Moje woo pokazało wyraźny błąd - najwyższe loty miałem w okolicach 10m z płaskiej wody przy 16-18kts na 7m a tu nagle jeden strzał na 13,4m i 10 sekund lotu:
Lewitująca cześć tego forum zna dobrze Gunnara Binisha. Kto nie zna niech wie, że to jeden z najbardziej popularnych promotorów kite&foilboardingu na świecie. Jeden z najbardziej doświadczonych. Lewituje od 10 lat. Ma sklep, szkółkę, zamieszany jest w produkcje Magma Foils i testy wszystkiego co...
Cieszę się bardzo, że nie ma spamu ostatnio. To bardzo ważna sprawa. Pablo zdradź jak wraz z moderatorami poradziliście sobie z nuklearnymi atakami spamu jakie nawiedzały to forum jeszcze rok czy dwa lata temu? KF przez lata zabałaganiło się. Mnóstwo najlepszych forumowiczów odeszło. Każdy kto tu dł...
tutaj widzę sporo lepszych rezultatów w Polsce w lipcu: https://leaderboards.woosports.com/kite/bigair?mt=height&sd=1530403200&ed=1533081600&co=Europe&cy=Poland wczoraj przy wietrze słabnącym 8-6kts liznąłem prawie 10 metrów na Soul 15m :shock: na plaży pomiar wskazywał 3-5kts a 100m...
Po dwóch latach wróciłem na Archipelag i wiem już, że będę wracał tam co roku. Czuję się coraz bardziej Finem :) Wynajęliśmy średni dom w miejscowości Kirjais w południowym archipelagu. Dostaliśmy się tam autem przejeżdżając 4 mosty i płynąc raz promem (darmowy!). https://www.kirjaiskursgard.com/en/...
Być trzeźwym. Prądy wsteczne są przy falochronach i obiektach nautycznych w morzu - nie zbliżać się. Wybierać plaże bez falochronów. Pytać o lokalesów o zagrożenia pod wodą. Odpalać latawca z dala od plażowiczów. Pływać po zawietrznej zagrożeń. Nie pływać przy offie. Nie pływać na niesprawnym sprzęc...
Hmm...El Cotillo, dobrze wiedzieć. Możesz napisać coś więcej? Ile metrów musiałeś odpłynąć od brzegu? Może gdy spotka nas, będziemy dzięki temu mniej panikować. ;) Ja pływam tam w zasadzie co roku tj. na spocie przy latarni, ale tam nigdy nie spotkałem prądu. Natomiast, pewnie mówisz o jakimś innym...
Najniższa woda w Kołobrzegu od 40 lat pokazuje próg kamienny w całej okazałości. Czy teraz wiecie czemu Kołobrzeg to nie jest wymarzona miejscówka na kajci?