@Smokie - "regulaminowo" nigdy nie będzie

Nie ma się co łudzić - za dużo pasji nagromadzonej przed klawiaturami firmowych komputerów

Dlatego wydaje się że wyjścia są 2. Pełna dowolność z wykluczeniem spamu i oczywistych przypałów, głównie biznesowych, choć nie tylko ( czyli coś jak dotychczas ) lub stopniowe coraz większe ograniczanie wolności słowa. Osobiście zdziwiłem się usunięciu jednego czy dwóch moich postów w historii - stąd moja opinia. Posty ani mnie ziębią ani grzeją - może chociaż parę osób przeczytało, ale gdy tak będzie się działo częściej, dla mnie ( i dla wielu podejrzewam ) - wyjście jest jedno. Wydaje mi się że będę zawsze bronił zasady "nie chcesz - nie czytaj"
Wydaje mi się również że dla celów moderacji o której Ty i ja piszemy, na luzie można znaleźć pieniądze wykorzystując potencjał reklamowy KF/ Ale - ja naprawdę nie chcę się w to wtrącać - bardziej istotna jest kwestia powyżej.
Ostatnia sprawa - wydaje mi się że system oceny plusów ( i minusów ) to super sprawa. Pozwalają tak naprawdę ocenić "wartość" zdania użytkownika - ale znów powinny być weryfikowane, w jakiś sposób. Zrzuta na to brzmi już sensowniej - naprawdę minimalna. Wtedy użytkownicy 2 razy sie zastanowią zanim zaczną pisać z kilku różnych nicków. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej i co sądzicie, moim zdaniem taki feedback byłby spoko.
pzdr