praca jako instruktor w australii

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
bolo272
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 sie 2009, 12:29

Cześć

Mam zamiar wybrać się do Australii, czy ktoś już tam był, może coś polecić, ma jakieś kontakty albo chociaż może podpowiedzieć gdzie szukać. Będę wdzięczny z każde info.

Pozdrawiam

Patataj
Kontaktowanie:

Post26 sie 2009, 20:33

Ja też się wybieram:) Kierunek - Perth. Wprawdzie nie do pracy, a typowo turystycznie i rekreacyjnie, ale ... tym razem zamierzam też popływać :) Wrzucam, tak na szybko, to co wiem... :) Byłam tam też 4 lata temu. Znalazłam spot, jakieś 35 min od Centrum miasta (Safety Bay). Najlepszy wiatr od października do kwietnia. Miejsce mega przyjazne i ... jak z obrazka. W Necie znalazłam jakąś szkółkę. Możesz skontaktować się z nimi: info@extremesportscafe.com. Może szukają instruktorów? Oczywiście kwestie dot. wizy na pewno nie są Ci obce? :) Aby podjąć legalną pracę w AU potrzebujesz wizy z pozwoleniem. Tę łatwiej zdobyć jeśli podejmie się naukę. Jeśli nauka + wiza, to chyba najlepiej za pośrednictwem jakiegoś biura... Good luck!!

Awatar użytkownika
bolo272
Kontaktowanie:

Post26 sie 2009, 23:26

dzięki, właśnie z tego co się rozglądałem to na zwykła wize z pozwoleniem na prace nie mam raczej szans, a nie wiem czy opcja studia + praca bedzie dla mnie, bo tam trzeba oplacic te studia a pracowac (jak juz sie dostanie pozwolenie) mozna 20h tygodniowo, a ja mam zamiar nie dopłacać do tego interesu a najlepiej jeszcze coś zarobić. ale dzieki zapytam w tej szkole.

Patataj
Kontaktowanie:

Post27 sie 2009, 20:50

Na zwykłej wizie zdecydowanie nie masz szans. Australijczycy bardzo pilnują i przestrzegają pozwoleń. Turystycznie, do 3 miesięcy, wizę można wypełnić on-line, ale z założeniem, że jedziesz dofinansować ich budżecik :)

Awatar użytkownika
matteo
Kontaktowanie:

Post31 sie 2009, 21:38

Hej,
Ja z kumplem siedzieliśmy tam cały rok. Po krótce: Perth jest lepsze kajtowo niż Sydney.
Obadaj nasze artykuły z sieplywa o Sydney: http://www.sieplywa.pl/siewie/2109/Sydn ... a_w_jednym
i o Perth
http://www.sieplywa.pl/siewie/2160/Slider_Jam_w_Perth

W razie czego callnij na +48 501 447 105, to Ci powiem jakieś szczegóły;).
Pozdro 600

Awatar użytkownika
bolo272
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2009, 15:54

dzieki

wiem, że zapisanie sie do szkoły jest opcjż na wyjazd do australii ale niestety nie dla mnie. po pierwsze nie mam tyle kasy, a po drugie nie chce mi się uczyc.

Patataj
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2009, 16:36

A ja chętnie zadzwonię :) Bilet kupiony, więc fajnie by było podpytać o parę rzeczy... Mam nadzieję, że mogę ;)

Awatar użytkownika
matteo
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2009, 21:17

Wiadomo dzwoń.
Teraz, gdybym miał się drugi raz wybrać do Australli, to poleciał bym na Sunshine Coast na południe od Brisbane. Np. miasteczko Caloundra;
1. Piękny, Australijski, klimat (jescze bez Chinczyków;)
2. Wieje godnie - stamtąd pochodzi Andy Yates, czyli najlepszy rider na kajcie w Australii .
3. No i Cable Park Bli Bli ok. 40 km. stamtąd, gdzie stacjonują kozaki w h...j:). Jak tam wpadliśmy to nie wiedzieliśmy co się dzieje - teraz dopiero oglądam ich na filmikach wakeowych:)

Nawet jest tam jakiś University of Sunshine Coast, aaaa no i są niezłe balety:)

P.S. Myślę, że z pracą też byś nie miał problemów, bo małe miata nie są jeszcze tak oblężone przez azjatów jak Sydney czy Perth .Tam jest ten Australijski urodzaj ! :)

Pozdro

Matteo

Wróć do „Forum Główne”