Kite Center - nie polecam

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
mg25683

Post22 mar 2011, 22:46

Właśnie dostałem zwrot 600 PLN (mamy marzec 2011, a opisywana sytuacja wystąpiła we wrześniu 2010).

Pytanie do ludu (tylko pliz, przeczytajcie dokładnie zanim zaczniecie uzywać mocnych słów;) , czy powinienem uznać to za uczciwe rozwiązanie sprawy i usunąć wątek ?

Kwota 600 PLN odpowiada z grubsza, przy założeniu że zapłaciliśmy za lekcje indywidualne (2x5*150 = 1500)
Przy założeniu że żądamy wykonania umowy, należy się 1 000 PLN, bo zapłaciliśmy za 2x10*100 PLN w grupie, zostaliśmy poinformowani że grupy są dobierane na miejscu i mnie to ryba że nie było kompatybilnej grupy

(dla przypomnienia: mieliśmy 1h razem, 3,5 + 4,5 indywidualnie)

Powiem tak: gdybym od razu dostał te 6 stów + "sorry że tak wyszło" - absolutnie byłoby to dla mnie OK. Nawet doceniłbym propozycję lekcji indywidualnych zamiast na siłę uczenie razem dwóch osób na różnych levelach. Ale że minęło pół roku przez które byłem elegancko zlewany, a kasę dostaję dopiero po wyciągnięciu brudów na forum (co absolutnie nie jest dla mnie fajne ani przyjemne) , to mam z tym problem.

Co myślicie ?

Awatar użytkownika
Zaba

Post22 mar 2011, 23:49

Witam,

nie odzywa się bo już nie zagląda tu. Dostał info o wątku od zaprzyjaźnionej osoby.

Sprawa tyczy się szkolenia w Egipcie a nie na Helu.

Z relacji instruktora: Szkolenie wymienionej pary w jednym czasie było niemożliwe z powodu dużych różnic w umiejętnościach... dlatego zaproponowano rozdzielenie i po 5h indywidualnie... (niestety nie było możliwości połączenia ich z innymi ludźmi na tym samym poziomie) przyznam, ze bez konsultacji ze mną (a szkoda bo niestety mnie na wyjeździe nie było i byłem pomiędzy wersją instruktora a Panem MG)

Godziny były wykorzystane na tyle ile umożliwił wiatr który nie rozpieścił niestety na tym wyjeździe ! -> plus minus tyle co wspomniał Pan MG choć z relacji instruktora inaczej...

KAŻDY kursant ma prawo dokończyć NIEwykorzystane godziny w szkole stacjonarnej w Jastarni co proponujemy gdyż pewny punkt regulaminu mówi:

4.5. KITECENTER.PL nie odpowiada za niedogodności powstałe w czasie trwania imprezy z przyczyn od niego niezależnych np: warunki pogodowe!

NA KONIEC:

Tak, jest to moja wina, że nie zamknąłem tej sprawy wcześniej ! i skończyła się w ten sposób.

Pana MG pragnę publicznie przeprosić za zaistniała sytuacje.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post23 mar 2011, 00:04

mg25683 pisze:Co myślicie ?

Myślę że absolutnie nie można usuwać tego wątku - na przyszłość jest to przestroga zarówno dla oferenta jak i konsumenta...
Sam mam poważne zastrzeżenia do dwóch przypadków "szkolenia" w jakich było mi dane uczestniczyć (jedno nawet u pewnego rozmówcy w tym właśnie wątku), ale....było, minęło...
Generalnie mam nauczkę, aby reagować od razu a nie po fakcie. Przy okazji taka dyskusja daje możliwość rehabilitacji i jak widać satysfakcjonującego załatwienia sprawy :)

mg25683

Post23 mar 2011, 00:24

OK, czuję że jesteśmy blisko porozumienia, ale wyjaśnijmy jeszcze parę spraw.

- gdzie moja wersja a instruktora się różnią ? Ilości wykorzystanych godzin spisywaliśmy razem i chyba nigdy nie było to przedmiotem sporu, więc nie wiem o co chodzi.
- nie "zaproponowano" nam przejścia na lekcje indywidualne. Po prostu pod koniec kursu dowiedzieliśmy się że mamy po 5 godzin a nie 10, a z Tobą (pliz, nie panujmy sobie) nie było kontaktu. Z naszej perspektywy było to tak jakgdyby ktoś po kursie busem kazał zapłacić jak za taksówkę, bo było mało pasażerów.
- zwrotu kasy nawet przy opcji "liczymy jak za indywidualne" nie mogłem się doprosić od jesieni, mało tego - ofuknąłeś mnie żebym czytał warunki ogólne, napisałeś że przelewasz kasę (w niezrozumiałej dla mnie wysokości), której nie przelałeś, więc wydaje mi się że moja reakcja była jak najbardziej usprawiedliwiona.

Ale dobhra, przeprosiny przyjęte - peace.
mg

Awatar użytkownika
Zaba

Post23 mar 2011, 00:46

Cieszę się, że dochodzimy do porozumienia. Wersje różnią się w tym do czego się odniosłem wcześniej, nie faworyzuje żadnej strony bo podkreślam niestety nie było mnie na miejscu.

przepraszam raz jeszcze za sytuację.

pozdrawiam / peace

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post23 mar 2011, 10:48

Nie będę podizelał opinii którejś ze stron, tylko pozwolę sobie napisać takie moje "wyobrażenie i rozumienie oferty kursów"

wydaje mi się, że to normalne w ks i ws również:
podstawowe 2 opcje przy kursach:

a) indywidualnie, 5 czy 10 godzin i tak nigdy nie wyjdzie, bo i nstruktor pomaga, czasme cos pokazuje ale generlanie jesteśmy 100% 1:1, ze sowim spetem i nikomu go nie dajemy na chwile, mamy mozliwośc zmiany kajta, ajk zmieniaja sie warunki

b) w grupie (ostatnio max 2 oso juz chyba wszędzie, z wyłączeniem obozów, które charaktreyzuja się "swoimi prawami"), czli te 2 os płacą od osoby taniej niz w kursie indywidualnym ale dzielą czas na 2, czyli rzeczywiscie może tak byc, ze jedna ma sprzet dluzej, druga krócej ale cały czas są razem na zajęciach i powinny korzystać z samego słuchania instruktora podczas gdy druga osoba robi przykladowe bodrdragi, widizmy błędy, jest szansa, że w 2 osoby więcej zapamiętamy

Każdy ma wybór, generalnie powinno stawiać się na szkolenie indywidualne, bo bądź co bądź wychodzi "taniej".

Wróć do „Forum Główne”