Czy Handle Pass powinen byc najlepiej punktowany trikiem ???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 19:50

rolnik pisze:tez chce kor :cry: zystac z czatu

qrde a ja od jakiegos czasu nie moge wejsc na czat, na dole w ie pojawia sie "trwa otwieranie strony http...../chat" i doczekac sie nie moge zanim sie otworzy

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 20:02

Najczesciej problem rozwiazuje zainstalowanie javy ze stronki www.java.com

Windows XP na przyklad nie ma jej standardowo zainstalowanej i stad problem.

Jezeli to nie zadziala to jest jeszcze mozliwosc wejsc na czat przez inny link: http://polchat.pl/chat/?_room=www.kiteforum.pl

Jezeli o to zawiedzie to prosze o kontakt, nalepiej na GG ;-).

Pozdrawiam, :wave:
Pablo

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 20:47

Blekota pisze:Panowie dajcie na luz! proponuję zrobić dziś ok. godz. 21:00 meeteng na naszym Chacie - przy udziale szanownych członków naszego forum dojdziemy do jakiegoś porozumienia i wszystko wyjaśnimy :twisted:

A chat mi nie chodzi :(

Pablo
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 21:26

Moze to zadziala:

http://www.komputerswiat.pl/include/dow ... 1&rozwin=t

UWAGA: tylko przed instalacja nalezy odinstalowac wszystkie poprzednie wersje bo inaczej moga wystapic bledy

Poza tym, po zainstalowaniu nalezy restartowac komputer :!: :!:

Wersja instalacyjna maszyny javy napisana przez Microsoft. Plik zapewnia poprawną obsługę stron internetowych w przeglądarce Internet Explorer, zawierających aplety i elementy języka Java [np. czaty]. Wersja przeznaczona do instalacji w Windows 95/ 98/ Me/ NT/ XP.

Pablo
Kontaktowanie:

Post18 mar 2004, 23:54

Jezeli to wszystko nie pomoze, to na pewno powinien pomoc w takim razie update windowsa.

Ksiaze
Dostał piwko: 29 razy

Post19 mar 2004, 15:49

Adamski_Ustka pisze:Witam !
Cieszę że wywiązała się mała polemika w tym temacie.... Chodzi o to aby wykonanie tricku nie zagrażało naszemu bezpieczeństwu na wodzie a przy tym wyglądał on bardzo efektownie. Wykonanie podwójnego Handle Passa, a potem hamowanie ryjem w wodzie wygląda komicznie..

Sorry ale uwazam ze sie mylisz i to bardzo.. :naughty:
Nasz sport nazywany jest ekstremalnymdlatego ze triki sa/moga byc bardzo niebezpieczne :twisted:
obecnie na swiecie nagradza sie dynamiczna, agresywna,"niebezpieczna" jazde- power, wake style :twisted:
HP to trik trudny technicznie i moze byc niebezpieczny- dlatego jest wysoko punktowany :!:

Wykonanie podwojnego HP nawet z najgorszym ladowaniem to dla mnie Mistrzostwo Swiata a nie jak piszesz "komiczna Lyzwiarka"..

Ode Mnie-
duzy RESPECT dla kazdego kto choc odwazy sie sprobowac HP :notworthy: :notworthy: :notworthy:
i to proponuje- sprobujcie a potem komentujcie
Peace 8)

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 mar 2004, 16:14

O i taka odpowiedź bardzo mi się podoba. :D

Szymon

Post19 mar 2004, 17:12

Ksiaze pisze:Sorry ale uwazam ze sie mylisz i to bardzo.. :naughty:
Nasz sport nazywany jest ekstremalnymdlatego ze triki sa/moga byc bardzo niebezpieczne :twisted:
obecnie na swiecie nagradza sie dynamiczna, agresywna,"niebezpieczna" jazde- power, wake style :twisted:
HP to trik trudny technicznie i moze byc niebezpieczny- dlatego jest wysoko punktowany :!:

Wykonanie podwojnego HP nawet z najgorszym ladowaniem to dla mnie Mistrzostwo Swiata a nie jak piszesz "komiczna Lyzwiarka"..

Ode Mnie-
duzy RESPECT dla kazdego kto choc odwazy sie sprobowac HP :notworthy: :notworthy: :notworthy:
Peace 8)

Witam :D
trafiłeś w sedno :thumbsup:
Nic dodać :D
Respect dla tych, którzy popychają nasz sport do przodu :notworthy:

Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 mar 2004, 17:30

Ksiaze pisze:Nasz sport nazywany jest ekstremalnymdlatego ze triki sa/moga byc bardzo niebezpieczne :twisted:

Ode Mnie-
Peace 8)

pewnie że masz rację!

ale ten sport nazywany jest ekstremalnym nie tylko ze względu na tricki! Extrem zaczyna się od momentu kiedy wpinasz się z kajtem w trapez i startujesz go w górę!

chyba wszyscy pamiętają co stało się nie tak dawno w Holandii! i nie stało się To podczas tricku.

Apropos agresywnych, dynamicznych i niebezpiecznych tricków - to sprawa indywidualna co kto lubi i nie ma co o tym dyskutować.

kozi
Kontaktowanie:

Post19 mar 2004, 23:28

Po pierwsze nikt nie chce zeby sam HP wystarczyl zeby wygrac heat chodzi o to ze na przyklad best trik mozna wygrac hp a nie board passem.
Po drugie jezeli ktos sie juz przymierzal do HP to wie ze nie od razu sie go laduje a nawet probuje. Naprawde trzeba duzo pracy zeby nie bac sie przed kazda kolejna proba HP. Uwazam ze ten styl moze nie pasowac ale tylko w dwoch przypadkach jak ktos robi HP i go to nie bawi (i wtedy respet) albo jak ktos nie wie jak sie do tego zabrac i sie boi. :twisted:

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post19 mar 2004, 23:44

Maciek Kozerski pisze:Po pierwsze nikt nie chce zeby sam HP wystarczyl zeby wygrac heat chodzi o to ze na przyklad best trik mozna wygrac hp a nie board passem.
Po drugie jezeli ktos sie juz przymierzal do HP to wie ze nie od razu sie go laduje a nawet probuje. Naprawde trzeba duzo pracy zeby nie bac sie przed kazda kolejna proba HP. Uwazam ze ten styl moze nie pasowac ale tylko w dwoch przypadkach jak ktos robi HP i go to nie bawi (i wtedy respet) albo jak ktos nie wie jak sie do tego zabrac i sie boi. :twisted:

No i spoko - i to rozumiem :) W best trick mi nie przeszkadza, ostatecznie na pewno bardzo trudno jest się przełamać do hp - jak narazie w kiteroomingu, nad materacem nie odważyłem się :oops: I chociażby dlatego jest to najtrudniejszy jak dotąd trick

A jeżeli chodzi o heat - tu ma dla mnie bardziej znaczenie to o czym już wcześniej wspominałem - styl, zgranie w czasie, wysokość skoków, kombinacja tricków... Nie musi być hp, żeby wygrać.

Tak sobie teraz pomyślałem :arrow: czy ktoś próbował już hp z downloopem? Niekoniecznie z osób na grupie. W ogóle. Wiecie coś :?:

lokario

Post20 mar 2004, 00:42

Onzo pisze:
A jeżeli chodzi o heat - tu ma dla mnie bardziej znaczenie to o czym już wcześniej wspominałem - styl, zgranie w czasie, wysokość skoków, kombinacja tricków... Nie musi być hp, żeby wygrać.

Tak sobie teraz pomyślałem :arrow: czy ktoś próbował już hp z downloopem? Niekoniecznie z osób na grupie. W ogóle. Wiecie coś :?:

jesli chodzi o heat to na szczescie znaczenie ma to na co zwracaja uwage sedziowie i to co oni mysla na temat trikow (w tym hp), natomist nie ma znaczenia co ty o tym sadzisz i piszesz! bo przeciez sedzia nie jestes-na szczescie :twisted:
fajnie, ze zabrali glos maciek i lukasz, bo ich opinia jako tych co robia hp jest o wiele ciekawsza niz tych ktorzy ich nie robia a marza sie jakby robili potrojne :evil:

Pablo
Kontaktowanie:

Post20 mar 2004, 02:33

lokario pisze:jesli chodzi o heat to na szczescie znaczenie ma to na co zwracaja uwage sedziowie i to co oni mysla na temat trikow (w tym hp), natomist nie ma znaczenia co ty o tym sadzisz i piszesz!

Moim skromnym zdaniem, każda opinia jest ważna, zarówno laika jak i zawodowca. Z jednej strony, zawodnicy najlepiej chyba się orientują jaki trick jest najtrudniejszy i ile czasu musieli poświęcić na jego perfekcyjne opanowanie. Oczywiście trudno przyznawać taką samą ilość punktów za samą próbę wykonania HP, co za HP wykonany na siedmiu metrach wraz z perfekcyjnym lądowaniem. Z drugiej strony natomiast, nie można zapominać o spektatorach, którzy również są bardzo ważną częścią każdych zawodów kitesurfingowych. Myślę że nikt nie chce żeby HP stały się jedynie sztuką dla sztuki, a wykonanie trzech pod rząd było równoznaczne ze wstąpieniem na piedestał hierarchii kitesurfingowej, nawet jeżeli nie potrafisz nic innego. Abstahując od poziomu trudności jaki niesie to za sobą, to kitesurfing jest moim zdaniem dyscypliną o wiele bogatszą i różnorodną.

A wracając do pytania które zadał Maciek na początku, to ciekaw jestem gdzie się podziały downloopy :?: Czy nie powinny być one punktowane wyżej skoro nieliczni (jeżeli w ogóle) w Polsce je robią ? :lol:

lokario

Post20 mar 2004, 11:25

zgadzam sie z toba pablo, kazdy ma prawo do wlasnego zdania na dowolny temat,ale wtedy powinno sie podkreslic, ze jest to opinia tego, ktory ja glosi :!: natomiast moim zdaniem nie powinno sie krytykowac (w tym wypadku hp- triku, ktorego nie ma sie odwagi nawet sprobowac), jako takiego, ktory jest bezsensowny, niebezpieczny itd i probowac pomniejszyc wage trudnych trikow i pomniejszyc role tych odwazniejszych z nas, ktorzy wkladaja duzo wysilku w to abysmy mieli o czym czytac, co z wypiekami na twarzy ogladac i potem starac sie w miare wlasnych mozliwosci powtorzyc to na wodzie :!:
ja jestem tylko skromnym amatorem i wielu trikow nigdy nie zrobie, ale podziwiam tych ktorzy potrafia przelamac wlasny strach i robia cos nowego i trudnego :notworthy: :notworthy: :notworthy:
jesli chodzi o galerie slaw, to mysle, ze kazdy kto interesuje sie kajtem zapamieta, ze pierwszym, ktory zrobil podwojnego hp na kajcie jest martin vari i juz nikt mu tego nie odbierze-inni moga tylko probowac mu dorownac i z tego co wiem niewielu sie to na razie udalo :jive:
jesli chodzi o punktacje to jak slusznie napisal ksiaze system tworza sami zawodnicy :thumbsup: , co jest najzdrowszym z mozliwych systemow, bo tylko oni wiedza co tak naprawde jest trudne, a co trudniejsze :notworthy:
nie mielismy okazji poznac opinii zawodnikow zagranicznych, ale skoro nasi najlepsi twierdza, ze jest to trudne to nie ma powodu podwazac ich opinii. skoro dotad tylko ksiaze, maciek i janek potrafia zrobic hp to tez chyba swiadczy o trudnosci tego triku :jive:
pozdrawiam wszystkich i obysmy wiecej plywali zamiast wyzywac sie przy kompach :mrgreen:

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post20 mar 2004, 14:01

lokario pisze:zgadzam sie z toba pablo, kazdy ma prawo do wlasnego zdania na dowolny temat,ale wtedy powinno sie podkreslic, ze jest to opinia tego, ktory ja glosi :!:

Wydaje mi się, że skoro sam to piszę to jest to tylko i wyłącznie moja opinia. Tym bardziej, że napisałem "...tu ma dla mnie bardziej znaczenie..." Jeżeli nie było tego widać w moich postach to sorry :roll:
Poza tym jeżeli pytanie jest skierowane do wszystkich to chyba kazdy może się na ten temat wypowiedzieć :?: Chyba, że na posty może odpowiadać tylko określona grupa osób - daj znać jeżeli tak jest.
Podziwiam tych, którzy mają odwagę robić hp, kiteloopy - tricki w których naprawdę można się nieźle uszodzić. Nie chcę pomniejszać wagi nikogo, kto je wykonuje. Jeżeli tak to odebrałeś to przepraszam, chodziło mi tylko i wyłącznie o moją opinię na temat sędziowania... ale...Masz rację - nie zamierzam być sędzią ponieważ uważam, że zawód ten wymaga bardzo dużego doświadczenia, obiektywizmu i umiejętności dopasowania własnej oceny do aktualnie istniejących zasad punktowania. Ja jakoś chyba nie potrafiłbym wyzbyć się nutki subiektywizmu i dlatego nie chcę krzywdzić kogokolwiek...

Wróć do „Forum Główne”