nove skywalkery?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Spoko

Post11 lut 2006, 19:36

Nie? szkoda! :? :(
zaczęło się robić fajnie :lol: !!!
to moze w ramach łykendowej nudy obrobimy tyłki graficom :twisted: :!:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post12 lut 2006, 10:36

Spoko pisze:!
to moze w ramach łykendowej nudy

powiadaja ze ludzie inteligentni sie nie nudza :oops:

Spoko

Post12 lut 2006, 17:41

:cry: :( chyba,ze na tym forum... :roll: :? :(

Feno men

Post13 lut 2006, 18:59

:lol: :lol: :lol:

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post14 lut 2006, 15:11

Crazy Horse pisze:Może spróbuję w prosty sposób zakończyć tą bezsensowną dyskusję :idea:
1)Nieważna jest technologia :!: :!: :!: .

Primo ultimo: 2)Liczy się to aby na wybranej desce dobrze się pływało (sztywność, manewrowość, trzymanie krawędzi....)
D

3)Natomiast dusykusje na temat, że jedno się łamie a drugie nie......naprawdę zapomnijmy o nich :idea:

Ad:1 -technologia nieważna? -to dosyć kontrowersyjne stwierdzenie? deski do kita(SU-2,Nobile i Sky) i do snowboardu wykonywane są z grubsza w podobnej technologii ,a zatem na zasadzie analogii do snowboardu nieważne czy mamy deskę z rdzeniem drewnianym wzmacnianym "krzyżowo włóknem węglowym,szybkim i twardym ślizgiem spiekanym i innymi wypasami,czy też supermarketową deskę w najprostszej technologii ,ja zastanowiłbym sie czy aby na pewno technologia nie ma znaczenia? :shock: :doh:
Ad:2 sztywność,manewrowość,trzymanie krawędzi- właśnie te parametry wynikają często z zastosowanej technologii,doboru materiałów ich rozmieszczenia w desce(np:stringery drewniane ,carbonowe) i inne "frykasy"
Ad:3 nikt z nas w tym poście nie wspominał o łamaniu się desek ,ale zawsze to można zmienić :wink:

NIE jest moim celem robienie dymu na forum ,a jedynie dyskusja na argumenty .Konia lubię i szanuję podobnie jak Jurka "Skywalkera"za to co robią dla tego sportu ale to nie oznacza że muszę się z nimi we wszystkim zgadzać :wink: . Zawsze miałem swoje poglądy ,a opinie *większośći* lub *jedynie słuszne*były mi obce.
Po prostu rusza mnie trochę jak czytam teksty typu: *ale to przecież niewaaaażne*,*North ,Nobile i inni mogli by się wypasu uczyć....*

Wg mnie wszystkie Polskie firmy :Nobile,North,Sky,Su-2 robią dechy na bardzo wysokim światowym poziomie ale też różnią się sporo między sobą szczegółami szejpersko-technologicznymi,rodzajem wyposażenia(padsy,strapy,finy),no i oczywiście najważniejsze :wink: grafiką :wink: .Ale w tym wszystkim istotne jest to że i tak każdy wybierze dla siebie to co mu akurat najbardziej pasuje.(głównie grafika- hi,hi,hi). :wink: :hand:

Ktoś pisał że nuda ....,no to teraz zacznie sie jazda jihaaaaa![/url] :wink:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post14 lut 2006, 15:55

nie wiedzialem, ze north jest polska firma, hmm?

GURU 10.5
Kontaktowanie:

Post14 lut 2006, 16:10

rzeczywiście zapędziłem sie, ale może to dla tego że w 2004 North był produkowany w fabryce u Darka w Bielsku .
Czujności nigdy za wiele (bądź czujny jak pies potrójny); czuwaj! :wink:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post14 lut 2006, 17:05

Chodziło mi oczywiście o to, że nie wyobrażam sobie, żeby jakakolwiek technologia mogła zapobiedz łamaniu się desek. Sorry, może czasem wyrażam się niejasno, co wynika z pośpiechu w jakim zwykle piszę, podobnie jak literówki :lol:
Zgadzam się, że technologia ma wpływ na flex itp. to jasne.

P.S. Dzięki za miłe słowa.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia w Białce.

GURU 10.5
Kontaktowanie:

Post14 lut 2006, 18:15

8) :hand:

Wróć do „Forum Główne”