yanosik pisze:...a tak poważnie! Choć nie znam sie na pompkach do kejta (ale myślę, że pompka jak każda inna), to myślę że powinno pomóc WD40 lub jakiś olej (lub smar) przemysłowy, np. przekładniowy!!!
A najlepiej najpierw WD40 (do usunięcia nalotów i zatarć), a zaraz potem olej (lub smar).
Heeej!!!
...i myślę, że warto byś woził ze sobą trochę oleju (lub smaru) w strzykawce, na bieżące potrzeby!!!
Prezes pisze:Probowalem dotychczas mleczka do polerowania samochodu (bo lezy pod reka - w bagazniku) i efekt jest krotkotrwaly, zwykle juz za nastepnym razem pompka dziala z oporem. ?
Edi pisze:Pompka w marketach jest tania jak barszsz.
Nie wiem czy jest sens głowić się nad smarowaniem.
Przestaje działać => to nara..
Kupujemy nową i jest git...
wielbond pisze:ok
dzieki za wyczerpujace odpowiedzi, mysle ze smar teflonowy cz grafitowy zalatwi sprawe, jak to mowia nie posmarujesz nie pojedziesz, wiec smaru smaru i jazda,
Tak btw ciekawe czy posmarowana jakims smarem deska by byla szybsza, i staiwala by mniejsze opory, za pewne tak ale co by to dalo?
egon pisze: (oderwanie strugi i turbulentny przepływ bliżej rufy, więc płynęło się odrobinę szybciej). ...
Mariusz33 pisze:Na pewno tu pomoże elektrogumonapawarka z bulbulatorem kierując trubulętne pływy poprzeczne skierowane w zdłuż osi posuwu zwrotnego tłoka tak aby struktaura zewnętrzych molekuł gromadzących sie na tłoku była zawsze wilgotna i błyszczała jak skóra na jajach byka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości