essex kitesurf school uk

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post02 sty 2008, 21:49

Maj rządzi ;) Zwłaszcza PO weekedndzie majowym - pustki :shock: :twisted:

Tomas
Postawił piwka: 1 raz

Post02 sty 2008, 22:42

A zresztą jak jesteś w UK, to weź sobie tygodniowy urlopik i wsiadaj do samolotu w kierunku Hurghady, więcej dowiesz na www.redseazone.com

Awatar użytkownika
jajnik
Deska: Best Spark
Latawiec: Slingshot Rev 9m, 11m
Kontaktowanie:

Post07 sty 2008, 18:14

Wybaczcie, że sie tak długo nie odzywałem :( niestety miałem problemy z dostepem do KF przez ostatnie dni...

Międzyczasie zdążyłem sprawdzić ofertę RedSeaZone i jest rzeczywiście "niezła" :o ale jak napisał przemass po weekendzie majowym będą pustki a że ten termin mniej więcej pokrywa sie z moim następnym planowanym urlopem tak więc ta opcja może sie udac :D :D :D
I tu pytanie dla Ziomka: na ile dni najlepiej przyjechać do bazy aby zrobic IKO1-2-3 w jednym czasie :?:

cyberdog1899

Post07 sty 2008, 20:02

Jajnik z jajami masz coś nie tak. Siedzisz parę mil od świetnego spotu, wieje jak marzenie, a tobie się śni jakiś weekend majowy w Polsce albo RedSea... Czekaj dalej, wyjedziesz na kurs - nie będzie wiało i zamiast Iko3 będziesz miał teorię 'okna wiatrowego' otrzaskaną jak się patrzy. A jak przy odrobinie szczęścia, już w Anglii, trafisz na wietrzny weekend w Lipcu to przy próbie startu pożegnasz się z latawcem. Nie kombinuj. Teraz jest czas... i miejsce również zacne - Southend.

Awatar użytkownika
jajnik
Kontaktowanie:

Post07 sty 2008, 20:20

Taaak obawiam się , że masz rację :( sęk w tym ,że ja stosunkowo niedawno wciągnołem w to i prawde mówiąc na dzień dzisiejszy nie miałem jeszcze szansy/czasu/okazji aby iśc na wode z latawcem :oops: Dotychczas kontroli latawca i podstaw nauczył mnie kolega a od tego czasu to sam na polanie ćwiczę w połączeniu z mtb. Ale masz racje Southend jest blisko bo zaledwie 30min jazdy ale ten pierwszy raz jest najgorszy do przełamania.
Naczytałem sie juz na forum sporo tekstów typu "nie próbuj sam bo zginiesz jak tamten...tylko idź do szkółki" dlatego tez wypytywałem tyle na ten temat.
Nawet jeden z forumowiczów na priv zaprosił na wypad i nie omieszkam skorzystać ale póki co przygotowuje sie do wakacji w PL gdzie jak dobrze pujdzie zasmakuje snowkite ... zobaczymy co będzie po moim powrocie...(jeśli wróce w jednym kawałku :lol: )

cyberdog1899

Post07 sty 2008, 21:10

Nie mówiłem o próbach samodzielnych. Szkółka tam jest, sam o niej wspominałeś. Jak już zrobisz podstawy, się tobą zajmiemy 8) . A w maju w ciepłej wodzie poćwiczysz sobie skoki. Daj znać jak postępy.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post08 sty 2008, 01:47

jajnik pisze:I tu pytanie dla Ziomka: na ile dni najlepiej przyjechać do bazy aby zrobic IKO1-2-3 w jednym czasie :?:

na IKO 1 + 2 w maju tydzień powinien wystarczyć :idea:

..niemal gwarantuję :wink:

IKO 3 zależne jest bardzo od ..CIEBIE :idea:

pozdrawiam

greg79

Post11 sty 2008, 19:53

Odnośnie Southend, powiedzcie mi czy ta miejscowośc lub okolice są bezpieczne do zamieszkania no i oczywiście do kitesurfingu? ( kto mieszka w Angli powinien wiedzieć o czm mówie). Poza tym jest to jakaś typowa mieścina z atrakcjami gdzie cała okoliczna ludność się zjerzdza czy cos w stylu "cichej przystani" ?

cyberdog1899

Post11 sty 2008, 21:21

Okolice do kitesurfingu świetne, jeżeli chodzi o płaską wodę. A czy do zamieszkania bezpieczne....? Hmm... Southend jest zaprzyjaźnionym miastem z Sopotem (większym od niego trochę), ale nie ma opinii miasta tego typu co Sopot w Polsce. Zależy w jakich kategoriach pytasz. Jeżeli w Polskich - każde miasto angielskie jest bezpieczne, jeżeli w angielskich to Southend jak całe Essex, licząc od wschodniego Londynu, ma opinię taką sobie, mówiąc delikatnie. Specjalnie bym się niczym nie przejmował. Ceny mieszkań na pewno niższe niż po południowej stronie Londynu.
Są w Anglii ciekawsze miejsca do mieszkania, ale jeśli bierzesz pod uwagę okolice Londynu, to, moim zdaniem, całkiem fajny wybór.

Awatar użytkownika
jajnik
Kontaktowanie:

Post13 sty 2008, 15:04

Poza sezonem wakacyjnym to Southend jest naprawde fajnym miejscem do spędzenia czasu ale w trakcie sezonu to strasznie ciasno i gwarno sie tam robi :o to tyle z moich obserwacji
A co do kitesurfingu to sie nie wypowiadam bo jak narazie jestem jednym z tych co dopiero zamierzają sprawdzić jak tam jest :D

greg79

Post13 sty 2008, 17:28

Pytalem w kategoriach angielskich. Obecnie przebywam w Manchesterze, wiec widoku angielskiej patologi mam już dosyć, ale oczywiście wszystko zależy od dzielnicy w której sie zamieszkuje. Przy okazji, wie ktos czy ktoś pływa w Blackpool, a może jest tam jakaś baza? Jest to mieścina nadmorska w kierunku północno-zachodnim od MAN. Miejscowośc typowo turystyczna z duzą ilością atrakcji. Długa szeroka plaża. Oczywiście trzeba uwazać na przypływy i odpływy bo różnica jest znaczna.

:wink:

cyberdog1899

Post13 sty 2008, 22:12

Dużo lepiej niż w Manchesterze pod każdym względem (może poza piłkarskim). W Blackpool ludzie pływają, choć podejrzewam, że tylko poza sezonem letnim. Sam nie byłem więc trudno coś powiedzieć, ale jak przejrzysz forum angielskie to pewnie coś znajdziesz na temat.

Awatar użytkownika
Mareck
Kontaktowanie:

Post13 sty 2008, 23:43

greg79 pisze:. Przy okazji, wie ktos czy ktoś pływa w Blackpool, a może jest tam jakaś baza? Jest to mieścina nadmorska w kierunku północno-zachodnim od MAN. Miejscowośc typowo turystyczna z duzą ilością atrakcji. Długa szeroka plaża.

Bywam co trochę w Southport, widziałem ludzi pływających w pierwszej miejscowości na południe - Formby. Wydaje się, że nie ma tam nic poza plażą. Latem jest niewiele ludzi więc chyba też da się pływać.

Awatar użytkownika
annex_pl
Kontaktowanie:

Post15 sty 2008, 00:50

Ja jestem dość regularnie w tych okolicach. W Formby faktycznie jest głównie bardzo szeroka plaża, dzięki pływom jest mokry, dobrze ubity piach. Turystów niewiele. I tam prawie zawsze można zobaczyć kity, ale głównie są to boogie i mountainboardy, odbywają się tam czasem nawet jakieś zawody. Do pływania też są dobre warunki - długa płycizna i dobrze wieje. Jedyne co może zniechęcać to mętna, brzydka woda. Co do Blackpool to byłam tam kilka razy i nie widziałam żadnego kita. Tam jest bardziej turystyczna plaża i zdecydowanie więcej ludzi. Będę niedaleko przez najbliższe 2 miesiące, jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Awatar użytkownika
annex_pl
Kontaktowanie:

Post02 lut 2008, 21:23

Jeżeli ktoś pisał do mnie prywatną wiadomość w tym temacie to proszę o wiadomość jeszcze raz bezpośrednio na maila. Dostałam info, że mam nową wiadomość, ale na skrzynce niestety nie ma

Wróć do „Forum Główne”