bernabeu pisze:Ja chciałbym coś dodać odnośnie poszukiwań na morzu. Pracuję w tej branży od wielu lat. Znalezienie jednego człowieka na pełnym morzu, nawet jeśli nadaje on sygnał SOS z dokładną pozycją graniczy z cudem. Tym bardziej cieszmy się, że pan Jan się odnalazł.makaroniarz pisze:Obserwuję całą ta akcję od samego początku, sam uprawiam sporty ekstremalne i wiem co to jest pasja i jak się można jej poświęcić.
Niestety są też inne ważne wartości w życiu, chociażby takie jak żona, dzieci na których się świadomie zdecydowaliśmy i to właśnie dla nich powinniśmy czasami swoje chore ambicje schować do kieszeni.
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, dzieci nie zostały sierotami, żona młodą wdową i dzięki Ci za to Panie Boże.
Niestety nie poklepię tak jak inni Pana Lisewskiego po ramieniu i nie powiem "jest Pan wielki", a raczej proszę o więcej pokory i zdrowego rozsądku.
Życzę szybkiego powrotu do domu i rodziny.
Nic dodać nic ująć. Szczyt głupoty. Kitesurfing to fajny sport, ale sprzęt ten nie jest przeznaczony do żeglugi na morzu !!! Można tym popływać po jeziorze, po zatoce, ale wyprawianie się na szlak, który statek pokonuje w kilka godzin, jest po prostu totalnym brakiem wyobraźni.bastek_kite pisze:kasiapelasia pisze:fantastyczna wiadomość, że się odnalazl.
dlaczego janek jest taki spuchnięty??? z czego to wynika?
Bo to Janek zjadł rekina a nie rekin Janka. Taki żart. Pełen Szacunek dla tego gościa!!!
Odwodnienie.
BraCuru pisze:Jak emocje opadną i co nie którzy wytrzeźwieją po celebrowaniufaktu przezycia Janka warto przeczytać po angielsku co myślą kajciarze z KF.com o nim i jego X.
makaroniarz pisze:Obserwuję całą ta akcję od samego początku, sam uprawiam sporty ekstremalne i wiem co to jest pasja i jak się można jej poświęcić.
Niestety są też inne ważne wartości w życiu, chociażby takie jak żona, dzieci na których się świadomie zdecydowaliśmy i to właśnie dla nich powinniśmy czasami swoje chore ambicje schować do kieszeni.
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, dzieci nie zostały sierotami, żona młodą wdową i dzięki Ci za to Panie Boże.
raq pisze:Zawsze staram się znaleźć prawdę i rację, które zwykle leżą po środku.
Czy wyprawa Janka była:
-ryzykowna - TAK, i na pewno sam to przyzna,
-nieodpowiedzialna - NIE, bo zaopatrzył się w dostępny mu sprzęt, który miał mu uratować tyłek w razie draki..
peg pisze:No cóż - powiedziało się A to trzeba powiedzieć B...
"Szanowny Panie Konsulu,
bardzo proszę przyjąć moje przeprosiny za ton wypowiedzi zawarty w moich poprzednich korespondencjach do Ambasady. Były on podyktowany chęcią możliwie najszybszego odnalezienia naszego kolegi Janka Lisewskiego. Byłem zdenerwowany, zawiedziony brakiem postępu w akcji ratunkowej, która wydawała się ciągnąć w nieskończoność pomimo nadawanych sygnałów SOS. Nic nie tłumaczy tonu moich maili - zachowałem się jak prostak. Bardzo przepraszam za to zarówno Pana jak i Pańskich współpracowników.
Jednocześnie bardzo dziękuję za Pańskie ogromne zaangażowanie, zaangażowanie Pańskich kolegów z Polskiej Ambasady a także całej Polskiej Dyplomacji wraz z Ministrem Radosławem Sikorskim oraz Premierem Donaldem Tuskiem, za nieocenioną pracę, wysiłki i pomoc włożoną w udaną akcję ratunkową Janka Lisewskiego na Morzu Czerwonym. Jestem pewien, że te podziękowania nie płyną jedynie z mojej strony ale także - a może przede wszystkim - ze strony Janka Lisewskiego osobiście, jego najbliższej rodziny ale także ze strony całego środowiska kitesurfingowego w Polsce.
Z wyrazami szacunku,
Piotr Gutowski"
Mail wysłany dziś o 13:00 do Ambasady. Kolegów kitesurferów, którzy poczuli się dotknięci tonem mojej korespondencji z Ambasadą w Rijadzie także z tego miejsca przepraszam.
ALOHA!!
PILNE!!!!!!!
szukam kontaktu do osoby z kiteforum Apach_board - nr. tel.
Lub innej osoby, która może wiedzieć jaki jest numer urządzenia ratunkowego z którym popłynął Janek,
mając ten numer Mleczny (jest w RSZ i razem z ekipą szukają Janka) będzie mógł zlokalizować Janka i wysłać łódź ratunkową.
Jak ktoś ma namiary urządzenia to prosze o kontakt ze mną 607 147 250 lub bezpośrednio z Mlecznym 508346565 lub ekipą RSZ - +201229298691.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości