Nieuczciwi instruktorzy - apel do właścicieli szkółek

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
BoardROCKERZ.pl
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2011, 12:52

Boardrockerz zamknęło już sezon i w toku wszelkiej maści podsumowań muszę wspomnieć o jednej kwestii:
Niestety, mieliśmy w tym roku pecha, i zatrudniliśmy instruktora, który okazał się być złodziejem (okradł szkółkę oraz koleżankę instruktorkę) oraz damskim boxerem. Na szczęście pracował u nas tylko do pierwszego tygodnia lipca, ale niesmak pozostał. I tak sobie myślę, czy nie byłoby dobrym pomysłem, aby właściciele szkółek informowali się o tego typu zdarzeniach. Sprawdzając historię zatrudnienia danego osobnika możemy uchronić siebie i zespół od zbędnych atrakcji. Może tzw. "wilczy bilet" to dość drastyczna metoda, ale z pewnością skuteczna. Ja dopiero po całym zajściu dowiedziałam się od poprzedniego pracodawcy, że w przypadku tego instruktora historia powtórzyła się. Gdybym wiedziała o tym wcześniej, z pewnością nie zatrudniłabym tego człowieka.
Drodzy właściciele i menadżerowie szkółek - informujmy się nawzajem o nieuczciwych instruktorach.

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post09 wrz 2011, 14:17

Rozumiem, ze wina zostala prawnie udowodniona i mail z danymi tego typa juz poszedl do wszystkich szkolek? Bo nie wyobrazam, jak chcecie informowac ludzi, przestrzegajac tym samym prawo o ochronie danych osobowych? :thumb:

Jesli tak, to wrzuccie tu jego dane :idea:

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post09 wrz 2011, 14:37

unhooked pisze:Rozumiem, ze wina zostala prawnie udowodniona i mail z danymi tego typa juz poszedl do wszystkich szkolek? Bo nie wyobrazam, jak chcecie informowac ludzi, przestrzegajac tym samym prawo o ochronie danych osobowych? :thumb:

Przejmowanie sie prawem o ochronie danych osobowych w przypadku zlodzieja
to raczej kiepski pomysl nie sadzisz ? ;-)
Wrzucanie danych na forum jeszcze gorszy.

Pozdro...

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2011, 14:47

Wrzućcie jego facjatę z Cv-ki jesli jeszcze macie lub jakies inne foto bez podawania imienia i nazwiska. Prawa nie złamiecie (tak jakby) a będzie jak w tym filmie.......Tych klientów nie obsługujemy :idea:

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post09 wrz 2011, 15:20

mary.dk pisze:
unhooked pisze:Rozumiem, ze wina zostala prawnie udowodniona i mail z danymi tego typa juz poszedl do wszystkich szkolek? Bo nie wyobrazam, jak chcecie informowac ludzi, przestrzegajac tym samym prawo o ochronie danych osobowych? :thumb:

Przejmowanie sie prawem o ochronie danych osobowych w przypadku zlodzieja
to raczej kiepski pomysl nie sadzisz ? ;-)
Wrzucanie danych na forum jeszcze gorszy.

Pozdro...

Mary, no nie wiem... Jesli gosciu jest cwaniaczkeim, to na miejscu szkolki bym sie zastanowil 3 razy :arrow: Kodeks Karny, rozdz. XXVII, art. 212, §1-4
Z drugiej strony, czy szkolki zatrudniaja na czarno, ze typek podpdal przynajmniej pod 2 przepisy z KK, i nic mu nie jest??? To ja nawet nie chce myslec, jaki moze byc poziom nauczania w szkolce... Ale nie znam faktow, wiec sie nie wypowiadam :thumb:

Awatar użytkownika
mary.dk

Post09 wrz 2011, 15:26

unhooked pisze:
Mary, no nie wiem... Jesli gosciu jest cwaniaczkeim, to na miejscu szkolki bym sie zastanowil 3 razy :arrow: Kodeks Karny, rozdz. XXVII, art. 212, §1-4
Z drugiej strony, czy szkolki zatrudniaja na czarno, ze typek podpdal przynajmniej pod 2 przepisy z KK, i nic mu nie jest??? To ja nawet nie chce myslec, jaki moze byc poziom nauczania w szkolce... Ale nie znam faktow, wiec sie nie wypowiadam :thumb:

Nie znam sie na KK, ale to chyba nie to forum ;-)
Zlodziej to zlodziej i zaden paragraf tego nie zmieni.
Zero szacunku dla takich ludzi.

Pozdro...

Awatar użytkownika
obojetny1
Deska: Nobile Shinn
Latawiec: SkyT Windbliss

Post09 wrz 2011, 17:41

Co prawda nie wiem jak to wygląda z umowami o pracę, ale czy nie można załatwić tego jakoś po staremu? Świadectwo pracy? Kontakt z poprzednim pracodawca? Referencje etc...?

Awatar użytkownika
bolo272
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2011, 18:11

Przecież wystarczy poprosić o cv i zadzwonić do poprzednich pracodawców. To raczej łatwiejsze niż rozsyłanie do wszystkich szkół w Polsce informacji o jednej osobie.

Awatar użytkownika
mary.dk

Post09 wrz 2011, 18:38

bolo272 pisze:Przecież wystarczy poprosić o cv i zadzwonić do poprzednich pracodawców. To raczej łatwiejsze niż rozsyłanie do wszystkich szkół w Polsce informacji o jednej osobie.

Tak bo wiadomo ze koles w CV wpisze szkole ktora okradl :clap:

Pozdro...

Awatar użytkownika
Butcher
Deska: SS Crisis
Latawiec: SS Rally
Postawił piwka: 27 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post09 wrz 2011, 18:40

mary.dk pisze:
bolo272 pisze:Przecież wystarczy poprosić o cv i zadzwonić do poprzednich pracodawców. To raczej łatwiejsze niż rozsyłanie do wszystkich szkół w Polsce informacji o jednej osobie.

Pozdro...

bywaja takie przypadki przynajmniej w innych branzach :D
czlowiek ma ladnie wygladajace CV, ale liczy na to, ze nikt sie nie skontaktuje z poprzednim pracodawca ;)

wiem... ludzie sa naiwni, ale osobiscie znam taki przypadek :)

Awatar użytkownika
Szuwar
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2011, 18:43

Akurat instruktor zazwyczaj musi się powołać na jakieś doświadczenie :arrow: łatwo je zazwyczaj zweryfikować

BoardROCKERZ.pl
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2011, 19:07

Niestety, mimo, że są twarde dowody na winę tego osobnika, oraz zeznania świadków i poprzednich pracodawców, nie wiele da się zrobić na ścieżce legalnej, a jako kobieta nie jestem w stanie załatwić sprawy "po męsku". Ponadto kolejny pracodawca nie przejął się informacją, że zatrudnił złodzieja i damskiego boxera, bo najzwyczajniej w świecie miał za mało rąk do pracy i zależało mu na doświadczonym instruktorze. Tyle.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post09 wrz 2011, 21:39

co ma wisieć nie utonie.
choć w tym przypadku utonie byłoby pewnie bardziej satysfakcjonujące.
każda branża ma swoich wyklętych a im bardziej hermetyczny biznes tym koniec takich cwaniaków szybszy.
myślę, że w tym wąskim gronie to co zrobiłaś wystarczy ;)
szanujące się szkółki z pewnością będą miały na uwadze twój post.
dobrze, że się zdecydowałaś się go opublikować. :clap:

Awatar użytkownika
bolo272
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2011, 22:27

mary.dk pisze:

Pozdro...

no racja ;]

Awatar użytkownika
romi

Post10 wrz 2011, 06:49

Panie i Panowie !!!!
Wypowiadacie się jak ława przysięgła :roll: ,lecz nikt z was niezna tematu. Nie żebym go bronił, bo to nie moja działka .
Wydaje Mnie się że jeśli jest tam jakiś problem to czemu inni instruktorzy nic nie piszą, a ta dziewczyna :?
Właściciel pisze bo mu tak wypada, ale jeśli jest coś związane z kasą to sami wiecie.Chłopak ma w zapisane 10 godzin a właściciel 8 :shock: TO CO ma zrobić :shock: Jakieś propozycje
Tak jak nadmieniłem nie bronie nikogo lecz niech wypowią się koledzy co z nim pracowali
Narka

Wróć do „Forum Główne”