dziś zerknąłem to skrzynki emailowej ze spamem (szukałem tam czegoś) i patrzę że mam emaila o kitesurfingu,
tak myślę sobie, to może błąd, czy możliwe żeby tak spersonalizowany spam już szedł??

otwieram zerkam i co widzę:
Hi,
Our company is a professional kites manufacturer,our main products have kitesurfing,power kites,stunt kites ,common
kites and kites accessories.kitesurfing models have c kitesurfing,bow kitesurfing,hybrid kitesurfing ,kitesurfing line bar,harness ect;power kites have 4 line power kites and 2 line power kites.
welcome http://www.kite-china.com
ok, reklama kite. patrzę na listę odbiorców (nie będę podawał pełnych emaili, czasem obetnę domenę czasem email, ale znakomita większość wygląda na prawidłowe)
megasurf na megasurf.com.pl, info na hydrosfera.pl, @kiacup.pl, @zerogravity.pl, instruktor@zerograv.... ,kuba@skywalkerkiteboarding...., biuro na signx... ..... @boardsport.pl, tom.. @megasurf.pl, zawody na fordcup.pl sklep na kiteguru.pl, , przemek na wake.pl kiteyourway@gma.... wake@wake.pl, redseazone@gm....info na easy-surfcenter.pl,
poznajecie te emaile??

tomek.daktera@..... lukasz.ceran@.... adrian.okrzesik@, pawelpacewicz@, Mr.Wojtasiak@, rafal.raka@, jedrzejczyk.bartlomiej@, maciejbuchcic@, jpieniak@, wojciecholczyk@, pocztamarta@, kamil930@.., maja.baczynska@, siuwar@... , lobojas@... ,bartanonim@ ,
to wszystko to jest mały ułamek odbiorców, , sprawdźcie czy nie dostaliście takiej wiadomości dziś nad ranem

ktoś musiał się nieźle natrudzić, żeby taką listę dobrych emaili i to dotyczących kite'a zdobyć...
a może ktoś nas po prostu sprzedał ?