A propos lansu - ten kapelusz wpisuje sie w 100 %

Pozdro...
BraCuru pisze:Czy w tych samych warunkach szybciej odpaliłbyś np Hadlowa, Fuela? Wg mnie - nie miałbyś żadnych szans.
diabel tkwi w warunkach innego wiatru niz off wtedy c slabo dziala bo luzuje linki tam gdzie powinien ciagnac zalezy o jakim objezdzaniu mowa .c shape na baltyku to srednia opcja mniej wiecej jak bow do freestyluz falą latawiec nam nie spada tylko ma elegancki "dryf", pomijając wielu gości, którzy z powrotem wracają na 2 linki np. Felic Pivec czy Top Hat
rolnik pisze: c shape na baltyku to srednia opcja mniej wiecej jak bow do freestylu
mkmiec pisze:Co to za "Czarna Mamba" ?![]()
Smokie pisze:A wracając do tematu to nie wiem dlaczego cały czas uważacie że C nie nadaje sie na wave przy obecnych trendach w konstruowaniu latawców. często właśnie latawce konstruowane sa w kierunku C ze względu na to że jadąc z falą latawiec nam nie spada tylko ma elegancki "dryf", pomijając wielu gości, którzy z powrotem wracają na 2 linki np. Felic Pivec czy Top Hat
Zawsze myślałem że przewaga bowów nad C jeśli chodzi o wave to to, że można na bowach bardziej bar odpuścić i zredukować tym znacznie moc kajta (co na wavie jest raczej bardzo ważne)
TrueKejner pisze:Smokie pisze:A wracając do tematu to nie wiem dlaczego cały czas uważacie że C nie nadaje sie na wave przy obecnych trendach w konstruowaniu latawców. często właśnie latawce konstruowane sa w kierunku C ze względu na to że jadąc z falą latawiec nam nie spada tylko ma elegancki "dryf", pomijając wielu gości, którzy z powrotem wracają na 2 linki np. Felic Pivec czy Top Hat
Top Hat chyba zawsze pływał na kajtach dwu-linkowych. Jak to z nim było?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości