Bezstrapowcy

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2012, 08:02

Pierwsza zaraz po zdjeciu oodciazyles deske przednia noga i Ci uciekla. Na drugiej mozna bez problemu to wyladowac bez lapania deski

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post31 sty 2012, 10:57

BraCuru pisze:Pora odświeżyć temat no chyba że unstrap is dead?

No nie jest dead... poczekaj aż lód puści i wyskoczymy w kolorowych szortach unstrapować płaskie "wodzia" zatoki puckiej;)

żarcik off course :]

pozdr
Lussik

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2012, 11:06

Obrazek

Tu mi sie nie podoba, ze stoisz na palcach przedniej nogi i przez to nie wciskasz dobrze deski.
Brawo za to, że wreszcie oderwałes sie do rejsu i po dluzszej przerwie cos znowu rzezbisz :thumb:

"Na zachete" dodam tyle, ze Aktualny MŚ z Cabo Airton wygrał na Mauri na spontanie, nie trenucjac w ogole w takich warunkach z lewą fala.
Powiedział, ze to poprostu jego strona i dopiero na miejscu pierwszy raz wbijał się w tuby w ta strone, nie liczac oczywisice tub na druga nogę, jakie ma w domu na Precie :wink:
Generalnie dzieciak jeździ tak ostro i robi takiego bottom turna, jak top ASP :shock:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post31 sty 2012, 11:29

mozna bez problemu to wyladowac bez lapania deski
ty ladujesz bez problemu takie skoki :hand: :wink: moim zdaniem normalni zawansowani jakies 10% w tym ukladize ktory jest na fotce ale pewnie sie Markowi udalo bo po co by wstawial :lol:

Awatar użytkownika
dun
Dostał piwko: 1 raz

Post31 sty 2012, 16:08

Fajne fotki :thumb:
strzelam - obie

Smokie
Kontaktowanie:

Post31 sty 2012, 17:40

rolnik pisze:
mozna bez problemu to wyladowac bez lapania deski
ty ladujesz bez problemu takie skoki :hand: :wink: moim zdaniem normalni zawansowani jakies 10% w tym ukladize ktory jest na fotce ale pewnie sie Markowi udalo bo po co by wstawial :lol:

dobra może tu akurat nie bez problemu bo deske by pewnie zwiało ale jak się ja trzyma dnem do wiatru to sie sama nóg trzyma :)

Awatar użytkownika
rolnik

Post31 sty 2012, 19:09

się ja trzyma dnem do wiatru to sie sama nóg trzyma :)
wszystko racja ale zobacz jak wysoko ma kitea do tego wiadomo ze to cabrhina i do demonow szybkosci nie nalezy stad teoretycznie powinna sie odkleic od nog ale moglo sie udac

Crazy Horse
Kontaktowanie:

Post31 sty 2012, 19:50

rolnik pisze:wszystko racja ale zobacz jak wysoko ma kitea do tego wiadomo ze to cabrhina i do demonow szybkosci nie nalezy stad teoretycznie powinna sie odkleic od nog ale moglo sie udac

Chyba napisze do Daktery, żeby mi przeczytał ze zrozumieniem 8)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2012, 20:17

Oooo! W końcu jakieś ludzkie reakcje na Kf.pl :wink: :thumb:
W związku z tym, że moje zachowanie na fali wzbudziło tyle emocji to odpowiem po jurgenowsku czyli:
Niech opadnie ten medialny szum to wam wszystko mniej więcej opisze... :wink: :lol:
a nawet przedstawię filmiki z tych dwóch zdjęć.
(taki sobie żarcik)

PS. Smokie - nie umiem skoczyć z fali aby deskę trzymać nogami dnem do wiatru. W 100% gubię ją w ułamku sekundy.
Natomiast lecąc z deską pod stopami, pokładem do wiatru ląduję już wszystkie skoki poniżej 1m z fali i coraz częściej te 2-4 metrowe 8)
A loty trwają już nawet 4 sekundy :D :D :D
Mimo tego jestem cienki jak polsilver co widać po postach, bo jak do tej pory nikt mi nie dał szans na ustanie obu pozycji :idea: Dzięki za ściągnięcie mnie z orbity samozadowloenia na ziemię...

PS.Jeden taki lot skończył się 7 szwami na paluchu i chyba 5 na mojej potylicy :oops:

Crazy Horse pisze:Chyba napisze do Daktery, żeby mi przeczytał ze zrozumieniem 8)

Jak dla mnie tekst roku :lol:

PS.Dla wyjaśnienia :evil: :wink:
Wave - to miłość od pierwszego spojrzenia ulotnego jak Hookipa, Punta Preta, One Eye (wszystko zbyt odległe, zbyt nieznane)
Racing - to miłość z rozsądku popartego Sanatorium Resko, Zatoką, Bałtykiem (a wszystko na wyciągnięcie ręki).

Smokie
Kontaktowanie:

Post31 sty 2012, 22:32

BraCuru pisze:Natomiast lecąc z deską pod stopami, pokładem do wiatru ląduję już wszystkie skoki poniżej 1m z fali i coraz częściej te 2-4 metrowe 8)
A loty trwają już nawet 4 sekundy :D :D :D

To lecisz z wiatrem? Bo jakoś mi to nie trzyma...

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2012, 22:40

Smokie pisze:To lecisz z wiatrem?

Joł:
phpBB [video]

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post01 lut 2012, 00:12

Cześć Łukasz. Cieszy mnie fakt, że zdając sobie sprawę, że czegoś nie wiesz, zwracasz się z pytaniem publicznie do mnie. Nie jest to pierwszy raz, zapewne nie będzie ostatni.
Wal śmiało. Szczególnie gdy będą to pytania związane pływaniem na kite. FS, wave pytaj. Kto pyta nie błądzi :lol: .

Chętnie poznałbym zdanie przyszłych uczestników wave zawodów dotyczące techniki pływania wave. Intuicja nie zawsze mi tu pachnie profesjonalizmem. Dowodem różnego spojrzenia na problem prostego zdjęcia są różne zdania dla przykładu Pana z NZWK- wybacz Rolnik, ale Koniu mnie rozbawił, i samego Konia, który napisał, zapewne w histerii, że nic nie rozumie, to co napisał. Spróbuje więc i ja sie pomądrzyć.
1. Nie mam wielkich sukcesow w skokach bez sandałów. Ale logicznym sie wydaje, że odciążona deska leci sobie gdzie chce. Rolnik na zdjęciu zauważył, że kite jest wysoko co oznaczałoby osłabiony kontakt stóp z deską. Z tego powodu ustawianie jej pod kątem do kierunku lotu pozwala utrzymać z nią kontakt w fazie lotu. Zerwanie krawędzi automatycznie powoduje nadążanie deski, kitera i kite w tym samym kierunku. Wyobrażam sobie, że prawidłowym byłoby w fazie lądowania odpadnięcia deska z obniżeniem kite tak aby wymusić kontakt stóp - obciążenie -z deską. Wtedy "lepi" sie ona do stóp. Na filmie w czasie lądowania widać moment lądowania i nie jest on czysty. Chwilowy przestój z kitem w górze. Myślę, że Rolnik o tym niebezpieczeństwie myślał. Kite schodzi za wolno na dół, lużne linki, kłopot ze sterownością itp. Ale daleki jestem od tego aby wiązać to z kitem, a nie z techniką plywania lub np z za małą deską do siły wiatru, kierunkiem skoku w stosunku do wiatru, a nawet kąta wjazdu na falę i predkości najazdu. Mała deska, małe podwiewanie, słaby kontakt ze stopami itp.
2. Marku. Generalnie zazdroszczę. Gdybyś to Ty pływał tyle co ja, miałbyś już swoją falę na PP. Cóż. Pan Bóg nie wszystkim daje tyle samo talentu.
3. Rozwijając wątek zdjęciowo- techniczno- zajawkowy jako bardziej, przynajmniej na razie, sympatyczny prosze o odpowiedz:
co zrobi figurant :lol: / przypomniały mi się raporty MO/ ze zdjęcia :
Obrazek
a/ zrobi figure dalej
b/ zrobi pł figury
c/ nie zrobi figury
Dla zwycięzcy nagroda w postaci mojego zdjęcia ze Świętymi Mikołajami na Lanzarocie.

Awatar użytkownika
rolnik

Post01 lut 2012, 08:30

No tak fotka wygladala lepiej inaczej sobie to wyobrazilem . :clap:

Smokie
Kontaktowanie:

Post01 lut 2012, 11:54

Odpowiedź d) zmieni deskę oraz latawiec i spróbuje jeszcze raz ;)

Crazy Horse
Kontaktowanie:

Post01 lut 2012, 13:35

No i tutaj zdecydowanie A, bo widziałem teraz na Cabo jak Papa Dakti potrafi zawinąć przy zwrocie :clap: , gdyby aż tak dobrze zawijał na falach to bójcie się Mastersy na tegorocznych zawodach 8)

Wróć do „Forum Główne”