nieuczciwy sprzedawca

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
wielkibrat
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 18:25

march_in pisze:no raczej! jego inne posty swiadcza o tym ze uzywal go nie tylko 3 razy w egipcie.
oszustwo!!!!!
nowy bar a kolega pisze o postrzepionych linkach???

bar miał nowy! a, o linki pewnie nikt Go nie pytał

^tommy^
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 19:35

wielkibrat pisze:
march_in pisze:no raczej! jego inne posty swiadcza o tym ze uzywal go nie tylko 3 razy w egipcie.
oszustwo!!!!!

wiesz,pisałem juz ze sie wpinam dopiero w klimat kite,ale co do wyboru sprzetu poprosiłem sksperta,który pzreprowadził z nim niejedną rozmowe,wiec tak:masz ten latawiec jeszcze -tak-jaki stan-nówka,kupiłem przed wyjazdem do Egiptu,ale wiało tylko trzy razy,wiec jest w stanie idealnym-a dlaczego nówka bar,bo cos mi tu niepasowało-wysłałem na gwarancji i przysłali nowy-ok,moge ci zaufac bo mam mało czasu wiec wysle kaske pzrelewem zebys szybko wysłał-ok nie ma problemu-swietnie,ale pamietaj ze jak sciemnisz to cie znajde-masz przeciez mój adres,a pozatym jestesmy jak jeden team-ok,poszło

wiec rączka baru fakt swierza ale linki-bez wezłów,ale postrzepione jak by miały pare lat,jest to Ozone 11 instynkt ,cena 2800,jezeli ktos ma sporo kaski to dla niego pryszcz,ale ja długo czekałem zeby go kupic,
nie nawidze kłamstwa,dlatego wydaje mi sie ze ludzie skupieni w tym srodowisku sie szanuja,hmmmm,i dalej tak uwazam bo poznałem wiele wspaniałych ludzi ogarnietych wiatrem,pozdrawiam

barzyk123
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 19:45

Cena 2800zł za taki stan jest o dużo za duża :)

Zastanawia mnie czy kolega sprzedający wypowie się tutaj..
Może ktoś go zna osobiście i pogada z nim o zwrocie pieniązków.. Bo idealnie wiem ile trzeba oszczędzać by uzbierać na takiego kita..
Oby mniej takich wałków..

^tommy^
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 19:46

wielkibrat pisze:
oszustwo!!!!!

skoro ktos mówi ze nowy latawek i bar,to linki trzeba kupic osobno w sklepie?dowiedziałem sie ze to powinno wszystko w spółgrac,jako komplet,pomijam pompke której w pospiechu chyba nie wsadził,ale to błachostka,a miała byc

Gumiś.
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 19:51

heh widze rybak, ze kozaczek z Ciebie :wink:
gdybys na Dejva trafil to raczej Ciebie spotkalaby kara.
A jak wiesz co zrobic to w czym problem ?
pomoz koledze w swoj sposob skoros taki odwazny :lol:

a prawda jest taka, ze nie ma sie co wtracac.
Dejv to moj kumpel ale nie chce go bronic bo
nie znam do konca sytuacji. Powinni wyjasnic miedzy soba.
Z pewnoscia Dejv sie do poszkodowanego odezwie i wszystko
sie wyjasni. Ludzie zluzujcie poslady i sie tak nie spinajcie :wink:

zulu
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 19:53

a strona sprzedajaca milczy...

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 19:53

cena nie podlega dyskusji.rownie dobrze kolega moglby zaplacic za niego i 5000 i 10000.
zgodzil sie tyle zaplacic.
sek w tym ze zostal wprowadzony w blad za to jak napisal cubano jest juz paragraf.

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 19:57

Cubano bardzo ciekawie zrobiles wyjscie b) :o :o
ja osobiscie bym najpierw zaproponowal mu jakas ugode jakby nieposkutkowala bym zrobil zgodnie z podpunktem a)
"prawdopodobnie nieuczciwy kitesurfer'a" widzac te art. kodeksu karnego jezeli wszystko przebieglo tak jak mowi ^tommy^ powinien odrazu zwrocic forse i przeprosic a ^tommy^ nieprosic o to tylko czekac na to...

Cubano tak z ciekawosci jestes/bedziesz prawnikiem czy kims innym zwiazanym z prawem czy poprostu wyszperales w necie

Awatar użytkownika
David_son
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 20:09

To ja sprzedawałem ten latawiec niezadowolonemu koledze pisze dopiero teraz bo mam ograniczony dostęp do netu...
A wiec ja kupilem ten latawiec we wrzesniu nie jako nowy tylko urzywany i to bardzo malo od zaufanej osoby...zakup został dokanany z mysla o wyjezdzie do Egiptu wiec przed jakos duzo okazji do plywania nie bylo(a latawcem w wode nie napieprzam) z tego wzgledu napisalem tak a nie inaczej o stanie latawca. Co do rozejscia sie szwow na tubie, przy robieniu zdjec nie bylo nic takiego widac. Zdjec nie robilem sam ogladalismy latawiec dokładnie i rozejscia na tubie nie bylo!!!
BAR- Przy składaniu reklamacji ozone wyslal mi nowy bar ale bez linek, linki byly z baru poprzedniego a jesli ktos ma ozona wie jak linki reagują na słonce i nawet plywane kilka razy sa wyblakle!
A PO TRZECIE ja sie nigdzie nie ukrywam mialem kontakt z kolega telefoniczny i mailowy proponowałem mu odbiór osobisty przez niego badz tez znajomego z nad morza bo wiem jak jest obejrzeć fotki a jak zobaczyć towar na żywo!!
Tomek kontakt do mnie masz....daj znać jak rozwiążemy sprawe

Ludzie wypowiadający sie znając wersje jednej tylko strony...RESPECT

Kolega który chciał mnie odwiedzić z "CHŁOPAKAMI" zapraszam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2008, 20:19 przez David_son, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 20:18

niektorzy potrafia sprzedac wszystko.
jak z tymi samochodami w komisach.
ksiazka serwisowa jest a ze ostatni wpis sprzed kilku lat.
pierwszy wlasciciel, no pierwszy przecie w polsce nie mial zadnego.
bezwypadkowy - oczywiscie.ale dlaczego tu takie roznice w odstepach miedzy blotnikiem a maska.tu inny kolor lakieru jest.a panie przeciez jak byl przytarty to sie pomalowalo ale wypadku nie mial przeciez.
itd
nie ma to jak polski marketing

Awatar użytkownika
galileo70

Post16 sty 2008, 20:31

David - pięknie piszesz, gadane znaczy masz, tylko... dlaczego stan faktyczny i historię latawki opowiadasz tu i teraz? Uważam że my (pomimo obecnej dyskusji) jako postronni jesteśmy o wiele mniej zainteresowani faktami z życia Twojego latawca niż potencjalny kupiec. A tym bardziej kupiec który kupił.
Ja się cieszę że tommy zaczął tego posta, może w handelkach forumowych będzie teraz mniej lakierowanego marktingu a więcej realu. Tak jest zdrowiej. Dla wszystkich. Ale fajnie David że się odezwałeś, teraz elegancko sobie możecie wszystko zwalić na nieporozumienie, sprawnie się zgadać i może nawet to wygrane piwo razem wypijecie?
Pozdro 4 @ll

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 20:33

David_son pisze:To ja sprzedawałem ten latawiec niezadowolonemu koledze pisze dopiero teraz bo mam ograniczony dostęp do netu...
A wiec ja kupilem ten latawiec we wrzesniu nie jako nowy tylko urzywany i to bardzo malo od zaufanej osoby...zakup został dokanany z mysla o wyjezdzie do Egiptu wiec przed jakos duzo okazji do plywania nie bylo(a latawcem w wode nie napieprzam) z tego wzgledu napisalem tak a nie inaczej o stanie latawca. Co do rozejscia sie szwow na tubie, przy robieniu zdjec nie bylo nic takiego widac. Zdjec nie robilem sam ogladalismy latawiec dokładnie i rozejscia na tubie nie bylo!!!
BAR- Przy składaniu reklamacji ozone wyslal mi nowy bar ale bez linek, linki byly z baru poprzedniego a jesli ktos ma ozona wie jak linki reagują na słonce i nawet plywane kilka razy sa wyblakle!

szkoda tylko ze w ogloszeniu tak dokladnie nie opisales stanu latawca
PS: ja mam ozony i to ciut dluzej niz jeden sezon i moje linki jakos nie wyblakly

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 20:45

tak to ten temat

^tommy^
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 21:29

David_son pisze:To ja sprzedawałem ten latawiec niezadowolonemu koledze pisze dopiero teraz bo mam ograniczony dostęp do netu...
A PO TRZECIE ja sie nigdzie nie ukrywam mialem kontakt z kolega telefoniczny i mailowy proponowałem mu odbiór osobisty przez niego badz tez znajomego z nad morza bo wiem jak jest obejrzeć fotki a jak zobaczyć towar na żywo!!
Tomek kontakt do mnie masz....daj znać jak rozwiążemy sprawe

Ludzie wypowiadający sie znając wersje jednej tylko strony...RESPECT

Kolega który chciał mnie odwiedzić z "CHŁOPAKAMI" zapraszam serdecznie.

Witaj,przyjemnie ze sie w koncu odezwałes,bo na moje maile nie odpowiadałes,wiec wiesz jak wygląda ugoda,napisałem w mailu pare tygodni temu,mysle ze sie dogadamy ,skoro chcesz byc uczcimym sprzedawca,czekam na przelew całosci i zwracam latawiec,lub tej czesci kaski o której napisałem jezeli mam zatrzymac latawiec,czekam na przelew,w polsce będe 28 st wiec daj znac mailem jak proponujesz to rozwiązac

a co do stanu o jakim mówiłes a jaki jest faktyczny to ty i ja wiemy najlepiej a tłumaczyc zawsze mozna cos na kilka sposobów,mówiłes ze latawiec był pływany tylko3 razy,a nie ile Ty na nim pływałes,a bar nowy i owszem ale linki nie tylko straciły kolor,ale wnet sie przetrą,

czekam z utesknieniem na maila

Macek
Kontaktowanie:

Post16 sty 2008, 21:48

może on był pływany 3 razy :
pierwszy raz - tydzień w Egipcie
drugi raz - na czterodniowym kursie dla początkującego
trzeci raz - na dwutygodniowych wczasach gdzies tam ;)

Wróć do „Forum Główne”