PORZĄDEK NA FORUM

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś za przekształceniem w komercyjne KF

Tak
40
40%
Nie
59
60%

Liczba głosów: 99

Awatar użytkownika
Butcher
Deska: SS Crisis
Latawiec: SS Rally
Postawił piwka: 27 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post15 mar 2012, 14:15

chyba, zeby zrobic cos na ksztalt http://www.kiteforum.com/, no ale to jest juz chyba 100% komercja.

surfer

Post15 mar 2012, 14:34

a jak z forum zrobi się komercja, pojawią się reklamy sprzętu itp to jak myślicie kto zapłaci za to? Kupujący bo zapłacą za towar więcej żeby sprzedawca miał z czego odzyskać stratę na reklamę.
kiteforum.com to całkowita komercja. w każdym wątku i na każdej stronie pełno jest reklam. Pozostawmy u nas tak jak jest. a co do cen, to nie chcesz nie czytaj nie pytaj. kup w sklepie za dużo wyższą cenę.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 15:11

apropos
http://www.tms.pl/pacz-jak-zarabiam.htm ... CD753&opt=
ktos sprzedal moja filozofie zycia, paczologie, albo poprostu skur... ja ukradly.
jak dalej zyc?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 18:08

Dokładnie, widzę że tym razem kiteforum i za nie odpowiedzialni uznali, że najlepiej temat, jak zwykle, zamieść pod dywan i wprowadzić "stan wyjatkowy" :wink: . Czy społeczeństwo, jak również kitesurfingowe, dorosło do wolności słowa czy nie to inna sprawa. Natomiast jak dla mnie - wprowadźcie cenzurę na KF tak jak to robicie ( a tak naprawdę nie wiem kto to robi ) - a dyskusja przeniesie się tam gdzie będzie mogła być kontynuowana - na FB na przykład. Moim zdaniem to jest strzał w kolano.

Pablo administruje KF, w jaki sposób i stopniu to już zostawiam każdemu do oceny - ale jeżeli jest problem z kasą to przecież żaden problem wprowadzić reklamy, bannerki, czy co tam jeszcze i się kasa znajdzie - oglądalność jest ;) Za taką komercją jestem ( kiteforum.com, siepływa.pl ) - za wspieraniem cenzurowania postów - nie.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 19:06

przemass tu nie chodzi o cenzure a o porzadek raczej. jesli ktos pisze kompletnie nie na temat watke laduje w koszu co w tym dziwnego? jesli ktos czyni prywatne wycieczki to samo. czy to jest cenzura ??? nie to regulamin do którego wiekszosc gdyby sie stosowala choc w 70 % to byli byśmy super szczesliwi :)

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post15 mar 2012, 23:20

Smokie pisze:przemass tu nie chodzi o cenzure a o porzadek raczej. jesli ktos pisze kompletnie nie na temat watke laduje w koszu co w tym dziwnego? jesli ktos czyni prywatne wycieczki to samo. czy to jest cenzura ??? nie to regulamin do którego wiekszosc gdyby sie stosowala choc w 70 % to byli byśmy super szczesliwi :)

Fakt gdybysmy sie stosowali do regulaminu to ...
Nie bylo by kiteforum :lol:

Awatar użytkownika
blaaz
Deska: NHP2011
Latawiec: C4-12, B3-7
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 07:55

+1 :)

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Awatar użytkownika
majeranek
Deska: czarna
Latawiec: czerwony
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 12:32

A najlepiej przydzielić po prostu paru osobom uprawnienia administratora i moderatora. Oczywiście takim, które by miały czas i chęci na pilnowanie porządku na forum, zapewne znalazły by się takie osoby.

Pozdro

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post16 mar 2012, 13:31

Mnie na forum przeszkadza spam, ktorego ostatnio bylo duzo. Reszta ani mnie grzeje, ani ziebi. Personalnych wycieczek przewaznie nie czytam, choc nie wiem jakbym sie zachowala w sytuacji gdy ktos wyjechalby z wyzwiskami, lub obrazliwymi slowami w moja strone. Nie mowie o konstruktywnej krytyce, czy dyskusji.
I osobiscie nie przeszkadzaloby mi ogladanie jakiejs reklamy, czy bannera, jesli ktos chcialby moderowac forum za kase.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 17:57

@Smokie - "regulaminowo" nigdy nie będzie ;) Nie ma się co łudzić - za dużo pasji nagromadzonej przed klawiaturami firmowych komputerów :wink: Dlatego wydaje się że wyjścia są 2. Pełna dowolność z wykluczeniem spamu i oczywistych przypałów, głównie biznesowych, choć nie tylko ( czyli coś jak dotychczas ) lub stopniowe coraz większe ograniczanie wolności słowa. Osobiście zdziwiłem się usunięciu jednego czy dwóch moich postów w historii - stąd moja opinia. Posty ani mnie ziębią ani grzeją - może chociaż parę osób przeczytało, ale gdy tak będzie się działo częściej, dla mnie ( i dla wielu podejrzewam ) - wyjście jest jedno. Wydaje mi się że będę zawsze bronił zasady "nie chcesz - nie czytaj" :wink:

Wydaje mi się również że dla celów moderacji o której Ty i ja piszemy, na luzie można znaleźć pieniądze wykorzystując potencjał reklamowy KF/ Ale - ja naprawdę nie chcę się w to wtrącać - bardziej istotna jest kwestia powyżej.

Ostatnia sprawa - wydaje mi się że system oceny plusów ( i minusów ) to super sprawa. Pozwalają tak naprawdę ocenić "wartość" zdania użytkownika - ale znów powinny być weryfikowane, w jakiś sposób. Zrzuta na to brzmi już sensowniej - naprawdę minimalna. Wtedy użytkownicy 2 razy sie zastanowią zanim zaczną pisać z kilku różnych nicków. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej i co sądzicie, moim zdaniem taki feedback byłby spoko.

pzdr

Wróć do „Forum Główne”