Moja subiektywna opinia - w czerwcu możesz trafić na zimną wodę, a zimna woda do szkolenia jest zimna :lol: Za to masz chyba więcej słońca niż we wrześniu. A tak naprawdę wszystko zależy od pogody - teraz mamy pełnię zimy, a śniegu w polskich Karkonoszach zero (a zazwyczaj jest). Jeśli możesz jedź n...
Hej Wrzucam na główne, bo domyślam że wielu z Was te informację mogą się przydać. Uruchomiliśmy w bazie profesjonalną stację meteo pokazującą warunki pogodowe LIVE na stronie naszej szkoły kitesurfingu http://www.easy-surfcenter.pl Prócz stacji zamonotwaliśmy również kamerę HD, dzięki czemu możecie ...
Byłem przed chwilą na P4 ale okazało się, że nie można wjechać nawet na parking przy skarpie, nie mówiąc już dalej - postawiono znak zakaz wjazdu, którego pilnuje kilku policjantów (w końcu to takie niebiezpieczne miejsce!) Na spocie widziałem, że jest jakaś impreza, dużo samochodów, skutery, motoró...
warte uwagi (subiektywnie, w kolejności): Dream Kite (sprzęt Nobile), Takeoff (Norty), Kitetravel (Bandity/LF) i jeszcze jedna OK szkółka z kampingu której nazwy nie kojarzę (Bandity)
Dodatkowo sprawdź jak sytuacja wygląda przy wywiewce bo iść 300 metrów w głąb zatoki by złapać rowny wiatr to jest 20 minut wyjęte z twojego bloku godzinowego. Dodatkowo czy będzie łączność radiowa choć każda szanująca się szkółka powinna to mieć.
W Jastarni blisko Kuźnica i ABC uczą na wyspie kto był ten wie co stracił ten który nie był To naprawdę robi wrażenie nawet na mnie a byłem tam ...... no trochę czasu spędziłem
Na kampingu Rufa przy zatoce Kitebaza. Pytaj o Janka . Aktulany Mistrz Polski Instruktorów. Mega koleś , super uczy a przy tym skromny. Będzie Pan zadowolony
W Jastarni jest jeszcze Surfpoint. Szkolą przy brzegu lub na Mewiej. Osobiście mam mieszane uczucia i trochę mam wrażenie że bardziej od wybranej szkoły istotny jest instruktor jakiego Ci przydzielą... W Surfpoint miałem zarówno słabego instruktora któremu mało się chciało jak i dobrego przy którym ...
jak kolega jest świeży to przy molo jest gorsze miejsce do nauki niż na dradze. serio polecam moją listę, będzie Pan zadowolony. a ta ostatnia szkółka, której nazwy zapomniałem to właśnie kitebaza
Co do sprzętu w Surfpoint to nie miałem zastrzeżeń, pływałem na nowiutkich Cabrinhach. Deska chyba jakieś SU2 ale w dobrym stanie. Dużo lepiej pod tym względem niż np w RedSeaZone w El Gounie gdzie strapy były tak porwane i rozwastwione że próbując włożyć nogę w strapa wkładało się między gąbkę a ma...
wszystkie szkółki, które Ci wymieniłem (w tym Dream Kite / bobek) szkolą na dradze na przeciwko campingu Rufa - zarówno jak wieje wschód jak i zachód miejsce bezpieczniejsze niż okolice molo
Witam. Jako to mój pierwszy post chciałem wszystkich przywitać, na imię mi Tomasz i mam pytanie odnośnie deski i latawca. Jestem po kursie początkowym i w tym sezonie jadę do Jastarni się doszkolic by móc samodzielnie pływać. Obecnie posiadam deskę 134x41 i latawiec 11m2 Vector Cabrinha. Głównie bę...
Temat foila i szkolenia aktualny u nas jakby co informuj. Planujemy z chłopakami zrobić na wiosnę WKS Grzybowo Tour po Polsce - będą pokazy, będą testy. Stay tuned :D Dodam Cię do grupy na FB z naszego regionu jeśli nie masz nic przeciwko to znajdzie się więcej chętnych na szkolenie Foil Nie mam ni...