komu wyciekły NASZE dane ???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
razor

Post27 sty 2011, 10:56

Hej!
dziś zerknąłem to skrzynki emailowej ze spamem (szukałem tam czegoś) i patrzę że mam emaila o kitesurfingu,
tak myślę sobie, to może błąd, czy możliwe żeby tak spersonalizowany spam już szedł?? :)

otwieram zerkam i co widzę:
Hi,
Our company is a professional kites manufacturer,our main products have kitesurfing,power kites,stunt kites ,common
kites and kites accessories.kitesurfing models have c kitesurfing,bow kitesurfing,hybrid kitesurfing ,kitesurfing line bar,harness ect;power kites have 4 line power kites and 2 line power kites.
welcome http://www.kite-china.com

ok, reklama kite. patrzę na listę odbiorców (nie będę podawał pełnych emaili, czasem obetnę domenę czasem email, ale znakomita większość wygląda na prawidłowe)
megasurf na megasurf.com.pl, info na hydrosfera.pl, @kiacup.pl, @zerogravity.pl, instruktor@zerograv.... ,kuba@skywalkerkiteboarding...., biuro na signx... ..... @boardsport.pl, tom.. @megasurf.pl, zawody na fordcup.pl sklep na kiteguru.pl, , przemek na wake.pl kiteyourway@gma.... wake@wake.pl, redseazone@gm....info na easy-surfcenter.pl,

poznajecie te emaile?? :) a to tylko 2% początku, potem zaczynają się emaile użytkowników
tomek.daktera@..... lukasz.ceran@.... adrian.okrzesik@, pawelpacewicz@, Mr.Wojtasiak@, rafal.raka@, jedrzejczyk.bartlomiej@, maciejbuchcic@, jpieniak@, wojciecholczyk@, pocztamarta@, kamil930@.., maja.baczynska@, siuwar@... , lobojas@... ,bartanonim@ ,

to wszystko to jest mały ułamek odbiorców, , sprawdźcie czy nie dostaliście takiej wiadomości dziś nad ranem :)

ktoś musiał się nieźle natrudzić, żeby taką listę dobrych emaili i to dotyczących kite'a zdobyć...
a może ktoś nas po prostu sprzedał ?

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 13:22

na pewno nie mogło to mieć nic wspólnego z kiteforum.

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 13:29

Pablo pisze:na pewno nie mogło to mieć nic wspólnego z kiteforum.

za pewne miało tyle, że.. podajemy mail'e w postach, które jakiś skrypcik sprytnie wyciągnął z nich :wink:
Ja nic nie dostalem i o ile pamiętam zawsze podawałem tak nazwa at domena.pl itp, więc zakładam, że ani sprzedaż, ani włam, chyba, że mail stary i spam już się go dawno pozbył..

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 14:04

Każdy z nas dostaje powiadomienia o odpowiedzi w wątkach na podany w profilu adres mail, ale ja np. nie dostałem takiego spamu, wiec żródło mogło być zupełnie inne niż kiteforum.pl.
Myślę, że podane przez Razora adresy mail istnieją również na portalach np. siepływa.pl, kiteportal.pl itp...

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 14:12

yanosik pisze:kiteportal.pl itp...

Przed chwilą sprawdziłem wyrywkowo kilka prywantych adresów podanych przez razora w bazach dancyh kiteforum.pl, kiteportal.pl i ani jednego z nich nie ma w tych bazach, więc lista adresów emaila o którym jest mowa na 100% nie pochodzi z kf/kp.

yanosik
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 14:15

Kurde, zaczynam się obawiać o moje hasła na kontach bankowych - może lepiej wrócić do przechowywania gotówki w skarpetkach???

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 14:34

yanosik pisze:Kurde, zaczynam się obawiać o moje hasła na kontach bankowych - może lepiej wrócić do przechowywania gotówki w skarpetkach???

Ja mogę Ci przechować :thumbsup: :thumb:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 14:53

ja dostałem mejla od nich z miesiac temu chyba jakos albo lepiej..

yanosik
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 15:09

Jurgen pisze:
yanosik pisze:Kurde, zaczynam się obawiać o moje hasła na kontach bankowych - może lepiej wrócić do przechowywania gotówki w skarpetkach???

Ja mogę Ci przechować :thumbsup: :thumb:

...hasła, gotówkę, czy skarpetki ???

Awatar użytkownika
razor

Post27 sty 2011, 17:31

nie mówię że z KF wyciekły. ja swojego emaila tu nigdy nie podałem (w poście), więc nie stąd je mieli.
oczywiście część emaili (jak do boardandkite.pl, czy wake.pl czy signx.pl są dostępne na wielu stronach).
ale ta reszta do prywatnych osób to już wątpię.
być może mój email da się gdzieś w internecie znaleźć (gdzieś przez nieuwagę został opublikowany lub może gdzieś na usenecie siedzi),
ale jeszcze ciężej go powiązać z kitesurfingiem - więc albo ktoś długo siedział i ręcznie tworzył tą bazę emaili albo..... :)

hm....już widzę że można powiązać mój email z kitesurfingiem (człowiek na pewno, automat - taki wyszukany może i też).
pytanie które kiedyś na stronie sklepu zadałem (typu 'zadaj pytanie na temat produktu') zostało opublikowane pod produktem włącznie z moim emailem :/

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post27 sty 2011, 18:24

nie mówię że z KF wyciekły. ja swojego emaila tu nigdy nie podałem (w poście)

viewtopic.php?f=10&t=18550&p=127481#p127481
:roll:

Awatar użytkownika
razor

Post27 sty 2011, 19:44

kowalm pisze:
nie mówię że z KF wyciekły. ja swojego emaila tu nigdy nie podałem (w poście)

viewtopic.php?f=10&t=18550&p=127481#p127481
:roll:
hehe, to nie na ten email przyszedł spam :) mam ze 2 emaile którymi się dużo nie przejmuję (głównie służą do rejestracji na stronach/portalach itp)

Wróć do „Forum Główne”