Mapa PL spotów kite/snk/landkite

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2010, 14:15

Hola,

Chciałbym stworzyć mapę spotów kite/snowkite/landkite w Polsce. Myślę, że to bardzo ułatwi komunikację, ustawki etc. szczególnie nowym osobom. Każdy z Was może wrzucić swój homespot z fotkami, uwagami opisem etc. Proszę trzymajcie się schematu tam podanego, żeby było to przejrzyste i klarowne.

Podaję link do mapy http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=113677135183973470779.00047ed894dcf39e4bbd9

Jeśli uważacie to za dobry pomysł to wrzucajcie spoty, które znacie.
Jeśli uważacie to za zły to wystarczy, że nie skasujecie pracy kolegów;)

P.S. Żeby dodać spot, trzeba założyć konto w Google.

Pozdrawiam,

ahryl
Deska: SU-2
Latawiec: Naish
Kontaktowanie:

Post05 lut 2010, 17:59

fajny pomysł, kilka dodałem z naszego podwórka ....

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post05 lut 2010, 22:52

Ja tez cos tam wrzucilem :)

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post05 lut 2010, 23:33

chyba już taka mapka spotów snow & land istnieje :lol:
http://www.landkiting.pl/mapa.html

Awatar użytkownika
espe
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 02:01

reipap pisze:chyba już taka mapka spotów snow & land istnieje :lol:

Ale ze Szczecina nic nie ma :)

Dodałem dwa spoty.

Pozdrawiam

Sebastian Kite.pl
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 07:42

Cześć,

Wiem, że istnieje. Ale jak sam zauważyłeś ze swoją iście Sherlockowską dedukcją, nie ma tam spotów kitesurfingowych.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
fando

Post06 lut 2010, 12:14

Sebastian Von Belka pisze:

Cześć,

Wiem, że istnieje. Ale jak sam zauważyłeś ze swoją iście Sherlockowską dedukcją, nie ma tam spotów kitesurfingowych.

Pozdrawiam,

Nie trzeba wcale Sherlockowskiej dedukcji :) w Twojej mapce jest napisane "mapa spotów landkite/snowkite " (patrz fotka niżej ) i nic nie ma o kitesurfingu i dla tego sugerowałem że taka mapa już istnieje ( a w sumie dlaczego by nie połączyć obu mapek - kiteforum z landkiting ) w końcu kite to kite , tylko podłoże różne i troche inne deski :)
pozdroo

Obrazek

Sebastian Kite.pl
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 12:25

reipap pisze:
Sebastian Von Belka pisze:

Cześć,

Pozdrawiam,

Nie trzeba wcale Sherlockowskiej dedukcji :) w Twojej mapce jest napisane "mapa spotów landkite/snowkite " (patrz fotka niżej ) i nic nie ma o kitesurfingu i dla tego sugerowałem że taka mapa już istnieje ( a w sumie dlaczego by nie połączyć obu mapek - kiteforum z landkiting ) w końcu kite to kite , tylko podłoże różne i troche inne deski :)
pozdroo

Nie chce mi się z Tobą bić piany. Było wcześniej kite/snk/landkite i nie wnikam kto to zmienił dla swoich potrzeb;). A nie chciałem tego łączyć, żeby każdy mógł sobie w wolnej chwili wejść, dodać spot, dodać opis, zdjęcie etc. Bez zbędnych formalności, wysyłania maili, opisywania spotu wcześniej w jakimś wątku etc..

Tyle w temacie, którym akurat Ty powinieneś być najmniej zainteresowany.

Pozdrawiam i dziękuję osobom, które dodają spoty.

Awatar użytkownika
fando

Post06 lut 2010, 13:03

Ok żadnego bicia piany . :lol: ogólnie fajny pomysł ,ale czemu mapę spotów kite/snowkite/landkite w tylko Polsce ? ( mapka google ogarnia cały świat ) Przecież są też spoty za granicą które odwiedzają Polacy przebywając za granicą czy to w pracy czy na wakacjach ... po co się ograniczać tylko do jednego kraju ?

Ogólnie nie wiedziałem żeby wkleić spot na mapce spotów ze strony landkiting.pl trzeba wysyłać maila czy pisać najpierw o tym w jakimś wątku na tamtym forum .
Teraz rozumiem Twoją idee stworzenia takiej mapy kite/snowkite/landkite na kiteforum.
Pozdrawiam ...

Sebastian Kite.pl
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 13:27

reipap pisze:Ok żadnego bicia piany . :lol: ogólnie fajny pomysł ,ale czemu mapę spotów kite/snowkite/landkite w tylko Polsce ? ( mapka google ogarnia cały świat ) Przecież są też spoty za granicą które odwiedzają Polacy przebywając za granicą czy to w pracy czy na wakacjach ... po co się ograniczać tylko do jednego kraju ?

Ogólnie nie wiedziałem żeby wkleić spot na mapce spotów ze strony landkiting.pl trzeba wysyłać maila czy pisać najpierw o tym w jakimś wątku na tamtym forum .
Teraz rozumiem Twoją idee stworzenia takiej mapy kite/snowkite/landkite na kiteforum.
Pozdrawiam ...

Cieszę się, że jednak się przekonałeś do idei. Oczywiście jestem jak najbardziej za tym, żeby wrzucać spoty z całego świata, które dobrze znamy i mamy objeżdżone. Nie dawałem takiej propozycji, żeby nie podniosły się głosy, że jeśli chodzi o spoty na świecie to jest kitebeaches.com.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Krzaq
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 13:30

Widze ze cześć spotów jest rysowana a nie przypinana pineskami ta druga opcja wydaje się być bardziej sensowna bo pineski widac na mapie

Sebastian Kite.pl
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 13:34

Krzaq pisze:Widze ze cześć spotów jest rysowana a nie przypinana pineskami ta druga opcja wydaje się być bardziej sensowna bo pineski widac na mapie

Masz rację. Poprawię to.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Krzaq
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 19:28

Proponuje podpiąć żeby się nie zgubiło a mapę wyciągnąć gdzieś na początek forum

Pablo da rade to zrobić :?: :?:

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 19:39

moim zdaniem to trzeba zrobić inaczej, mam na to lepszy pomysł :) w poniedziałek zrobimy profi mapę :) ta mapa powinna się też moim zdaniem łączyć z opisami spotów które mamy na forum i można się jeszcze pokusić o dodawanie kiteforumowiczów do spotów :D albo mapy spotów dla każdego kiteforumowicza :) mam parę pomysłów :)

Awatar użytkownika
Mareck
Kontaktowanie:

Post06 lut 2010, 21:22

Pablo pisze:moim zdaniem to trzeba zrobić inaczej, mam na to lepszy pomysł :) w poniedziałek zrobimy profi mapę :) ta mapa powinna się też moim zdaniem łączyć z opisami spotów które mamy na forum i można się jeszcze pokusić o dodawanie kiteforumowiczów do spotów :D albo mapy spotów dla każdego kiteforumowicza :) mam parę pomysłów :)

Pomysł super, tylko pracochłonny - przydałaby się taka integracja informacji.

Innym dobrym rozwiązaniem byłoby zrobienie strony wiki-kite gdzie można by dodawać wszystkie informacje. Dużo wiedzy przepada gdzieś pomiędzy dyskusjami w archiwum forum.

Wróć do „Forum Główne”