Balon, kondon, komora glowna - jak to kurde skleic ?!?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
happyD
Kontaktowanie:

Post22 sie 2006, 17:34

Witam, jestem tu nowy. Plywac sie dopiero ucze. Moze moje pytanie bedzie banalne, ale musze to wiedziec. Otoz ostatnio strzelil mi balon w CO2, dziura byla tak duza, ze postanowilem kupic nowy. Wczoraj przyszedl... Wlozylem, napompowalem no i PEKL. Prawdziwy ze mnie pechowiec. Nie bylo widac zkrecenia przy pompowaniu, no ale strzelil. Oto moje pytania:

1. Czy ktos z Was wie czy jest jakas osoba, ktora zajmuje sie klejeniem. Prosilbym o jakis namiar.

2. Jakiego kleju uzywacie do klejenia?

Chcialbym sam sprobowac skleic, ale nie wiem jakiego kleju uzyc. Gdziec widzialem, ze patex jest dobry, ale jaki patex. Jest kilka rodzajow i nie wiem ktory.

Prosze, podzielcie sie ze mna swoimi doswiadczeniami. Bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam wszystkich!

Awatar użytkownika
Mimi
Kontaktowanie:

Post22 sie 2006, 19:43

Ja z braku wiatru ostanio troche bawiłem sie kondonami nie tylko w nocy... :lol:
Ale na powaznie to lepiej popros o włożnie tuby gdy juz ja kupisz... wtedy Ci nie peknie.
Moje osobiste doswiadczenia to szkoda czasu na zgrzewanie.. bo przy pierwszym crashu.. i tak peknie... w 90%... a nie ma nic gorszego niz siedziec na plazy w wietrzny dzien....
Mimi

Awatar użytkownika
dzygit

Post23 sie 2006, 08:26

Naprasuj łatkę z foli termoofsetowej PU która jest używana przeważnie do nanoszenia wzorków na tkaniny. Ja zrobiłem sobie z tego cały centralny odcinek tuby z wentylami i trzyma jak nowa. Musisz podłozyć w środku tuby kartonik i papier woskowy do wypieków zeby nie posklejać ścianek i połaczyć folię na zakładkę (2-3cm) żelazkiem do prasowania (też przez podłożony papier woskowy). W temperaturze 160 stC (coś pomiedzy ** a *** na gałce termostatu). Folia przykleja się skutecznie tylko od błyszczącej strony. Matowa nie klei się i nie można na nią naprasować powtórnie łatki. Kartonik można wyciągnąć ze środka przez wentyl (po zrolowaniu) lub pozostawić w tubie do przyszłych napraw.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
sabikor75
Kontaktowanie:

Post09 paź 2006, 13:18

A macie namiary na kogos, kto to dobrze i tanio robi?

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2006, 16:14

sabikor75 pisze:A macie namiary na kogos, kto to dobrze i tanio robi?

...dobrze robi :oops: :wink: Crazy Horse alias Pegaz,ale czy także tanio :?:

tego nie jestem pewien :roll:

..najlepiej sprawdź na www.pol20.pl i sama zadaj to "niedyskretne" :wink: pytanie

:hand:

Wróć do „Forum Główne”