Lachon pisze:mary.dk pisze:TrueKejner pisze:Bolało.
Nie lubię ich.
Mam nadzieję, że freestyle nie stanie się kiedyś takim olimpijskim wyścigiem zbrojeń.
A mozesz jasniej ?
Jestes pierwszym "spotkanym" gosciem ktory nie chce KS na olimpiadzie![]()
Pozdro...
tutaj chodzi bardziej o brak stylu i bycie robotem
Bo ja wiem, nie mogę takim dzieciakom brak stylu zarzucać. Cokolwiek taki malec by nie zrobił na tym filmiku i tak nie można go porównać do dorosłego zawodnika- to po prostu zawsze tak dziecięco wygląda. To taki lekki paradoks, bo on nie pływa bez stylu przez to, że go nie ma tylko przez to, że go jeszcze nie zdążył sobie wyrobić (łapiecie o co chodzi?). I tu wyrażenie brak stylu nie ma jakiegokolwiek złego znaczenia.
Do mary.dk:
Ja obawiam się o to, że zamiast pływać sobie na chillu i odkrywać ten świat kajta kawałek po kawałku takie małe dzieciaki będą już od samych początków pod dużą presją. Pierwsza kontakt z kitem będzie wyglądał dla nich pewnie w tym stylu: "Kupiłem ci kajty, teraz zrobimy z ciebie mistrza świata". Pomyślcie sobie, że takie dzieciaki zaczną pływać z przekonaniem, że robią to po to żeby wygrać PKRA. To nie będzie coś w stylu: "O fajnie mi poszło na tych zawodach, może za rok wystartuje sobie w całym tourze."
Nie wiem co o tym sądzicie, ale ja tam wolę taki kitesurfing jaki ja znam.
Poza tym nie jestem przeciwny Olimpiadzie- i tak tego nie unikniemy. Jednak gdybym miał wywróżyć przyszłość to powiem wam, że to nie Olimpiada będzie wyłaniała najbardziej respektowanych zawodników.