PILNE - Mistrzostwa Polski Racing 2011 - ZMIANA TERMINU

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
kitemobile
Deska: Nobile
Latawiec: Nobile

Post28 lip 2011, 23:18

Kaunertal pisze:Wracając trochę do sedna, czyli zawodów, związków, organizacji... jako że sporo było analogii do innych sportów, gdzie jedną z najtrafniejszych jest snowboard z wielu powodów, wrzucam artykuł o decyzji Pauliny Ligockiej, ku przestrodze:

http://transferpaulinaligocka.blogspot.com/2011/07/pismo.html

Polski Kitesurfingu nie podążaj tą drogą!

ja pierdziule ! no nieźle :clap: :clap: :clap:
to było do przewidzenia, ale jak sie wczytacie (a warto) w dokumenty http://transferpaulinaligocka.blogspot.com/2011/07/korespondencja-z-trenerka-kn-propos-io.html to chyba jednak nie warto do konca obarczać związki, choc ... . polityka państwa jest tragiczna :cry: :cry: - napisane jest ze na szkolenie w 2010 roku było 280 tyś a w 2011 dają panstwo daje tylko 70 tys.
CO, KOGO i JAK mozna wyszkolić do Igrzysk za 70 tyś. PARANOJA :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2011, 23:19

ale szambo ! :doh: :doh:

tak rozp*** snb i jego potencjał
http://www.sport.pl/zimowe/1,64996,1002 ... miec_.html

http://www.tvn24.pl/12694,1712145,0,1,n ... omosc.html

mam nadzieje że tu (kite) rozsądku nie braknie, bo bedzie kolejny taki kejs. związki sportowe w Polsce maja jakąś dziwną tendencje do degeneracji. :naughty:

Awatar użytkownika
Adam S
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 07:23

Istotna informacja dla zawodników, którym w startach w zawodach nie przeszkadza rąbek u szortów:
http://pskite.pl/index.php/news/74-informacja-dot-zawodow-mp-w-juracie.html

enorwi

Post29 lip 2011, 08:02

W związku z powyższym, Zarząd w porozumieniu z organizatorem ustalił, iż:

- do zawodów MP zostaną dopuszczeni wszyscy zgłoszeni zawodnicy

- zawodnicy, którzy nie wykupili ubezpieczenia za pośrednictwem PSKite, podczas rejestracji będą musieli okazać dowód posiadania ubezpieczenia (polisę) OC obejmującego start w zawodach

Mamy nadzieję, że dzięki temu wzrosną zarówno frekewncja na zawodach, jak i ich poziom bezpieczeństwa. Jednocześnie zapewniamy, że decyzja Walnego będzie miała odzwierciedlenie w regulaminie zawodów na następny sezon.

... a jednak :clap:
Tylko, ze...
...po zasięgnięciu opinii organizatora i dodatkowych konsultacjach z Członkami Stowarzyszenia, Zarząd PSKite stwierdził, że...

... wychodzi na to, ze ten temat i masa niezadowolonych osob/postow nie miala na ta decyzje wplywu :wink:

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 10:18

Po co w ogole 500 zl dla freestyle'u??? Trzeba bylo dac 5000 dla rejsu....

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post29 lip 2011, 10:52

Uuuu spora dysproporcja, ale takie prawo organizatora. Widocznie lobby race lepiej działa i więcej osób w tym teraz startuje. Gratuluje wreszcie przyznania się do błędu w związku z decyzją, że osoby nie zrzeszone w PSKite nie mogły startować. Szkoda tylko, że mogliście tym zniechęcić parę osób do swojego stowarzyszenia.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 10:59

MatDe pisze:Po co w ogole 500 zl dla freestyle'u??? Trzeba bylo dac 5000 dla rejsu....

Sytuacja chyba zaczyna wygladać analogicznie jak w snowboardzie, czego skutek poznaliśmy wczoraj :) Tyczki zamiast freestyle :) A ciekawe co ciągnie ludzi do kitesurfingu właśnie ??

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 11:28

Smokie pisze:
MatDe pisze:Po co w ogole 500 zl dla freestyle'u??? Trzeba bylo dac 5000 dla rejsu....

Sytuacja chyba zaczyna wygladać analogicznie jak w snowboardzie, czego skutek poznaliśmy wczoraj :) Tyczki zamiast freestyle :) A ciekawe co ciągnie ludzi do kitesurfingu właśnie ??

Nie kumam, przecież tu tylko chodzi o wyrównanie pól nagród.... Na race zawsze był jakiś znikomy % a z uwagi na rosnącą popularność dołożyli kilka groszy.....

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 11:58

Jurgen pisze:
Nie kumam, przecież tu tylko chodzi o wyrównanie pól nagród.... Na race zawsze był jakiś znikomy % a z uwagi na rosnącą popularność dołożyli kilka groszy.....

a JAKIE są OBECNIE obie pule po tymże "wyrównaniu" ??

pzdr

Jurgen
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 12:07

Ziomek. pisze:a JAKIE są OBECNIE obie pule po tymże "wyrównaniu" ??
pzdr

Przed wyrównaniem według regulaminu było 70% Freestyle, 30% Race z całkowitej: "Pula nagród Pucharu Polski i Mistrzostw Polski FORD KITE CUP 2011 wynosi 95 000 PLN (w tym kwotę 45 000 PLN stanowią nagrody pieniężne, a wartość nagród rzeczowych wynosi 50 000 PLN)." ..... "Pula nagród przypadająca na poszczególne edycje: 10 000 PLN stanowią nagrody pieniężne"

Teraz wszyscy odpalamy excela.....

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 13:59

Jurgen pisze:
Teraz wszyscy odpalamy excela.....

w głowie mam Excella :hand:

czyli wynika z tego , że na Race przewidziana jest spooroo wyższa pula finansowa..

osobiście nie uważam tego rozwiązania za rozsądne ani sprawiedliwe..

pzdr

Jurgen
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 14:28

Ziomek. pisze:czyli wynika z tego , że na Race przewidziana jest spooroo wyższa pula finansowa..

Jak dla mnie to obie pule na dany tour zawodów są teraz równe.... Stąd te 500 na FS.

Dotychczas z 10tys na zawody szło 7 tys na FS i 3 tyś na Race (70% i 30%)

Teraz dodali 0,5 do FS czyli 7,5 tyś FS

Do Race dodali 4,5 więc 3 + 4,5 = 7,5 tyś

no chyba że się mylę ;)

Biorąc pod uwagę że na ostatnich zawodach ilości zawodników w konkurencjach FS i Race były zbliżone to takie rozwiązanie wydaje się być ok.... nie mówiąc ani słowa o Race lobbingu w PSKite :)

PusieK
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post29 lip 2011, 14:49

Ziomek. pisze:
Jurgen pisze:Teraz wszyscy odpalamy excela.....

w głowie mam Excella :hand:
czyli wynika z tego , że na Race przewidziana jest spooroo wyższa pula finansowa..
osobiście nie uważam tego rozwiązania za rozsądne ani sprawiedliwe..
pzdr

To chyba jakąś starą wersje masz... ale spoko Ty prawie zawsze piszesz głupoty.. - WYBACZ - nie mogłem się powstrzymać.. spooroo wyższa.. :lol: :lol: :lol:

Po wypowiedzi Mata, PSKite ucichło i zmieniło stanowisko.. jednak to forum nie jest na samym dnie.

Pozdro

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 15:46

Dyskusja bardzo zywa, tylko nie wiem czemu bardzo aktywnie udzielaja sie osoby, ktorych to za bardzo nie dotyczy!? Nie bede przytaczal tu wszystkich argumentow, ale poziom freestylu jest mierny na zawodach. Za swoj poziom freestylu sie wstydze- w tym roku bylem kilkanascie razy na sesji freestylu. Na ostatnich zawodach zajalem 4 miejsce wygralem 600 zl walczylem i nie bylo mi latwo, ale satysfakcji zbyt duzej z tego nie mam. Oczywiscie jestem zadowolony ale duzo wiejecej radosci daje mi wyniki i mniejsza kasa, za godziny spedzone na treningu i wyscigah race. Niestety moj poziom we freestylu poszedl w dol, ale poziom na zawodah freestyle tez. Oczywiscie jest swietnia przygotowana czolowka, ale gdzie reszta? Ja wiem ze moi koledzy (mam nadzieje ze potej wypowiedzi beda nimi nadal) trenuja za granica, aby klepac zawody. Ok tylko mam nadzieje, ze zdaza za nim zawody nie skoncza sie, bo jest na nich 10 freestylerow. Nie mam nic przeciwko freestyle bo sam sie caly czas tym zajmjuje, jednak ostatnio stwierdzam ze w tym roku freestyle na zawodach umiera, w przeciwienstwie do race'u. Na te chwile freestyle chcialbym zeby byl dla mnie, a zawody zostawiam na race, bo plywanie na desce race bez udzialu w zawodach jest mniej rozwijajace niz onanizowanie sie:)

Przepraszam za nieskladna wypowiedz z bledami, bez polskich liter ale pisze z telefonu

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post29 lip 2011, 16:41

PusieK pisze:To chyba jakąś starą wersje masz... ale spoko Ty prawie zawsze piszesz głupoty.. - :lol:

no możliwe że mam starą wersję, ale za to ty jesteś pierdołą do potęgi Pisiek :idea:
..ale tacy też są nam potrzebni :hand:

Wróć do „Forum Główne”