006, 21:14

Zajeb.. dzisiaj wygląda Kto/Gdzie/Kiedy. Jestem obiema ręcyma za moderatorami w ilości przynajmniej pięciu. Pod warunkiem, że będzie im się chciało spam wywalać.

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post26 lis 2006, 22:52

na swiecie jest podobno tylko 200 ludzi odpowiedzialnych za spamy :shock: wylapac ich trzeba a do tego czasu niech moderator sprząta jak chce ja jestem za :thumb:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post27 lis 2006, 07:39

kowal pisze:na swiecie jest podobno tylko 200 ludzi odpowiedzialnych za spamy :shock: wylapac ich trzeba a do tego czasu niech moderator sprząta jak chce ja jestem za :thumb:

spamerem jest każdy, kto korzysta z funkcji prześlij do wszystkich dostając głupiego maila i puszczając go do wszystkich znajomych nie kasując poprzednich adresów e-mail zawartych w tym liście. A takich osób są miliony. Do tego sa strony z oprogramowaniem dla debili, na których to można znaleźć robociki do rozsyłania spamu itp itd. Gdyby to rzeczywiście było 200 ludzi to już dawno by ich nie było.

A to że KF ma swój urok przez to że nie mam moderatorów i żadnych zakazów (prawi - robi różnicę) to wiem i mi się to terz podoba, ale jak sprawdzam KTO gdzie kiedy a tam 3 posty użytkowników i 30 postów robota to się denerwuję z deka, to samo jest w off-topic i we wszystkich innych działach. Dla tego jestem za możliwością usuwania takich postów i ich autorów z forum, reszta niech zostanie po staremu.

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post27 lis 2006, 08:20

tez mi sie to wydawalo niemozliwe ale napisalem to co slyszalem w radiu BIS (moze podali 200 najb aktywnych) liderem spamow jak mowili jest Aleksej Poliakow z za naszej wschodniej granicy wiedza gdzie mieszka itd. ale widocznie nie jest to karalne nie wiem nie znam sie
pozdrawiam

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post27 lis 2006, 10:49

jest to karalne, przynajmiej w Polsce, ale jak jest na wschodzie to sie nie wypowiem. Co do spamu mailowego, to nie uzywanie programow microsoftu pewnie by pomoglo...a co do forum to moznaby sprobowac, aby byl zakaz wypelniania pola www przed rejestracja, bo chyba wiekszosc botow je wypelnia, ale nie probowalem tego..

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post27 lis 2006, 14:03

my sobie tak tu dyskutujemy a ciekawe co z tego wyjdzie??? Puki co nasz admin Pablo nie właczył sie do dyskusji...ciekawe dlaczego?? moze dlatego ze nie ma czasu wejsc na forum a co za tym idzie nie ma czasu na usówanie tych smieci. Wniosek?? Trzeba mu pomóc i mianować kilku moderator... :roll: :?: :idea:

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej

Post27 lis 2006, 14:59

Zimoch pisze: Trzeba mu pomóc i mianować kilku moderator... :roll: :?: :idea:

:roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Kontaktowanie:

Post28 lis 2006, 20:09

:evil:
źle się dzieje na forum :evil:

spam rządzi i niema komu zrobić z tym porządku..

Wróć do „Forum Główne”