Książka: Kitesurfing - bezpieczny i łatwy by Piotr Kunysz

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post03 maja 2008, 21:58

Rysiopysio pisze: , jesteśmy wciąż zawistni. (przepraszam nie wszyscy - na szczęście)
Widać to po złośliwościach i umniejszaniu wagi wysiłku i pracy Pana Kunysza.
Panowie książka Pana Ziomka była i jest fantastyczna , ale nie dowiedziałem się prawie nic więcej , czego bym się nie dowiedział z internetu - o historii, technice, teorii etc. Książka Pana Ziomka była dla mnie o tyle cenna , ze znalazłem to wszystko w jednym miejscu i duże brawo za to jesteś pierwszy - ale nie ostatni
Książki Pana Kunysza nie widziałem , ale sadze , ze na pewno nie odbiega poziomem książki Pana Ziomka. wiec brawo - o co chodzi ?

Jak nie czytałeś, to po h*j się odzywasz? ^^ Jestem świeżo po przeczytaniu obydwóch lektur, i... czułem się jakbym czytał to już kiedyś...(mowa o książce singx) "replay"... Jakieś różnicy nie czułem specjalnie, poza lekkim dostosowaniem do ozonka, i większymi umiejętnościami ridera (Murphy, szacuneczek)....

Jakie ku*wa młode pokolenie? Są w tym samym wieku, albo singx jest starszy (nie pamiętam dokładnie)

Może jednak dalej rzadko się na kf odzywaj... ^

Singx, jak tam profesura? ;] publikacja o tematyce kite..? Przyjmą? :twisted:

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post04 maja 2008, 13:19

proferura z kita to nic
na akademi rolniczej mają profesorów od "buraków leśnych" i "dojenia byków..."

a tak serio mniej więcej tak nazywają się ich katedry... Dostarczałem tam rozwiązania informatyczne do badania stochastycznych odchyleń bzyczenia / poruszana pszczół w ulach na podstawie czego stwierdzali ich choroby... i można być profesorem od pszczółek koni krów czy baranów... to czemu nie od kajta... :twisted:

wracając do tematu, jeśl ktoś widzi problem w tym, że książka singxa łamie gjakeś prawa to niech podejmnie odpowiednie kroki prawne a nie się rzuca. Jeśli tego nie robi to widocznie nie ma ku temu podstaw. W przeciwnym razie radzę uważać bo zawsze druga strona moze pozwać o "dobre imię"

Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post04 maja 2008, 19:00

Jestem na forum od roku i zastanawiam się dlaczego albo ktoś atakuje Ziomka albo on atakuje kogoś :lol:. Zauważyliście ile tematów się wokół tego kręci? Czy to swojego rodzaju reklama ? :lol:

Zamiast się wspierać to się napier.... bez sensu.

Howgh

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2008, 21:50

bitter pisze:Jestem na forum od roku i zastanawiam się dlaczego albo ktoś atakuje Ziomka albo on atakuje kogoś :lol:.

odpowiedź na TO pytanie jest akurat bardzo oczywista :idea:

zrywam się z jałowej dyskusji
i idę "podejmować kroki" :wink:

Awatar użytkownika
domino
Kontaktowanie:

Post04 maja 2008, 21:53

A może jednak powrócimy do tematu książki i jej zawartości?... :?: :!:

Przeczytałam od deski do deski :D gratulacje - jest super :lol: treść bardzo bardzo dobra i obszerna, fantastyczna szata graficzna.

Podczas Kite Jamboree książka cieszyła się b duzym zainteresowaniem!!!

A "donkey dick'a" można również nazwać przetyczką do chicken loopa :wink: czy znacie inne dobre określenia?

pozdro
piszcie o zawartości ksiązki, bo chyba o to tutaj chodzi :wink:

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post04 maja 2008, 22:26

czesc Domino :)

milo cie widziec :D gratulacje zajawki z kitesgirls.pl

pzdr

JW

mazar
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post04 maja 2008, 22:33

[quote="Ziomek."][
zrywam się z jałowej dyskusji

i dobrze... jak się nie ma obiektywnych :idea: argumetów to lepiej nie obrażać innych

pozdro

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2008, 23:11

domino pisze:A "donkey dick'a" można również nazwać przetyczką do chicken loopa :wink: czy znacie inne dobre określenia?
:wink:

...może "chicken fiutek" - tak swojsko :D

Rysiopysio
Kontaktowanie:

Post05 maja 2008, 08:47

Zed92 pisze:Jak nie czytałeś, to po h*j się odzywasz? ^^ Jestem świeżo po przeczytaniu obydwóch lektur, i... czułem się jakbym czytał to już kiedyś...(mowa o książce singx) "replay"... Jakieś różnicy nie czułem specjalnie, poza lekkim dostosowaniem do ozonka, i większymi umiejętnościami ridera (Murphy, szacuneczek)....

bo jak sie czyta obie jedna po drugiej - to sie zdarza - a tak wogole to czego sie spodziewales - ze w nowej ksiazce to deska bedzie latac, a latawka plywac i to wszystko na jednej lince ?
PS w podpisie na dole tej modrosci cos sobie wpisal (tej o poziomach i znizaniu) brakuje literki - psuje calosc

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2008, 09:20

A wiecie :?: Ja bym chętnie zrobił sobie porównanie obu książek. Książkę Piotra Kunysza (z SIGNX) będę mógł przeczytać jakoś w tym tygodniu, ale chętnie bym przeczytał też to co napisał Ziomek. POnieważ ceny książek (szczególnie Ziomka) są duże to jakby ktoś miał i nie potrzebował w najbliżsyzm czasie to chętnie pożyczę na jakiś wieczór albo dwa. Jak przeczytam to coś napiszę, ale nie chcę czytać tylko jednej żeby zostać obiektywnym.

Osobiście nie mam nic do/przeciwko ani za jedną ze stron, więc jest mi .... kto pisze lepiej ;)

__kater__

Post05 maja 2008, 09:29

onzo pisze: POnieważ ceny książek (szczególnie Ziomka) są duże

:shock: :shock: :shock: :shock:

Były duże, bo to był towar nieosiągalny i dostosowała się cena do wielkości podaży ale teraz cena jest mocno konkurencyjna więc piszesz "byzydury"

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post05 maja 2008, 10:24

63zł za książkę, która (najpewniej poza wartościami poznawczo-sentymentalnymi) nie będzie dla mnie bardziej przydatna - to jest mimo wszystko dosyć dużo :?

__kater__

Post05 maja 2008, 11:17

całe 4 zeta różnicy masakra... faktycznie "szczególnie duża ta cena za pozycje Ziomka"
Ziomek, czas zwijać interes...

ale mam wyjście z tej trudnej sytuacji. Jak będziesz sprzedawał latawice po trzy koła+ to rób obniżkę na całość 5zł. Pewnie biedni kiterzy docenią ten gest 8)

Onzo, bardzo Cię proszę, zachowaj obiektywizm, nie pisz ze coś ma szczególnie wysoką cenę jak w zasadzie nie różni się od pozycji konkurencji. Twoje zaplecze wiedzy kitowej mniemam jest bardzo duże, pewnie wyższe od mojej ale takie wstawki są naprawdę lipne.

dodano
hmm teraz dopiero zauważyłem, że za książkę Ziomka płacimy mniej nie 63 a 55... Wiec w ogóle nie widzę sensu twojej wypowiedzi...

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post05 maja 2008, 15:33

Ale o co Ci chodzi :?: Widziałem wcześniej książkę Ziomka za grubo ponad 100zł a teraz widziałem za 63 zł stąd napisałem, że "ceny książek (szczególnie Ziomka) są duże". Nie napisałem, że książka Kunysza jest tańsza, droższa. Może aktualnie już nie jest, a może jest. W tej chwili po wpisaniu w allegro wyskoczyło 55 + 8 za transport za książkę Darka Ziomka. Dla mnie to nadal dużo za książkę, którą się czyta jeden raz w życiu. Dostęp do książki Kunysza akurat mam więc nie muszę płacić.

TAK NAPRAWDĘ NIE MA TO ZNACZENIA - jak przeczytam to dopiero będzie można powiedzieć, która z nich jest, albo nie jest warta swojej ceny. Narazie żadna nie jest.
Chcę być obiektywny, spojrzeć okiem osoby, która już jako tako pływa i trochę osób nauczyła pływać, ale jak widzę to z Wami można się spierać nawet o cenę.

Tak więc odpuść sobie bo naprawdę nie po to (chyba :roll: ) jest ten topic :hand:

__kater__

Post05 maja 2008, 15:45

onzo pisze:Ale o co Ci chodzi :?: Widziałem książkę Ziomka za grubo ponad 100zł stąd napisałem, że "ceny książek (szczególnie Ziomka) są duże". Nie napisałem, że książka Kunysza jest tańsza, droższa. Może aktualnie już nie jest - nie trafiłem na tę stronę. W tej chwili po wpisaniu w allegro wyskoczyło 55 + 8 za transport. Dla mnie to dużo za książkę, którą się czyta jeden raz w życiu. Dostęp do książki Kunysza akurat mam więc nie muszę płacić. NIE MA TO ZNACZENIA - jak przeczytam to dopiero będzie można powiedzieć, która z nich jest, albo nie jest warta swojej ceny. Narazie żadna nie jest.
Chcę być obiektywny, spojrzeć okiem osoby, która już jako tako pływa i trochę osób nauczyła pływać, ale jak widzę to z Wami można się spierać nawet o cenę.

Tak więc odpuść sobie bo naprawdę nie po to jest ten topic :hand:

hmmm wszyscy porównują dwie pozycje i starają się nagminnie podkreślić zalety jednej albo drugiej, więc pisząc że jedna jest bardzo droga w domyśle odczytałem ze druga musi być tańsza, to że masz ją z inne go źródła trzeba było zaznaczyć bo wygląda to jak faworyzowanie lub jako kolejny pusty argument.

może masz racje ze trzeba odpuścic. Ziomek sam sobie zadba o swój interes prawny co zresztą delikatnie zasygnalizował. Jak sam odpuści (a jak twierdzi ma podstawy by nie ) to jest frajerem.

Mnie osobiście wkurzają takie najazdy przydupasów ziomka albo singsa (często bez ich wiedzy pewnie) w sumie tylko to "atakuje" ze swojej strony.

Wróć do „Forum Główne”