"Kłosa miał chyba na myśli stawianie Flysurfera, który startuje tyłem jeśli zostaje na leashu, a następnie odwraca sie krawędzią spływu do wody... Ale rzeczywiście trudno zrozumieć co ma na myśli "---onzo
Hehe w końcu mam maturke to mam prawo byc zakręcony:)
Tak tak o to mi własnie chodziło... ja akurat na Rodos pływałem.. przy ok6bft na mojej13 psycho(gdy inni na 10,9 pompowany..)wstawianie szło łatwiej bo szybciej od pompowanych(bo pompowany zbyt długo leżał i go troche"moczyło"
A ja tez uważam że przybój to nic...chyba że ma się falochron który jest pomiędzy kitem a tobą i jest problem ze startwaniem:)
Nie miałem sytuacji żeby mi spadł w miejscu załamywania fali...to rozumiem jako przybój)bo zapewne tam najbardziej mieli kitey..a jedynie troche za.. wystartowanie trwało ok 5 sekund...
A motyw z odpinaniem chickenloopa, to myśle że..a nie wiem co myslałem

hehe..tak jakos mi wyszło:)
Co do wypowiedzi Ziomka...to chodzi mi o to że kształt areodynamiczny pompowanych jest z założenia "gorszy"...(inny:) i nic juz z tym nie zrobią...mogą dużo kombinować..poprawiac...ale areodynamiki juz bardzo nie zmienią:)
Pompowane jak wymyślali to zapwen podstawą było żeby sie unosił na wodzie... i dla tego mamy pompowane(z tubami..)
A komorowce myśle że od początku bardziej były nastawione na kształt.. a dopiero pózniej doszli co zrobić zeby się unosiły na wodzie..
Zgadzamy się?
A kiteloopa to moge przesłać filmik jak ktoś chce(z 720:)
Minusem w komorowcach w kiteloopach było,że są szerokie..(teraz to się zmieniło w extazy,ale nie testowałem na wodzie..
A anchook robi się wiele szybciej..
Pozdro4all