C-shape zagwostka ?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post25 sty 2011, 10:59

Filmik pierwsza klasa.
A propos lansu - ten kapelusz wpisuje sie w 100 % :)

Pozdro...

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 sty 2011, 12:50

BraCuru pisze:Czy w tych samych warunkach szybciej odpaliłbyś np Hadlowa, Fuela? Wg mnie - nie miałbyś żadnych szans.

Myśle ze Fuela odpalił bym równie szybko bo robie w ten sposób za każdym razem szczególnie na sniegu (i nie ważne czy to Fuel czy RPM, wszystkie Slingi wstaja na wstecznym elegancko), a na pewno szybciej bym miał go w zenicie niż Ty na filmie :jive:

Pomijając fakt że przy takich warunkach wiatrowych nawet by mi sie do wody nie chciało wejść z latawcem, a raczej zajął bym się innymi alternatywnymi formami spędzania czasu :D

A wracając do tematu to nie wiem dlaczego cały czas uważacie że C nie nadaje sie na wave przy obecnych trendach w konstruowaniu latawców. często właśnie latawce konstruowane sa w kierunku C ze względu na to że jadąc z falą latawiec nam nie spada tylko ma elegancki "dryf", pomijając wielu gości, którzy z powrotem wracają na 2 linki np. Felic Pivec czy Top Hat

A co do kwestii po co poczatkujacemu Cshape? Zerknał bym na posta Natalki :) i marketing czołowych producentów Cshapów :)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 sty 2011, 13:17

ja nie wiem czy Wy w końcu piszecie o współczesnych C czy starych C bo mam wrażenie, że każdy pisze o czymś innym. Stare C wstawały tak sobie, szczególnie na głębokiej (chociaż dużo zależało od AR), ale ostatnio podczas krótkiego kontaktu z Fuelem stwierdziłem, że wstaje to to nieźle nawet przy słabym wietrze (a przecież nie mam za dużego doświadczenia z pompkami). Zakładam, że przy granicznym wietrze na głębokiej wodzie może być trudniej, ale czy gorzej niż przeciętny bow - nie wydaje mi się.

Awatar użytkownika
mary.dk

Post25 sty 2011, 13:23

Nowe C wstaja (moim zdaniem) lepiej jak BOW'y, przy czym trzeba wiedziec jak je zrelaunchowac.
Co do glebokiej wody to tez zaden problem, a jak jest 5 linka to w ogole nie ma o czym mowic.

Pozdro...

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post25 sty 2011, 15:30

z falą latawiec nam nie spada tylko ma elegancki "dryf", pomijając wielu gości, którzy z powrotem wracają na 2 linki np. Felic Pivec czy Top Hat
diabel tkwi w warunkach innego wiatru niz off wtedy c slabo dziala bo luzuje linki tam gdzie powinien ciagnac zalezy o jakim objezdzaniu mowa .c shape na baltyku to srednia opcja mniej wiecej jak bow do freestylu :hand:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 sty 2011, 15:32

rolnik pisze: c shape na baltyku to srednia opcja mniej wiecej jak bow do freestylu

no niestety u nas mniej wiecej tak to wygląda 8)

mkmiec pisze:Co to za "Czarna Mamba" ? :P

http://www.kiteportal.pl/news/1531/test ... mamba.html
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, 16:35 przez Smokie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post25 sty 2011, 20:41

Smokie pisze:A wracając do tematu to nie wiem dlaczego cały czas uważacie że C nie nadaje sie na wave przy obecnych trendach w konstruowaniu latawców. często właśnie latawce konstruowane sa w kierunku C ze względu na to że jadąc z falą latawiec nam nie spada tylko ma elegancki "dryf", pomijając wielu gości, którzy z powrotem wracają na 2 linki np. Felic Pivec czy Top Hat

Top Hat chyba zawsze pływał na kajtach dwu-linkowych. Jak to z nim było?
Zawsze myślałem że przewaga bowów nad C jeśli chodzi o wave to to, że można na bowach bardziej bar odpuścić i zredukować tym znacznie moc kajta (co na wavie jest raczej bardzo ważne)

Awatar użytkownika
mary.dk

Post25 sty 2011, 21:51

Zawsze myślałem że przewaga bowów nad C jeśli chodzi o wave to to, że można na bowach bardziej bar odpuścić i zredukować tym znacznie moc kajta (co na wavie jest raczej bardzo ważne)

Co masz konkretnie na mysli ?
Dzisiejszy wave to w znacznym stopniu uh, stad przewaga C nad BOW'em jesli chodzi o wave :lol:

Pozdro...

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post25 sty 2011, 21:58

TrueKejner pisze:
Smokie pisze:A wracając do tematu to nie wiem dlaczego cały czas uważacie że C nie nadaje sie na wave przy obecnych trendach w konstruowaniu latawców. często właśnie latawce konstruowane sa w kierunku C ze względu na to że jadąc z falą latawiec nam nie spada tylko ma elegancki "dryf", pomijając wielu gości, którzy z powrotem wracają na 2 linki np. Felic Pivec czy Top Hat

Top Hat chyba zawsze pływał na kajtach dwu-linkowych. Jak to z nim było?

Na pewno nie zawsze, bo pisał kiedyś na kiteforum, że używa bodajże EH Ovando na pulley barze
phpBB [video]

Ot np. tutaj pulley bar. Ale to ciągle prawie jak 2 linki :wink:

Awatar użytkownika
TrueKejner

Post28 sty 2011, 19:25

Kozacki ten filmik- gdyby było to jeszcze pod lekko innym kątem to już w ogóle czułbym że gram w tonyhawka!

wiwo
Deska: Clash Reincarnation 138
Latawiec: Naish Torch
Postawił piwka: 1 raz

Post28 sty 2011, 19:55

stwierdziłem że napiszę coś tutaj bo chyba należę do tych lanserów którzy nie są mistrzami świata i pływają na torchu :(
powiedzcie mi czy dobrze zrobiłem kupując właśnie torche (jako pierwsze latawce) wcześniej pływałem zawsze na pożyczonym sprzęcie, umiałem skakać i tyle. Płwałem troche na wake na wyciągu i umiałem robić słabe raley. Kupiłem torcha 9 i 12, przez sezon spędzony na półwyspie nauczyłem się backrolla uh, raley na obu halsach i czegoś pomiędzy frontrollem a sbendem.
Kupiłem właśnie c-shapey bo wiedziałem że będę chciał się uczyć freestylu i tricków typowo wakestylowych, w cenie niższej niż używany bow kupiłem dwa używane troche. Czy to był dobry wybór? czy lepiej było by jednak kupić coś bardziej hybrydowo/bołowo/deltowego? wtedy starczyło by mi na jeden latawiec.

Awatar użytkownika
TrueKejner

Post28 sty 2011, 20:00

Gdybym był właścicielem jakiejś bardziej hybrydowo/bowowo/deltowej firmy powiedziałbym, że popełniłeś fatalną pomyłkę. :wink:

Chyba proste- masz dwa kajty w cenie jednego.

wiwo
Deska: Clash Reincarnation 138
Latawiec: Naish Torch
Postawił piwka: 1 raz

Post28 sty 2011, 20:11

no tak, ale mam dwa kajty ze słabym zakresem, taki zakres mógł bym prawie że pokryć jakąś dziesiątką z dobrym zakresem, w dodatku są to trudne kajty, wybaczają mniej błędów, ale niby są lepsze do nauki tricków uh? dlatego się właśnie zastanawiam, czy to na pewno był dobry wybór?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post28 sty 2011, 20:45

Oj tam oj tam, jak się dobrze wpływasz w C nagle okazuje się że i tak 75% czasu pływasz na 10/11m. Do tego jeszcze jeden mały rozmiar i siii

Wróć do „Forum Główne”