Crazy Horse pisze:Może spróbuję w prosty sposób zakończyć tą bezsensowną dyskusję
1)Nieważna jest technologia

.
Primo ultimo: 2)Liczy się to aby na wybranej desce dobrze się pływało (sztywność, manewrowość, trzymanie krawędzi....)
D
3)Natomiast dusykusje na temat, że jedno się łamie a drugie nie......naprawdę zapomnijmy o nich
Ad:1 -technologia nieważna? -to dosyć kontrowersyjne stwierdzenie? deski do kita(SU-2,Nobile i Sky) i do snowboardu wykonywane są z grubsza w podobnej technologii ,a zatem na zasadzie analogii do snowboardu nieważne czy mamy deskę z rdzeniem drewnianym wzmacnianym "krzyżowo włóknem węglowym,szybkim i twardym ślizgiem spiekanym i innymi wypasami,czy też supermarketową deskę w najprostszej technologii ,ja zastanowiłbym sie czy aby na pewno technologia nie ma znaczenia?
Ad:2 sztywność,manewrowość,trzymanie krawędzi- właśnie te parametry wynikają często z zastosowanej technologii,doboru materiałów ich rozmieszczenia w desce(np:stringery drewniane ,carbonowe) i inne "frykasy"
Ad:3 nikt z nas w tym poście nie wspominał o łamaniu się desek ,ale zawsze to można zmienić
NIE jest moim celem robienie dymu na forum ,a jedynie dyskusja na argumenty .Konia lubię i szanuję podobnie jak Jurka "Skywalkera"za to co robią dla tego sportu ale to nie oznacza że muszę się z nimi we wszystkim zgadzać

. Zawsze miałem swoje poglądy ,a opinie *większośći* lub *jedynie słuszne*były mi obce.
Po prostu rusza mnie trochę jak czytam teksty typu: *ale to przecież niewaaaażne*,*North ,Nobile i inni mogli by się wypasu uczyć....*
Wg mnie wszystkie Polskie firmy :Nobile,North,Sky,Su-2 robią dechy na bardzo wysokim światowym poziomie ale też różnią się sporo między sobą szczegółami szejpersko-technologicznymi,rodzajem wyposażenia(padsy,strapy,finy),no i oczywiście najważniejsze

grafiką

.Ale w tym wszystkim istotne jest to że i tak każdy wybierze dla siebie to co mu akurat najbardziej pasuje.(głównie grafika- hi,hi,hi).
Ktoś pisał że nuda ....,no to teraz zacznie sie jazda jihaaaaa![/url]